NL | FR

Plate-forme pour les gestionnaires de terrains de football et de golf
Retour à l'aperçu

GGGreen

KLIMOPSTOP voor een groene gevel zonder zorgen

Het bedrijf GGGreen voor grondgebonden gevelgroen bestudeert het groeigedrag van klimplanten en levert advies aan aannemers en architecten voor de toepassing van klimplanten. In 2018 verwierf GGGevelgroen een patent in EU en US voor een systeem om de hechters Klimop en Wingerd op een eenvoudige wijze te begrenzen d.m.v. een elektrisch systeem : Klimopstop. Deze begrenzing (elektrisch verbruik slechts 10€/jaar) opent perspectieven voor grootschalige en betaalbare begroening van gebouwen.

Zelfhechtende klimplanten als Klimop en Wingerd zijn bijzonder sfeervol. Tot nu toe was manueel bijknippen een noodzakelijk kwaad. Wie een manuele inperking niet ziet zitten, beschikt met het Klimopstop systeem over een esthetische oplossing waar geen omkijken naar is.

De werking van Klimopstop

De Klimopstop groeibegrenzer is geniaal in al zijn eenvoud. Het systeem bestaat uit aluminium profielen die als een kader uitsteken en tegen de muur bevestigd worden. De diepte van 10 cm wordt gebruikt voor driedelige Wingerd. Voor Klimop en vijfbladige Wingerd is 17 cm diepte nodig.

De profielen worden met een schrikdraadapparaat onder spanning gebracht, waardoor de jonge scheuten die tegen de profielen aangroeien, verschroeid worden. De stroom die door de planten loopt, is zeer laag, met een frequentie van 1,2 seconden. Net als bij een schrikdraad rond de weide voel je bij aanraking een heel lichte tik. De aluminiumprofielen worden van de muur geïsoleerd met behulp van een rubberstrip.

Het stroomverbruik is beperkt want een schrikdraadapparaat heeft een erg laag vermogen (5W). Het systeem verkreeg het europese CE-keurmerk. KULeuven heeft Klimopstop gedurende vier weken onderzocht en zeer efficiënt bevonden.

Klimopstop is vrij makkelijk te installeren maar het is toch aan te raden om dit te laten uitvoeren door een professional uit de bouwsector of groenaanleg voor een optimaal resultaat. De aluminium profielen worden geleverd met de isolerende rubberstrip, met de nodige nagelpluggen en de polymeren voor afdichting.

Photos d'entreprise

Informations générales

Services Grondgebonden gevelgroen adresse Koningin Astridlaan 72
2820 Bonheiden
België
Numéro de téléphone 0473 734600 site Internet gggreen.eu

carte

« * » indique les champs nécessaires

Envoie-nous un message

Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details