NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Bijna 190 jaar ervaring verzameld op 45 hectare. Ruim tweeduizend soorten groen bijeen

Bijna 190 jaar ervaring verzameld op 45 hectare. Ruim tweeduizend soorten groen bijeen

Niet verbazend, wellicht, als je beseft dat de kwekerij bijna twee eeuwen geleden het levenslicht zag, doch allerminst een reden om aan het hedendaags karakter van de activiteiten te twijfelen. Jarenlange ervaring, in combinatie met de modernste teelttechnieken, zorgt voor een uiterst compleet en hoogwaardig assortiment voor tuin en park.

Een kleine geschiedenis. In 1832 richt Amandus Op de Beeck – gekend als Oude Mandus – in Putte een boomkwekerij op. Bijna zeventig jaar lang kweekt hij er fruitbomen, totdat hij het bedrijf in 1899 aan zijn zonen Gustaaf en Jozef overlaat. Zij gaan op hetzelfde elan verder, maar doen in 1937 de stok in twee, waarop Jozef een kwekerij in eigen naam begint. In 1953 neemt Antoon van Pelt de dan al wijdvermaarde boomkwekerij over, om het bedrijf twaalf jaar later zijn eigen naam te geven. Inmiddels gaat de kwekerij al 56 jaar als Boom- en Rozenkwekerijen van Pelt door het leven en verzekeren zoon Paul en kleinzoon Philip van Pelt de voortzetting van bijna 190 jaar geschiedenis en ervaring.

Van Abelia tot Zenobia

Dat er in 190 jaar heel wat kennis te vergaren valt, behoeft geen twijfel. Doorheen de geschiedenis bleef kwekerij van Pelt zijn assortiment zo gaandeweg uitbreiden en aan veranderende noden en trends aanpassen. Wat begon met de teelt van rozen en fruitbomen in het bijzonder, is vandaag een kwekerij met meer dan tweeduizend soorten en variëteiten in uiteenlopende vormen en maten. Zowel laan- en parkbomen als rozelaars, sierstruiken, coniferen en containerplanten behoren tot het gamma, net als de vandaag weer populaire siergrassen, bamboeplanten en hortensia’s. Voor zeer specifieke teelten zoals rododendron, azalea en bamboe onderhoudt van Pelt bovendien nauwe banden met gespecialiseerde kwekerijen, zodat kwaliteit gewaarborgd blijft en er vlot aan elke vraag kan worden voldaan.

Kwaliteit, een tweede natuur

Aandacht voor kwaliteit stroomt bij van Pelt bij wijze van spreken door het bloed. Ervaring werd in het familiebedrijf immers van generatie op generatie doorgegeven. Daarnaast kan het bedrijf zich beroepen op een team van twintig ervaren vaklui, die dagelijks hun plantenkennis op het terrein van 45 hectare botvieren. In combinatie met de moderne teelttechnieken die in de kwekerij gehanteerd worden, zorgt die brede ervaring voor een constante hoge kwaliteit aan plantmateriaal.

Van Pelt zet zich tevens actief in voor een teeltproces met een minimum aan schade voor mens en milieu. Het bedrijf is sinds 2007 aangesloten bij het Milieu Plan Sierteelt en maakt zoveel mogelijk gebruik van mechanische systemen om het gebruik van onkruidverdelgers tot een minimum te beperken.

Ervaring, van generatie op generatie doorgegeven, houdt de kwaliteit hoog.

Altijd bereikbaar, altijd betrouwbaar

Wie onzekerheid voelt over een bepaalde plantkeuze, standplaats of bodemvoorbereiding, kan bij de kwekerij rekenen op betrouwbare informatie en deskundig advies. De juiste plant op de juiste plaats is immers de sleutel tot een succesvolle realisatie.

Ook op de onlangs vernieuwde website valt overigens al heel wat informatie te vinden. Handige filters op basis van categorie, standplaats, bodemcondities, bloeitijd, kleur, vorm en tal van andere nuttige kenmerken leiden je gericht doorheen het enorme assortiment, waarna je met een klik op de knop een bestelling kan plaatsen voor zowel afhaal als levering. 190 jaar ervaring altijd en overal binnen handbereik, zeg maar.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details