Dit artikel is ook in het Nederlands beschikbaar, klik op de button hieronder om naar dit artikel te gaan
Ga naar artikel
Cet article est également disponible en français, cliquez sur le bouton ci-dessous pour accéder à cet article
Aller à l'article
De twaalfde man - Keep it Green

NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
De twaalfde man
Erik Truyers

De twaalfde man

We kennen ze allemaal, de ‘gebruikelijke’ uitspraken: pandemie, economische recessie, klimaatsverandering, lege clubkas, …

Of ze gerechtvaardigd zijn, laat ik in het midden.

Het is een feit dat de kwaliteit van onze sportvelden gewoonweg beter kan. Al zijn er uitzonderingen, die er wel degelijk in slagen een meer dan behoorlijke grasmat ter beschikking te stellen. Maar in het algemeen kunnen de bespeelbaarheid, de standvastigheid en de grasbezetting véél beter. Want bij een juist beheer is een natuurgrasveld ook bij extreem natte omstandigheden perfect bespeelbaar.

In België beschikken we over alle knowhow en technieken om dit voor iedereen mogelijk te maken. Echter, vaak ontbreekt een goede langetermijnvisie. Een doordacht en gespecialiseerd advies is, samen met een professionele behandeling en begeleiding, noodzakelijk om op termijn naar betere en betaalbare sportvelden te komen. Bovendien moet iedere investering de nodige en blijvende oplossingen bewerkstelligen. Anders zal de clubkas leeg blijken en het grasveld uiteindelijk niet verbeterd zijn. 

Een praktijkvoorbeeld? Beluchten (prikken) en bezanden van een terrein op een verkeerde manier met verkeerd zand heeft enkel een lege clubkas tot gevolg. En een nóg slechter speelveld dan ervoor. Weggegooid geld, dus. Laten we dit vermijden. Een eenvoudig onderzoek zal aantonen welke de beste manier van werken is en welk type zand een verbetering geeft voor jaren. En neen, het gaat niet enkel over prikken en bezanden. Wat met beregening? Bemesting? Maaien en maaiafval? Graskeuze? Ik kan zo nog een tijdje doorgaan. En we hebben natuurlijk het liefst alles op een verantwoorde, natuurvriendelijke manier!

Daarom: werk onderbouwd, laat je bijstaan door échte groundsmen en greenkeepers. Indien nodig kunnen ook zij professioneel begeleid worden, in een wirwar van keuzes. Dit alles met als doel om betere sportvelden te bekomen met op termijn minder verkwist budget.

Kortom, het bekomen van perfecte en betaalbare sportvelden is ook ‘topsport’!  

Erik Truyers
Sales & Product Manager Advanta Seeds

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details