NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Duitse bloemen- en plantenkweker kiest voor Vlaamse folieserres

Duitse bloemen- en plantenkweker kiest voor Vlaamse folieserres

Het ontwerpen en bouwen van folieserres en het continu streven naar innovatieve oplossingen voor de sector is wat Vermako Plastic Greenhouses uit Tielt al 25 jaar drijft. Ook internationaal krijgen ze meer en meer erkenning voor hun maatwerkserres in gesloten-, geventileerde- of cabrio-uitvoering, steeds afgestemd op de specifieke noden van klant en plant. Recent deed Gartenbau Köder, één van de toonaangevende Duitse bloemen- en plantenkwekers, een beroep op het Tieltse bedrijf voor hun nieuwe folieserres.

Betere kwaliteit, meer duurzaamheid

Zaakvoerder Johannes Köder beargumenteert zijn keuze als volgt: “Dankzij onze nieuwe folieserres van Vermako kunnen we nog beter de kwaliteit en de duurzaamheid van onze teelten garanderen en zelfs naar een hoger niveau tillen. Door hun ontwerp en uitvoering kunnen de kassen zowel als warme of als koude serres gebruikt worden. Ook op vlak van energiezuinigheid wist Vermako ons aangenaam te verrassen. Verder biedt de foliebedekking voor veel van onze culturen wezenlijke voordelen op vlak van kleur, groeitijd en afharden van de planten. Ook aan de stabiliteit van de constructie stelden we hoge eisen in verband met een aanzienlijke sneeuwbelasting waarmee gebouwen in onze regio jaarlijks te kampen krijgen. Hiervoor bedachten ze een speciale bouwwijze, die gebruikt maakt van extra stevige sandwichelementen met sterk verhoogde draagkracht. Hun uitgebreide kennis, expertise en klantgerichtheid liet ons toe om samen dit ambitieuze project in een minimum van tijd succesvol te realiseren.”

Geen twee serres zijn gelijk

Ook telers uit andere landen en continenten stellen dagelijks hun vertrouwen in Vermako vanwege de afwerking, kwaliteit en flexibiliteit van hun serres. Geen twee realisaties zijn gelijk. Zo kunnen de klanten opteren voor betonplinten over de hele lengte en breedte die de gewassen extra beschermen tegen grondvorst. In de betonplinten zit een profiel verwerkt dat zorgt voor een stevige bevestiging van de folie. Het maatwerk vertaalt zich verder in de keuze aan deuren. Deze kunnen openschuiven, zijn vervaardigd uit aluminium en worden meestal opgehangen aan rails. Breedtes tot 5 m zijn mogelijk evenals afwerkingen met enkele of dubbele folie of uitvoeringen in polycarbonaat. Tussenwanden zijn zowel verkrijgbaar in vaste als in oprolbare uitvoering. De zijverluchting, in schuivende of oprolbare uitvoering, kan perfect op maaihoogte aangebracht worden. Een vogelverschrikking zorgt ervoor dat de dakfolies proper blijven. De gebruikte folies zijn van het thermische anti-condens type met een diffuse lichtdoorlaatbaarheid van 92 %. Ook dubbelwandige uitvoeringen zijn mogelijk. Dit alles zorgt alvast voor een optimale lichtverstrooiing, een gereduceerd energieverbruik, een afdoende UV-blokkering. Goed voor een serre met maximale opbrengst, duurzaamheid en levensduur. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details