NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Alle expertises onder één dak

Alle expertises onder één dak

Zo verenigen we in het Zuid-Franse Burlats een volledig aanbod in de Franse graniet Tarn – van groeve tot klant – onder één dak, als een volwaardig Brachot Family Member. Door ook de distributiecel van Brachot Sud er onder te brengen, promoten en verdelen we de materialen in Tarn en in andere Franse en Europese natuursteen over Frankrijk, Europa en de wereld.

Granitarn centraliseert de groeves van LS Granits, Carrières du Bousquet en Granit du Sidobre met de knowhow in productie en distributie van ADHL en Brachot Sud in Burlats, geleden in de Sidobre, de regio voor granietbedrijven met een specialisatie in de monumenten- en bestratingssector. Hier ontginnen we enerzijds alle types Tarn graniet – royal, fijne korrel en grote korrel – en anderzijds bewerken en verzagen we de Tarn en andere Franse natuursteen. De producten zijn blokken, platen, tegels, kasseien en ander bestratings- en buitenmateriaal zoals boordstenen, trottoirbanden, straatmeubilair, enzovoort. Ze worden vanuit Burlats geproduceerd en verdeeld over Frankrijk en over de hele wereld. 

Brachot Family Member

De focus op Franse graniet en Franse natuursteen kadert in het duurzame onestopverhaal voor bekledings- en landschapsmaterialenonder de vlag van Brachot, waar Family Member Granitarn deel van uitmaakt. De term Family Member is overigens niet zomaar gekozen. Brachot is een bedrijf met stevige familiale wortels. Intussen staat de vijfde generatie aan het roer onder leiding van Vinciane Vaernewyck en Dirk Van Overberghe en hun drie kinderen Gilles, Lucas en Pauline. 

Samen naar een duurzame productie

Voor 2021 staat een duurzame update van de volledige vestiging op het programma. Naast de modernisatie van het machinepark in de groeves, zijn ook de eerste werken aan de nieuwe gebouwen op de huidige site van Granit du Sidobre gestart. We voorzien onder meer zonnepanelen om zo onze volledige elektriciteitsconsumptie op te wekken en zo klimaatneutraal mogelijk te produceren.  

Naast nieuwe kantoren, komt er ook een gloednieuwe fabriekshal van 5.000 vierkante meter voor een geoptimaliseerde productie en distributie. Er is plaats voor onder meer twee nieuwe Multiwires, twee Monowires op rail, twee rolbruggen, afwerkingsmachines, een waterzuiveringsinstallatie, brugzagen, een tegel- en kasseienproductielijn, enzovoort. Zo kan Granitarn zich volledig toeleggen op de productie van Tarn graniet en andere Franse natuursteen voor enerzijds tegels en kasseien, meubilair en afwerkingen voor de bestratingssector en anderzijds blokken, platen en tegels voor binnen- en buitentoepassingen. Er komen ook een platenhal van 1.500 vierkante meter, nieuwe kantoren en een opslagplaats buiten van 5.000 vierkante meter. In het najaar van 2021moet de hele vestiging operationeel zijn.

Efficiënt en lokaal produceren

Granitarn kan snel schakelen, zowel in aanlevering en productie als in opslag en distributie. Voor dat laatste staat de distributie-unit Brachot Sud in. Zij verhuizen dit jaar ook richting Burlats en zullen Tarn en andere Europese natuursteen over de hele wereld promoten en verdelen. Mede dankzij de strategische ligging staan we snel in tal van belangrijke Europese steden. De centralisatie op één site draagt bij aan de efficiëntie en duurzaamheid. Natuursteen is een milieuvriendelijk product, dat een passende omkadering verdient. Die voorzien we bij Brachot graag. Uit respect voor onze materialen die dagelijks meerwaarde creëren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details