NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Advanta komt in voorjaar 2023 met nieuwe zaadmengsels op de markt
Staygreen 1 voorziet in een meerjarige gras-/kruidenvegetatie, die jaarrond groen blijft.

Advanta komt in voorjaar 2023 met nieuwe zaadmengsels op de markt

Met de natuur meedenken in plaats van tegenwerken

Advanta is onderdeel van Limagrain, Europa’s grootste plantenveredelaar en aanbieder van zaaizaden voor professioneel gebruik in de groen- en landbouwsector. De onderneming biedt professionals de nieuwste rassengenetica en zaadtechnologie, afgestemd op de eisen van modern groenbeheer. Haar hoogwaardige gras- en veldbloemenmengsels worden gebruikt in gazons, openbaar groen, sportvelden, golfbanen en infrastructurele projecten.

Weidekruiden is een mengsel in het kader van beheersovereenkomst Vlaamse Regelgeving VLM en is ideaal voor een weide met bloemen.

Het moederbedrijf is Groupe Limagrain. Deze Franse coöperatie werd in 1942 opgericht door een aantal boeren in de Limagne. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een topvijfspeler in de wereld en marktleider in Europa. Wereldwijd heeft het bedrijf ruim 9.500 medewerkers in 39 landen, verkoopt het zijn mengsels in meer dan 100 landen en draait het een omzet van bijna 2 miljard euro. Jaarlijks investeert Groupe Limagrain 13 procent van haar omzet in de ontwikkeling van nieuwe rassen.

Bij een bio- of ecogazon verdragen bloemen en kruiden perfect meermaals maaien.

Nieuwe ‘Maai Mei Niet’-mengsels

Daarom zijn een breed gamma, de sterkste genetica, een onberispelijke kwaliteit én innovativiteit de kernwaarden van het bedrijf. Als partner in begroening wil het substantieel bijdragen aan de kwaliteit van ieders leefomgeving, en aan de verbetering van groen- en sportvoorzieningen in het bijzonder. 

Erik Truyers, sales- & productmanager Belgium: “Dat innovatief karakter mag je héél letterlijk nemen. We hebben namelijk een alternatief ontwikkeld voor ‘Maai Mei Niet’. Want hoewel dit uiteraard een heel sympathieke, jaarlijks terugkerende actie is – bovendien met een nobel doel! – brengt zoiets weinig zoden aan de dijk. Dus komen we volgend jaar met enkele nieuwe mengsels op de markt. Met bloemetjes en kruiden die graseigen zijn.” 

“Denk hierbij aan het mooie graslandplantje brunel, klavertjes in verschillende kleuren, akkerviooltjes, achillea… Dat zit er allemaal standaard in. De mengsels kunnen dan wat hoger worden en prachtig bloeien. Zo moet je inderdaad je tuin, of delen ervan, niet maaien, maar het resultaat blijft wel hoogst kleurrijk en prachtig om op te kijken. En wil je wel maaien, geen probleem, het resultaat is even mooi – want drie dagen later staan er weer bloemetjes in – én het is perfect milieubewust. Zo bereik je het gewenste resultaat van ‘Maai Mei Niet’, maar vanaf de eerste dag!”

Akkerrand Bloemrijk is een eenjarig, kleurrijk mengsel en zorgt voor een ideaal leefgebied voor natuurlijke vijanden van plaaginsecten.

Wilde tuin 2.0

“Een extra voordeel van deze mengsels is dat allerlei lokale fauna – denk aan insecten, bijen, vogels… – acht à negen maanden per jaar honderduit kunnen genieten van deze flora-pracht. We zijn momenteel met dergelijke mengsels overigens uniek op de markt. Het deel van de bevolking dat zijn tuin niet 100% gelikt wil hebben, maar iets meer meedenkt met de natuur in plaats van tegenwerkt, groeit substantieel. Dus groeit ook de vraag naar zaadmengsels die vrijheid verschaffen. Goesting om veel te maaien? Goed. Geen zin? Je tuin blijft even mooi. En je staat meteen aan de juiste ideologische, ecologische en duurzame kant van de geschiedenis. Met de gazonmengsels blijven de bloemetjes laag, en met de akkermengsels creëer je hoge groei. Helemaal naar eigen wens. Een échte wilde tuin 2.0”, besluit Erik Truyers.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details