NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Accu-aangedreven bosmaaier met mobiliteit van thermisch gereedschap
De FSA 135 bosmaaier werd ontwikkeld met het oog op een verhoogde wendbaarheid en ergonomie.

Accu-aangedreven bosmaaier met mobiliteit van thermisch gereedschap

Voortschrijdend inzicht noemen ze dat, of – zoals ze het in het Engels zo mooi zeggen – “hindsight is 20/20”. Met enkele schijnbaar kleine, doch veelbetekenende aanpassingen hoopt STIHL dit jaar ook de standaard voor accu-aangedreven bosmaaiers op die manier te hertekenen.

Laten we het maar meteen benadrukken: een kleine aanpassing is niet noodzakelijk een eenvoudige aanpassing. Vaak zijn het net de schijnbaar logische ingrepen, die technisch heel wat onderzoek en engineering vergen. “Bovendien is er altijd een verschil tussen de tekentafel en de praktijk”, voegt Wouter Helsen van STIHL toe. “Alvorens we een nieuw product lanceren, laten we het daarom uitvoerig door een gediversifieerd publiek van professionele partners testen. Ook de nieuwe FSA 135 accu-aangedreven bosmaaier, de update van de FSA 130, werd voor de lancering in mei eerst twee seizoenen beproefd en bijgesteld. Dat alles om vooral de ergonomie van het toestel naar het hoogste niveau te trekken.”

Dankzij de accuschacht is het gebruik van een rug- of heupgedragen accu niet langer verplicht.

Meer mobiliteit dankzij accuschacht

De belangrijkste aanpassing van de FSA 135 in vergelijking met zijn voorganger kwam er natuurlijk wel op de tekentafel. “De nieuwe bosmaaier werd ontwikkeld specifiek met het oog op een verhoogde wendbaarheid en ergonomie. Net als de FSA 130, is het een veelzijdige bosmaaier die met bijna al onze professionele snijgarnituren gecombineerd kan worden, maar kon de FSA 130 enkel in combinatie met een rug- of heupgedragen accusysteem gebruikt worden, dan hebben we hier een accuschacht toegevoegd.”

“Wanneer er een hoge mate van wendbaarheid vereist is, er in nauwe omstandigheden gemaaid moet worden, of de gebruiker met bepaalde klachten kampt, kunnen de batterijen — die overigens over de hele STIHL accu-lijn compatibel zijn — rechtstreeks in de machine worden gestoken. Zonder dat daarbij aan kracht of scherpte ingeboet moet worden.”

De nieuwe FSA 135.

Aangepast chassis voor groter bereik

De FSA 135 wordt standaard geleverd met een dubbele draagriem, maar kan gebruikt worden in combinatie met alle draaggordels en harnassen. “Omdat het niet langer noodzakelijk is om gebruik te maken van een rug- of heupgedragen accu, kan bijvoorbeeld ook perfect gewerkt worden met het bosmaaierharnas van een oud benzine-aangedreven exemplaar.” 

Op basis van de eerste gebruikservaringen voerde STIHL trouwens nog één kleine doch belangrijke aanpassing door aan het chassis. “In vergelijking met de FSA 130 hebben we de pick-up voor de gordel een klein beetje verplaatst. Dat lijkt onbenullig, maar daarmee vergroten we wel het werkbereik, van pakweg 1,55 meter naar 2 meter, ongeacht wie de machine hanteert. Een belangrijk voordeel inzake zowel wendbaarheid als veelzijdigheid, dus.”

De FSA 135 kan met bijna alle professionele snijgarnituren gecombineerd worden.

Technologie op punt

Net als andere accu-aangedreven gereedschappen van STIHL is de FSA 135 voorzien van een krachtige en onderhoudsvriendelijke EC-motor, waarvan het toerental traploos ingesteld kan worden. De luchtfilter met metaalgaas zorgt voor een optimale koeling en werd zodanig geplaatst, dat ze eenvoudig te reinigen is, zonder dat de motor daarvoor volledig geopend moet worden.

 Zoals het elektrisch gereedschap betaamt, is ook de FSA 135 erg stil. Via het led-display kan het geluidsniveau bovendien perfect opgevolgd worden, net als, uiteraard, de acculading. Daarnaast is de behuizing reeds voorzien op de STIHL Smart Connector 2A, opdat de machine probleemloos in het fleet management opgenomen kan worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details