NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
BIA voegt nieuwe 2,4-tons minigraafmachine en 5-tons wiellader toe aan productgamma
De nieuwe Komatsu Stage V dieselmotor maakt de WA70M-8 niet alleen schoner en zuiniger, maar ook nog eens 25% krachtiger.

BIA voegt nieuwe 2,4-tons minigraafmachine en 5-tons wiellader toe aan productgamma

Binnen het compacte segment zijn recent twee nieuwe modellen verwelkomd, in de vorm van de PC24MR-5 minigraver en de WA70M-8 compacte wiellader. Beide machines worden door BIA verdeeld via een uitgebreid netwerk van zo’n twintig Komatsu Utility Partners in België. 

Dankzij een grotere deuropening met iets lagere instap is de ruime werkplek eenvoudig te bereiken.

De PC24MR-5 is de nieuwste toevoeging aan Komatsu’s gewaardeerde MR-5 reeks minigravers. Machines die ook binnen de groenvoorziening op veel interesse kunnen vertrouwen. Dat is niet zo vreemd, aangezien het stuk voor stuk modellen betreft die krachtig, veelzijdig inzetbaar en bovenal betrouwbaar zijn. De MR-5 generatie minigraafmachines maakt niet alleen gebruik van moderne dieselmotoren die voldoen aan de strengste emissie-eisen conform EU Stage V, maar kan tevens bogen op honderd jaar Komatsu technologische knowhow en wereldwijde middelen om machines te ontwikkelen die tegemoetkomen aan de hoogste vereisten in de markt.

Acht modellen

De volledig nieuwe MR-5 reeks bouwt voort op de uiterst succesvolle MR-3 serie en omvat in totaal acht modellen met een bedrijfsgewicht van 1.820 tot 5.640 kilogram. De productlijn profiteert van door Komatsu ontworpen en ontwikkelde fabrieksopties, zoals joysticks met proportionele bediening en extra functies voor de hydrauliek om flexibiliteit te bieden, en dag in dag uit kwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties te kunnen garanderen. Voor optimaal comfort is voorzien in een ruime, ergonomisch ontworpen cabine met een brede zetel. Op die manier biedt de Japanse fabrikant een even comfortabele als veilige werkplek voor elke machinist, ongeacht het werk.

Simone Reddi, Product Manager voor compacte graafmachines bij Komatsu Europe, vertelt: “De MR-5 reeks concentreert de kwaliteit en prestaties van de grotere Komatsu modellen in een compacte machine. Het unieke designconcept zorgt er daarbij voor dat de Komatsu MR-5 graafmachines zeker opvallen op werklocaties in heel Europa. De PC24MR-5 en de PC26MR-5 zijn strategische aanvullingen in dit segment, waarbij goede prestaties niet ten koste mogen gaan van eenvoudige transporteerbaarheid.” Met een eigen gewicht van 2.430 kilogram is de nieuwe PC24MR-5 gemakkelijk te vervoeren op een aanhangwagen of in een laadbak. De machine realiseert een graafdiepte van 2.615 millimeter en reikt maximaal 4.500 millimeter ver. De onderwagen is slechts 1.450 millimeter breed, en standaard is voorzien in een luxecabine en Komatsu’s Komtrax systeem om de machine op afstand te kunnen monitoren.

De 5-tons wiellader is veelzijdig inzetbaar voor uitgraven, laden of aan- en afvoer van materialen. In de winter is de machine ook ideaal als sneeuwruimer.

25% meer kracht

Ook in het segment van de compacte wielladers kan BIA een recente vernieuwing voorstellen in de vorm van de WA70M-8, een 5-tons machine die polyvalent inzetbaar is op bouwwerven, bij groenaanleg, in het grondverzet of de landbouw. De compacte lader deelt dezelfde verbeteringen op het vlak van vermogen, productiviteit, uitstoot, veiligheid en comfort met de vorig jaar geïntroduceerde 6-tons WA80M-8. De 5-tons machine is uitgerust met een emissiearme Stage V Komatsu-motor met roetfilter. Het motorvermogen is met maar liefst 25% toegenomen tot 46,2 kW (62,8 pk)!

Om moeiteloos ingezet te kunnen worden voor zware werkzaamheden, is gekozen voor een automatische hydrostatische transmissie die alle vier de wielen aandrijft. Dankzij de Easy Fork kinematiek van het hefframe kan de machinist eenvoudig pallets parallel met de grond vervoeren zonder de vorken opnieuw te moeten instellen. De machine heeft ook een parallelle kinematica in Z, hetgeen zorgt voor een hoge uitbreekkracht en een gemakkelijk te vullen bak, en is uitzonderlijk wendbaar.

De 2,4-tons PC24MR-5 vormt de nieuwste toevoeging aan Komatsu’s populaire MR-5 minigraverlijn.

Lagere kosten

Dankzij de grote motorkap en de kantelbare cabine zijn alle servicepunten gemakkelijk toegankelijk. Door het onderhoudsinterval van maar liefst 6.000 uur kan het roetfilter tot wel tien jaar meegaan. De nieuwe motor levert een hoog koppel bij lage toerentallen, voor betere prestaties en een laag verbruik onder alle omstandigheden. Komtrax telematica biedt machineparkbeheer en -ondersteuning, beschermt de machine tegen misbruik en garandeert een optimale efficiëntie en uptime, en dat helemaal gratis.

Het lage zwaartepunt van de WA70M-8 verbetert de stabiliteit en de compacte afmetingen – samen met de nieuwe motorkap – zorgen voor een uitermate goed zicht rondom. Het nieuwe multifunctionele high-definition LCD-kleurendisplay met 24 talen kan worden aangepast volgens de noden van de gebruiker. De optionele airconditioning alsmede het elektronisch gestuurd veersysteem (ECSS) zorgen voor nog meer comfort en productiviteit.

Lokale dealers

Komatsu-importeur BIA zal deze nieuwe machines hoofdzakelijk verdelen via haar Utility Partners. Dit netwerk van een twintigtal lokale dealers is gespecialiseerd in de verkoop, verhuur en het onderhoud van het compacte Komatsu modellengamma tot 12 ton.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details