NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Weldadige ochtendnevel dankzij  Belgische nanotechnologie

Weldadige ochtendnevel dankzij Belgische nanotechnologie

Klimaatverandering zorgt voor langere perioden van droogte en waterschaarste. We verlangen naar meer groen, maar hoe overleven planten in deze omstandigheden? Oenosan® biedt een innovatieve natuurlijke oplossing voor groenvoorzieners, tuinaannemers, kwekers en tuiniers.

Uit het analyserapport van de Vlaamse Milieumaatschappij van 6 juni blijkt dat het grondwaterpeil op 85% van de meetpunten  (erg) laag voor de tijd van het jaar is. De grondwaterstanden liggen ook flink lager dan die van juni vorig jaar. 2020 is bovendien het vierde droge jaar op rij.

Oenosan wordt opgelost in water en ’s morgens, wanneer de huidmondjes openstaan, op de bladeren verneveld.

 

Waterhoeveelheid daalt tot 70%

Het idee achter Oenosan, een biologisch gecertificeerde kalkmeststof, is eenvoudig: de plant sterker maken. Ongeacht of dat een bodembedekker, een struik of een honderd jaar oude boom is. “Het product valt niet één belager aan”, zegt Katia Welvaert van Agraphyt, “maar verhoogt de immuniteit van de plant. Meer dan 80 Vlaamse steden en gemeenten maken gebruik van Oenosan om hun planten tegen droogte te beschermen en hun groenprojecten te ondersteunen. Water is hierbij een hot item. Door de plant met Oenosan te vernevelen wordt de waterretentie van de plant merkelijk verhoogd en kan de waterbehoefte tot wel 70% dalen. Concreet betekent dit een besparing van duizenden liters water en het behoud van kostbare bomen en planten.”

Bij aan- of herplantingen kan Oenosan ook rechtstreeks op de wortelstructuur gestrooid worden.

 

Immuniteit

Dikkere bladeren bevatten hogere concentraties aan chlorofyl en zijn minder onderhevig aan verdamping. Sterkere planten bezitten een grotere immuniteit waardoor ze beter in staat zijn om ziekten en plagen te overwinnen en weerstand te bieden aan extreme omstandigheden. Door de significante toename van de sapstromen (toename EC-waarden tot 25%) worden de stoffen gemakkelijk getransporteerd tot in het bovenste bladerdak en naar het wortelsysteem.

Stevig groen bladerdak

Oenosan wordt eenvoudig toegepast via verneveling op de bladeren. Het poeder wordt opgelost in water (slechts 1,5 gram per liter) en ’s morgens, wanneer de huidmondjes openstaan, verneveld op de bladeren van planten en bomen. De watermoleculen met opgeloste mineralen dringen binnen in het blad, worden deels gebruikt als voedingsstof en deels opgeslagen in de celmembranen van het blad. Het resultaat is een stevig groen bladerdak, dat uitermate resistent is in tijden van langdurige droogte. Door omzeiling van het wortelsysteem worden op zeer korte tijd resultaten bereikt die normaal gezien een volledig vegetatief seizoen vergen.

Hoog rendement

Oenosan is een Belgische innovatie, gebaseerd op nanotechnologie. Met een verpakking van vijf kilogram kan maar liefst 3.333 liter mengsel gemaakt worden. De plant dient wel een vijftal spuitbeurten per jaar te krijgen. Deze inspanning is echter snel terugverdiend, door minder investering in water, werkuren en nieuwe aanplantingen. De toepassingen met Oenosan zijn onbeperkt: groenbeheer, tuinaanleg, boomkwekers, groendaken, wijnbouw, land- en tuinbouw. Eén oplossing voor àl uw groen!

Biocertificaat

“Met onze biologisch gecertificeerde kalkmeststof willen we graag een bijdrage leveren aan de planeet”, aldus Welvaert. “We passen het natuurlijk principe toe: de natuur versterken met elementen uit de natuur. Meer bladgroen resulteert in optimale binding van CO2 en productie van zuurstof, wat bijdraagt tot een gezonder en aangenamer woon- en leefmilieu. Daarenboven zijn we trots op ons biocertificaat en is ons product onschadelijk voor mens, dier en in het bijzonder onze bijen.”

Totaalconcept

Oenosan maakt deel uit van een totaalconcept. “Wij willen met onze klanten een netwerk uitbouwen dat zich inzet voor gezond en kwalitatief groen. Daarom bieden we onze professionele afnemers gratis trajectbegeleiding en ondersteuning aan. Wij zijn immers maar tevreden als onze klant tevreden is en de plant het effectief goed stelt.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details