NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Compacte laders en graafmachines: kleiner maar daarom niet minder performant

Compacte laders en graafmachines: kleiner maar daarom niet minder performant

‘Samen bergen verzetten’ is de toepasselijke slogan waaronder BIA Benelux machines aanbiedt voor grondverzet, overslag, sloop en recyclage. Ze werken daarbij enkel met betrouwbare en gerenommeerde wereldmerken als Komatsu, Metso en Portafill samen. Het bedrijf verkoopt, verhuurt, onderhoudt en biedt zelf financieringen aan, daarbij gesteund door een netwerk van 20 professionele utility partners. Deze staan ook 24/7 paraat voor depannages en dringende herstellingen. Openbare groendiensten en tuinaannemers behoren reeds langer tot hun trouwe en overtuigde klanten.

Internationale dimensie

BIA Benelux maakt deel uit van de internationale BIA Group die wereldwijd ruim duizend driehonderd medewerkers telt, waaronder een kleine negenhonderd ingenieurs en technici. De groep ontstond meer dan een eeuw geleden en telt, naast de Benelux, vestigingen in meer dan twintig Afrikaanse landen, waar ze vooral actief zijn met machines voor mijnbouw, steengroeven en zwaar transport.

Ideaal voor kleinere werven

Specifiek voor het uitgraven en nivelleren van terreinen in functie van tuin- of parkaanleg biedt het Komatsu utility gamma een reeks van compacte maar krachtige graafmachines en schrank-of wielladers aan. Dankzij hun beperkt volume kunnen ze perfect ingezet worden op werven die voor grotere machines soms niet toegankelijk zijn. Deze laders en rupskranen zijn uitzonderlijk wendbaar en kunnen daarmee moeilijke en uitdagende klussen aan. De bakinhoud van de laders varieert van 0,23 tot 1,8 m³. De compacte graafmachines laten uitgravingen toe van 1,47 tot 4,62 meter diep.

Krachtig en robuust

Als het om zware constructiemachines gaat, neemt Komatsu een dominante positie in de markt in. Door alle kennis en know-how uit dit veeleisende segment op het compacte utility gamma toe te passen, krijgen we hier te maken met relatief kleine machines die echter wel tot grootse prestaties in staat zijn. Ze kunnen tegen een stootje, worden aangedreven door performante motoren en maken gebruik van de geavanceerde en beproefde Komatsu technologie. Hun hele constructie is gericht op een lange levensduur en hun robuustheid wordt nog verder versterkt door het feit dat alle laspunten in staal uitgevoerd zijn. Het gebruik van kunststof wordt angstvallig vermeden.

Comfort en veiligheid voorop

Alle compacte Komatsu gravers en laders stellen het comfort en de veiligheid van de operator voorop. Zo beschikken ze over een ruime cabine die de bewegingsvrijheid van de operator niet in de weg staat. Ook het panoramisch zicht is een grote troef. Hierdoor kan de operator op een ontspannen en veilige manier werken. Bovendien zijn de cabines maximaal verstevigd en eveneens kantelbaar, wat het onderhoud of een eventuele herstelling sterk vereenvoudigt. Ze zijn bovendien makkelijk, vlot en intuïtief te bedienen.

Uitgebreid servicepakket

BIA Benelux beschikt over een uitgebreide voorraad aan onderdelen en wisselstukken zodat, mocht zich onverwacht toch een probleem voordoen, de machinestilstand op de werf tot een absoluut minimum beperkt blijft. Deze voorraad én de kennis, ervaring, nabijheid en onbeperkte beschikbaarheid van de utility partners maakt Komatsu tot een sterke partner met vooruitstrevende, betrouwbare machines en een netwerk waarop klanten voor de volle 100 % kunnen rekenen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details