NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Behoud van bodemkwaliteit door innovatieve voedingsstoffen
Het gebruik van zeewier in de producten leidt tot betere resultaten op het gebied van plantenimmuniteit.

Behoud van bodemkwaliteit door innovatieve voedingsstoffen

Onder het motto ‘Denk groen en handel groen’

Buiten sporten is ontegenzeggelijk goed voor de gezondheid. Of het nu gaat om een voetbalveld of een golfbaan, het plezier van het spelen op een prachtig grasveld of onberispelijk onderhouden golfbaan is een voortdurend genot. Maar achter dit eenvoudige plezier schuilt veel aanleg- en onderhoudswerk. Dat omvat onder meer het verstrekken van kwaliteitsvoedingsstoffen – precies de missie die het bedrijf Fert In Time Europe zich heeft gesteld, zoals zijn bedrijfsleider Philippe Debougnoux uitlegt.

De ambitie is zowel eenvoudig als genereus. Fert In Time is een internationale producent, verdeler en ontwikkelaar van de volgende generatie bodembeheer- en plantenvoedingsproducten. Het bedrijf is opgericht door Philippe Debougnoux, landbouwingenieur van opleiding en voormalig melkveehouder, en Jean Damseaux, al meer dan zestig jaar werelddeskundige op het gebied van stikstofmeststoffen voor grote multinationals. In het besef dat de op sportvelden gebruikte landbouwmeststoffen niet echt geschikt waren vanwege de snelle afgifte van nutriënten aan de bodem, bundelde het bedrijf zijn krachten met verschillende vooraanstaande Europese bedrijven om het recht te krijgen om hun innovatieve premiumproducten exclusief in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Polen op de markt te brengen.

“Ik ken de behoeften van mijn eindklanten door en door. Ze willen geen verkooppraatje horen, ze willen echt effectieve oplossingen. Fert In Time biedt moleculen die elders niet bestaan en waarvan de bewezen doeltreffendheid minstens vier keer groter is dan die van traditionele meststoffen van de grote internationale spelers”, zegt Philippe Debougnoux. Het gamma aangeboden producten is verdeeld in vier onderscheiden, maar elkaar aanvullende groepen: meststoffen in korrelvorm, vloeibare meststoffen, biostimulanten en bevochtigingsmiddelen. 

Fert In Time wil met onder meer zonne-energie een volledig CO2-neutraal bedrijf worden.

Korrelmeststoffen

Het assortiment ImpactPlus-korrelmeststoffen is seizoensgebonden en omvat winter-, zomer- en voorjaarsmeststoffen, terwijl de meststof Plant & Sport GREEN revolutionair is omdat het de enige meststof is die maar liefst acht verschillende stikstofmoleculen bevat. 

Vloeibare meststoffen

Tot de vloeibare meststoffen behoren NitroSlow Fluid®N 28% (28% stikstof), een traag werkende stikstofhoudende bladmeststof, NitroSlow Fluid Super® (verrijkt met sporenelementen), In Time Nitro Super Iron® met 8% ijzer om de grasmat in slechts 36 uur een ‘boost’ te geven, Trace Elements Fluid, Solar PK en Solar Nano Si. Het duidelijke voordeel van een vloeibare meststof is dat deze door de bladeren van de planten kan worden opgenomen en hen dus voedt zonder door het wortelstelsel te gaan.

Het bedrijf werkt voortdurend met zijn klanten samen om de biodiversiteit op en rond golfbanen te vergroten.

Biostimulanten

De belangrijkste biostimulator is Compass Bio Active, een rijk concentraat van zeewiersuspensie dat door koude mechanische persing wordt gewonnen uit zuiver zeewier van de westkust van Ierland. Het bevat aminozuren, vitaminen, mineralen, koolhydraten en plantenhormonen die de wortelgroei van planten bevorderen en tegelijkertijd biotische (ziekte) en abiotische (hitte, verwondingen) stress op planten helpen verminderen, waardoor hun immuniteit toeneemt.

Bevochtigingsmiddelen

Bevochtigingsmiddelen zijn essentieel in extreme weersomstandigheden, omdat deze biologisch afbreekbare, synthetische polymeren de waterhuishouding in de bodem vergemakkelijken: in de zomer helpen zij het water beter bij de wortels vast te houden, en in de winter laten zij overtollig water in het bodemprofiel doorsijpelen. Dit voorkomt droge zones en droge plekken. 

De mensen achter het eindresultaat ontmoeten en leren van hun ervaringen.

Greenkeepers Academy

Op verzoek van klanten heeft Philippe Debougnoux de Fert In Time Greenkeepers Academy opgericht. Hij legt het doel ervan uit: “Ik wilde een gemeenschap van professionals oprichten op basis van de uitwisseling van kennis. Iedereen is welkom. Het doel is kennis en vaardigheden te verbeteren om een concurrentievoordeel te behouden. En dit komt ook de ontwikkeling van nieuwe producten op basis van al deze gemeenschappelijke ervaringen ten goede. Het platform maakt ook een snelle uitwisseling van informatie mogelijk in geval van ziektes.”

Last but not least hecht Fert In Time veel belang aan zijn sociale en ecologische engagement. Zo organiseert het bedrijf elk jaar een internationaal voetbaltoernooi waaraan de beste Europese vrouwenteams deelnemen, investeert het in materiaal met het oog op koolstofneutraliteit, richt het zijn onderzoek en ontwikkeling op projecten om het water- en energieverbruik bij de groei van grasmatten te verminderen, en neemt het deel aan de aanleg van zones voor biodiversiteit op golfbanen. 

“Of het nu gaat om onze producten, onze productieketen, onze logistiek of ons eindgebruik, wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Met milieuvriendelijke producten, slim waterbeheer, efficiënte logistiek en een duurzame productieketen positioneren we Europa als vaandeldrager voor een duurzamere toekomst. Daar werken we elke dag aan, bij alles wat we doen”, benadrukt Philippe Debougnoux.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details