NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Modulaire opbouw biedt flexibiliteit in alle omstandigheden
Met speciale blokken zoals hoekblokken kan de vormgeving perfect op de noden afgestemd worden.

Modulaire opbouw biedt flexibiliteit in alle omstandigheden

Glooiingen, terrassen en andere hoogteverschillen brengen dynamiek in een tuinproject. Om de stabiliteit van de verschillende niveaus te waarborgen, zijn keerwanden in dergelijke situaties onontbeerlijk. CBS Beton biedt hiervoor van oudsher verschillende oplossingen, met de nodige flexibiliteit inzake afmetingen en plaatsingsgemak, maar introduceert met de ReCon Walls nu ook een modulair alternatief met diverse natuursteenlooks. De ideale oplossing voor projecten die van de keerwand een perfecte integratie in de omgeving vereisen.

Het ReCon Walls-systeem heeft zich internationaal al veelvuldig bewezen in zowel tuin- als grote infrastructuurprojecten: een breed spectrum aan toepassingsmogelijkheden dat het systeem vooral te danken heeft aan zijn modulaire opbouw, gebaseerd op geprefabriceerde blokken vervaardigd uit nat gestort beton, die laag per laag opgebouwd worden. Met een basisafmeting van 40 op 120 centimeter aan de zichtzijde en dieptes variërend van 60 tot maximaal 304 centimeter, laten zij voor keerwanden talrijke grote, kleine, hoge en lage configuraties toe.

ReCon Walls modulaire keerwand in afwerking Rustic.

Sterk en betrouwbaar

Afhankelijk van de noden van het project, kunnen de ReCon Walls-keerwandblokken op twee manieren gecombineerd worden. Voor keerwanden tot 6 meter hoog volstaat doorgaans een gravitaire opbouw met diepe blokken onderaan en minder diepe exemplaren in de bovenliggende lagen, als ware het een meer klassieke L-wand. Gaat het om een slechte bodem of moet de keerwand meer dan 6 meter overbruggen, dan is een geogridversterkte opbouw aangewezen. Hierbij wordt tussen elke laag een uit kunststof vervaardigd geogrid aangebracht, om zo een gewapende bodemstructuur te creëren. De maximale hoogte bedraagt in dit geval 20 tot zelfs 25 meter.

Indien nodig, kan ook de betonkwaliteit aan de specifieke omstandigheden aangepast worden. Naast de standaarduitvoering in C30/37 EE3, bestand tegen vorst en contact met regen, zijn de keerwandblokken optioneel beschikbaar in C35/45 EE4. Deze uitvoering is bijkomend bestand tegen contact met zout en dus aan de orde aan de kust of bij (infrastructuur)projecten waar regelmatig contact met strooizouten verwacht kan worden. Het CBS ReCon Walls-team begeleidt je alvast bij de productkeuze en configuratie.

Afhankelijk van de hoogte van de keermuur kan je opteren voor een gravitaire of een geogridversterkte plaatsing.

Veelzijdige vormgeving

De modulaire opbouw van het systeem geeft niet alleen veel vrijheid inzake hoogte en lengte, maar ook voor de vormgeving van de keerwand. Zo laten de keerwandblokken zich met hun spievorm perfect in holle en bolle bochten plaatsen en zijn er talrijke speciale blokken, zoals hoek-, top- en pasblokken, om het geheel af te werken.

Wellicht het belangrijkste aantrekkingspunt voor de particuliere bouwheer is dan weer de bijzondere afwerking van de zichtzijde. In plaats van een glad betonoppervlak, dat weliswaar niet misstaat in een strak en modern tuinproject, biedt CBS Beton met de ReCon Walls namelijk de keuze uit vijf natuursteenlooks. Rustic en Weathered Edge scheppen de illusie van kleinere stenen in een willekeurig patroon, terwijl The Northshore Granite en LeSueur County Limestone het uitzicht van respectievelijk grote blokken graniet en kalksteen imiteren. Old World, tot slot, heeft dankzij de gladde afwerking en afgeschuinde randen een eerder industrieel karakter.

In de basis hebben alle texturen dezelfde lichtgrijze betontint, maar door de keermuur met een aangepast product te beitsen kan het geheel nog beter in het tuinproject ingepast worden.

In de basis hebben alle texturen dezelfde lichtgrijze betontint, maar met een aangepast product kunnen ze perfect in de gewenste tint gebeitst worden.

Plaatsingsgemak

Een keerwand plaatsen is traditioneel gezien niet altijd een lachertje. Zeker in kleine en compacte tuinen kan het voorkomen dat grote kranen niet op locatie gebracht kunnen worden of dat er onvoldoende ruimte is om elementen tot op de juiste plaats te manoeuvreren. Ook in dat opzicht bewijst de modulaire opbouw van ReCon Walls zijn nut. Het gewicht van de individuele blokken blijft in verhouding namelijk beperkt, zodat de klus ook met lichtere en dus kleinere kranen geklaard kan worden. Weliswaar moeten er in aantal meer elementen geplaatst worden, maar met het tand-en-groefsysteem van de keerwandblokken verloopt ook dat eenvoudig, met een stabiele opbouw als resultaat.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details