NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Budgetvriendelijke machines Flexiever in trek bij hoveniers
Mini Screener Trailer makkelijk te verplaatsen naar klant.

Budgetvriendelijke machines Flexiever in trek bij hoveniers

De machines van Belgische makelij zijn erg populair onder hoveniers. Het gamma van Flexiever biedt verscheidene oplossingen: zeven op de bestemming van de klant, en stationair zeven op het eigen bedrijfsterrein.

De corona-pandemie resulteerde in een boom in tuinwerken. Dat ondervond ook Flexiever, dat zeefmachines aan hoveniers en andere bedrijven levert. De groei van de afgelopen jaren zette in 2020 voort, en ook nu loopt het als een tierelier. In het mobiele gamma deed vooral de MS trailer het goed. Dit betreft een enkeldekszeef die op het chassis van een aanhangwagen (680 kilogram) is gemonteerd en daarmee de ideale machine is voor kleine zeefwerken of zeefwerken op beperkte ruimtes.

Door zeefwerken bij mensen thuis uit te voeren, kan er een aanzienlijke besparing in transport en afvalkosten gerealiseerd worden. Grond blijft achter en schoon puin wordt afgevoerd. Op locatie, tijdens het zeven, draait de Mini Screener langs beide zijden 90 graden. Hierdoor valt de grove en fijne fractie links of rechts van de aanhangwagen, en wordt er zo altijd een vrije doorgang gecreëerd. 

Hun compacte zeefdek (1830 x 900 millimeter) is makkelijk verwisselbaar en geschikt voor diverse materialen, zoals compost, zwarte grond en zand. De Mini Screeners kunnen gevuld worden met een minigraver, bobcat, schop of transportband, benadrukt Michael Craene, sales manager van Flexiever. 

MS30 Flexiever geschikt voor knikwagen.

Machinepark leidend bij keuze

Beschik je over een kniklader, dan is de FleXiever Mobile geschikter. Deze schudzeef gaat omhoog bij ingebruikneming, waardoor het zand onder de machine terechtkomt. “Met een kniklader kun je de zeef vullen en in één beweging het zand onder de machine wegnemen. Dat betekent veel efficiëntiewinst”, aldus Craene. 

De Mobile is een dubbel zeefdeks machine met een oppervlakte van 1830×1830 millimeter, waardoor een grotere capaciteit gerealiseerd wordt. Dichtgeklapt kan de 3.400 kilo wegende zeef gemakkelijk aan de trekhaak van een voertuig gekoppeld worden en naar de werklocatie gereden worden. 

Zeven op het bedrijf

Voor hoveniers die de grondverwerking op het bedrijf uitvoeren, heeft Flexiever eveneens budgetvriendelijke stationaire machines. Uiterst geschikt is de Flexiever MS, die in een range van vijf modellen wordt aangeboden: de MS05, MS10, MS20, MS30 en de MS40. 

“Het verschil zit hem in de grootte”, legt Craene uit. Zo heeft de 1700 kilo wegende MS40 een zeefdek van 2×3,6 meter en een kraanbak van 270 centimeter breed. Het kleine zusje, de MS05, weegt 250 kilo, heeft een zeefoppervlakte van 1000×1100 millimeter en een bakbreedte van 128 centimeter. Omdat ook bij deze machines de grond onder de machine terechtkomt, is een miniwiel of kniklader de meest optimale beladingsmethode. De zeven kunnen vrij gemakkelijk op een site verplaatst worden, bijvoorbeeld met een heftruck.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details