NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
De voordelen van een composiet terras

De voordelen van een composiet terras

Een composiet terras heeft namelijk ontzettend veel voordelen ten opzichte van een terras met echte houtplanken. Benieuwd naar de voordelen van goedkoop composiet? Wij leggen het uit!

Weinig onderhoud nodig

Als je voorkeur uitgaat naar een terras dat weinig onderhoud vraagt, kun je het beste kiezen voor composiet. Vlonderplanken vervaardigd uit composiet zijn namelijk onderhoudsarm. Als je kiest voor een natuurproduct, zoals houten vlonderplanken, zullen de planken regelmatig (lees: 1 of 2 keer per jaar) in de beits, lak of olie moeten worden gezet. Deze arbeid zal niet gevraagd worden bij een composiet terras. Je hebt alleen een harde bezem en wat composiet reiniger nodig. Veel mensen kiezen er ook voor om de vlonder met water en milde zeep te reinigen.

De beste eigenschappen van hout en composiet

Kies je voor composiet vlonderplanken, dan krijg je een product waar de beste eigenschappen van hout en composiet met elkaar gebundeld zijn. Hierdoor hebben composiet vloerplanken enkele voordelen ten opzichte van een houtproduct. Zo is composiet kleurvast, goed bestand tegen rotting, weersbestendig en zul je weinig tot geen last van splinters hebben. Bovendien is composiet antislip. Dat is niet alleen een preventieve oplossing om uitglijden te voorkomen, maar het zorgt er ook voor dat tuinmeubels niet gaan verschuiven.

Duurzamer dan je misschien denkt

Wist je dat composiet veel duurzamer is dan hout? Het klinkt misschien gek, maar composiet vlonderplanken hebben een veel langere levensduur dan houten vlonderplanken. Daarnaast hoeft er geen houtkap plaats te vinden wat composiet minder milieubelastend maakt. Let er wel op dat je kwaliteit koopt. Bekende merken van hoogwaardige composiet vlonderplanken zijn ProDeck™ en WoodPlastic®.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details