NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Avant 860i  is compacte sterke grensverlegger

Avant 860i is compacte sterke grensverlegger

Met de nieuwe 800-serie verlegt de de Finse fabrikant Avant Tecno opnieuw de grenzen. Zo is de nieuwe 860i niet alleen de krachtigste kniklader, maar nog altijd zeer compact. Dat spreekt gebruikers aan en ook bij importeur Avant Machinery in Sint-Truiden zijn ze er zeer tevreden over.

De nieuwe 860i is de grootste en sterkste Avant tot nu toe. Met een eigengewicht van 2,7 ton heeft deze krachtpatser zelfs in geknikte positie, dus schuin over de zijkant, nog een hefvermogen van maar liefs 1,9 ton. Tegelijkertijd is hij zo compact dat hij nog altijd eenvoudig is te vervoeren. Dat zien we aan de afmetingen van de machine met een breedte, lengte en hoogte van respectievelijk slechts 1,5 m, 3,4 m en 2,2 m. Zijn kracht ontleent hij aan zijn common-rail dieselmotor met turbocompressor. Deze Kohler KDI 1903 TCR motor levert maar liefst 42 kW (57 pk) vermogen en voldoet volledig aan de actuele, strenge EU Stage V emissienormen. De 860i heeft de van Avant typerende aandrijving met vier hydraulische wielmotoren en beschikt over twee rijsnelheden, met een maximum van 30 km/u.

De forse hefhoogte van maximaal 3,5 m gaat niet ten koste van veiligheid en stabiliteit.

 

Enorme hefhoogte

Dat de 860i tot grootse prestaties in staat is, lezen we ook af aan de hefhoogte van maximaal 3,5 m. Dat dankt hij mede aan de hydraulische telescooparm, die over 825 mm kan worden uitgeschoven. Die forse hefhoogte maakt het laden en lossen van hoge lasten mogelijk, zoals bijvoorbeeld in vrachtwagens, mengvoederwagens enzoverder. Vanwege die grote hefhoogte is het wel nodig om de stabiliteit van de lading te bewaken. De machine is daarom standaard voorzien van self levelling. De stabiliteit van de machine wordt gewaarborgd door een star scharnierpunt zonder pendelbeweging.

Naast de standaard ROPS/FOPS open cabine kan ook een gesloten GT-cabine worden gemonteerd. De compacte afmetingen maken de Avant 860i uitstekend vervoerbaar.

 

Eenvoudig aankoppelen

Voor de aandrijving en bediening van de vele beschikbare aanbouwwerktuigen levert de Kohler krachtbron een hydraulische olietoevoer van 80 l/min. De 860i is uitgerust met het Avant snelkoppelsysteem. Andere snelkoppelsystemen, zoals Euro 3, zijn reeds optioneel beschikbaar. De hydraulische slangen van de aanbouwwerktuigen zijn gekoppeld aan de multi-connector, waardoor het zeer eenvoudig is om zonder verlies van olie en met één handbeweging in alle omstandigheden de hydraulische verbinding te maken.

Open en gesloten cabine

Naast de standaard ROPS/FOPS open cabine kan op de 860i ook een gesloten ergonomische GT-cabine worden gemonteerd, waardoor men in optimale omstandigheden met de machine kan werken. Niet alleen isoleert deze cabine trillingen en lawaai erg goed, hij zorgt tevens voor een efficiënte verwarming en ventilatie en daarmee voor meer comfort van de bestuurder.   


CEO Tom Raepers licht graag nog even toe, welke gekende Avant-voordelen de nieuwe 860i heeft naast de eerder genoemde unieke eigenschappen: “Het is de stabielste en dus ook veiligste kniklader op de markt. Dankzij het Avant snelkoppelsysteem kan de 860i gebruik maken van ruim 200 Avant toebehoren, wat hem naast een prima grondverzetmachine ook inzetbaar maakt bij verplaatsen van paletten, laden van vrachtwagens en reinigen met veegborstel en heel wat andere onderhoudstools (maaien, snoeien ….). De machine is met Scandinavische precisie gebouwd volgens de strengste Europese (emissie)normen.”

”En dankzij het uitgebreid dealernetwerk in België en Nederland plus het Belgisch partscentrum bieden we een ongekende service, ook na verkoop. Degenen onder U die interesse hebben in een demo met deze Finse krachtpatser kunnen een mailtje sturen naar: [email protected]”, besluit Tom Raepers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details