NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Agropak presenteert nieuwe DZ5-generatie van Vredo in België
Om engerlingen succesvol te bestrijden moeten de nematoden zo kort mogelijk bij de larven gebracht worden.

Agropak presenteert nieuwe DZ5-generatie van Vredo in België

Na de allereerste doorzaaier in 1976 is Vredo Dodewaard inmiddels toe aan zijn vijfde generatie: DZ5 (DoorZaaier5). Het kersverse platform vormt de basis voor nieuw ontwikkelde, innovatieve machines die een oplossing bieden aan iedereen die professioneel zaait in de ‘fine turf’-sector. 

De nieuwe DZ5-generatie van Vredo zorgt in één klap voor een ‘full line’ professioneel (door)zaaiprogramma, geschikt voor alle type gebruikers. Alle nieuwe technieken werden in 2022 gefaseerd geïntroduceerd. Vredo is en blijft daarmee een toonaangevende fabrikant van landbouw- en fine-turfmachines. Alle producten worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. Vredo levert bovendien zijn producten over een zorgvuldig geselecteerd dealernetwerk, zowel nationaal als internationaal. In België neemt het vertrouwde Agropak uit Ham dat voor zijn rekening.

De schijven zijn opgesteld in twee rijen en kennen een rijenafstand van slechts 3,5 cm.

Vredo Single & Super Compact

De Vredo Single Compact is een compleet nieuw ontwikkelde machine, gebaseerd op het vertrouwde dubbelschijfprincipe opgesteld in een enkele rij schijven die dankzij de perfecte incisie het zaad aflegt in de bodem voor optimale kieming. Doordat deze serie lichter en korter aan de trekker gebouwd is, kan een (lichte) trekker nu met een bredere machine uitgerust worden.

Ook de Super Compact is sterk vernieuwd, waarbij de schijven zijn opgesteld in twee rijen en die daarmee een rijen-afstand van slechts 3,5 cm kent. Ook hier kan met lichtere trekkers gewerkt worden. Daardoor blijft de goede bodemstructuur behouden en kan er meer kosten-efficiënt gewerkt worden. De Super Compact kan nu ook efficiënter getransporteerd worden omdat er minder laadruimte vereist is.

Fluid Feeder

Vredo heeft met de Fluid Feeder een innovatieve machine ontwikkeld om vloeistoffen, zoals nematoden (aaltjes) en vloeibare stimulanten, door middel van het dubbelschijven-systeem in de wortelzone te injecteren. Want om schadelijke insectenlarven (engerlingen) succesvol te bestrijden, moeten de nematoden zo kort mogelijk bij de larven gebracht worden. Ook mogen nematoden niet in aanraking komen met uv-licht. De Fluid Feeder lost dat perfect op en maakt daarmee de bestrijding zeer effectief. Volgens experts zal er op deze manier tot 70% bespaart kunnen worden.

Een (lichte) trekker kan met een bredere machine uitgerust worden.

Synergy Compact

De Vredo Synergy Compact combineert de voordelen van het dubbelschijven-systeem met een onderscheidende ‘Stitchrol’. Deze laatste zaait met platte tanden in plaats van veel gebruikte conische punten. In de ontstane korte snedes met een afstand van 23 mm ligt het zaad helemaal opgesloten in de bodem. Hiermee worden dezelfde kiemingsresultaten gehaald als met zaad dat met de dubbele schijven in de bodem is gebracht. Door de korte afstand en verspreiding van de kiemplanten ontstaat een fantastisch homogeen groeibeeld.

Tijdens de inzet van deze machine bij meerdere clubs kwamen nog een aantal voordelen sterk naar voren. Bij golf behoudt de Synergy Compact de stabiliteit op de tees en greens en komt een lichtkiemer als Agrostis/struisgras goed tot kieming. Bij voetbal worden rozetten van weegbree extra hard aangepakt door de tanden van de Stitch-rol en laat veldbeemd een hoger kiemingspercentage zien. 

Door de korte afstand en verspreiding van de kiemplanten ontstaat een fantastisch homogeen groeibeeld.

Stitch Compact

Met de Stitch Compact heeft Vredo een zaaimachine ontwikkeld die met twee pendelend opgehangen Stitch-rollen 1600 incisies per m2 maakt. In de onderbroken sneden wordt het zaad breedwerpig afgelegd en begeleid tot in de bodem. Door de smalle rijenafstand van 17 mm wordt een egaal zaaibeeld gevormd. Deze machine is vooral bedoeld om te zaaien wanneer het herstelvermogen van gras minimaal is, zoals bij het zaaien tussen de wedstrijden door of in losse (aangerolde) bodem bij onder andere nieuw inzaai.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details