NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Bodembedekkers voor een perfecte afwerking

Bodembedekkers voor een perfecte afwerking

Van Israel nv is een vertrouwde naam voor vele professionele kwekers, tuinaanleggers, tuincentra en hobbytuinders. Dankzij een ruim assortiment van correct geprijsde producten – van potgrond tot meststoffen – en een uitstekende service, heeft het bedrijf uit Geraardsbergen een ijzersterke reputatie opgebouwd bij tuinprofessionals. Zij kunnen bij Van Israel ook terecht voor een grote keuze aan bodembedekkers, van klassieke boomschors tot vlaskorrels.

Met de lente in aantocht voelen de tuinliefhebbers het kriebelen. Ook de professionals hebben de handen meer dan vol met tuinonderhoud en -aanleg. Naast de zorg voor gazon, planten, bloemen en struiken, vraagt ook de bodembedekking in de tuin de nodige aandacht. Want dankzij de juiste bodembedekking zorg je voor de perfecte afwerking van een tuin en beperk je het onderhoud tot een minimum. Natuurlijke bodembedekkers kun je gebruiken voor de aanleg van een looppad, als border tussen planten en/of als terras. We zetten enkele varianten uit het Saniflor-gamma in de kijker.

Boomschors blijft populair

Bij Van Israel hebben klanten de keuze uit vele soorten natuurlijke bodembedekking. Boomschors is en blijft een klassieker, die – afhankelijk van de soort – tot zes jaar meegaat. De Sylvester boomschors komt uit onze Belgische bossen. De bruine kleur past mooi tussen struik- en bloemperken, fruitbomen of vaste planten. Een variant hiervan is rode dennenschors, een mengeling van Franse maritieme pijnboomschors en Sylvester. Deze mix combineert onkruidbestrijding met een uniek decoratief aspect. Ook de vraag naar maritieme pijnboomschors neemt alsmaar toe, omdat deze variant erg populair is in siertuinen en als bodembedekker voor planten en heesters.

Van snippers tot chips

Ben je op zoek naar een trendy bodembedekker? Dan zijn gekleurde houtsnippers de oplossing die je zoekt. Deze epicea-houtsnippers – verkrijgbaar in rood, oranje, geel en bruin – zijn 100% ecologisch en biologisch afbreekbaar. Nieuw in het Saniflor-gamma van Van Israel zijn getorreficeerde houtchips. Deze snippers van loofhout werden verwarmd op hoge temperatuur, waardoor ze ondoordringbaar zijn, uitstekend bestand zijn tegen schimmelvorming en zeer lang meegaan. Ook deze chips kunnen als valdemping dienen onder speeltuigen.

Van cacao tot kokos

Met cacaodoppen als bodembedekker schakel je nog een versnelling hoger wat duurzaamheid betreft. Deze decoratieve oplossing beschermt de grond in de tuin niet enkel tegen slecht weer en waterverdamping, maar weert ook onkruid en – goed om weten – naaktslakken. En omdat ze langzaamaan verteren, zorgen ze ook nog eens voor belangrijke voedingselementen voor planten. 

Een andere ecologische topper is Coco Dekor, ofwel kleine, lichtbruine doppen afkomstig van de kokosnootschaal. Ook deze bodembedekker verteert langzaam en verzuurt niet. Onkruid tussen planten en heesters krijgt geen schijn van kans met dit duurzaam product.

Nieuw: vlaskorrels

Een opvallende nieuweling in het Saniflor-assortiment zijn vlaskorrels. Dankzij verhitting tot 70°C en sterilisatie bevat deze natuurlijke mulch geen zaden meer, maar des te meer kwaliteiten om de tuin onkruidvrij, vorstvrij en vochtig te houden. Deze bodembedekker is een echte allrounder: je kan hem inzetten in zowel siertuin, moestuin en plantenbakken.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details