NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Duurzaam en discreet geotextiel maakt het eenvoudig.

Duurzaam en discreet geotextiel maakt het eenvoudig.

Het geotextiel is honderd procent biologisch afbreekbaar en volledig composteerbaar. 

Omwille van het verbod op chemische onkruidverdelgers zijn gemeenten, tuinaannemers, particulieren, enzovoort volop op zoek naar oplossingen voor alternatieve onkruidbestrijding. Om een ecologisch verantwoord alternatief aan te bieden, heeft MatGeco, de geotechnische divisie van de insulco groep, al meer dan tien jaar geleden het onkruiddoek BioWeedtex op de markt gebracht.

Het waterdoorlatende karakter van de BioWeedtex stimuleert een snelle groei.

Honderd procent afbreekbaar


De BioWeedtex is een duurzaam product. Het is een geotextiel vervaardigd uit plantaardige olie, dat honderd procent biologisch afbreekbaar en volledig composteerbaar is. Daarvoor is het doek zelfs voorzien van een OK Compost certificaat. Na minimum vier tot vijf jaar zal de BioWeedtex op natuurlijke wijze beginnen af te breken.

In vergelijking met klassieke plastic geotextielen, veroorzaakt de BioWeedtex bovendien tot tachtig procent minder fossiele energie en leidt het tot negentig procent minder CO²-uitstoot. 

Stimuleert de groei

Een voordeel van de BioWeedtex in vergelijking met geweven plastic geotextiel in het bijzonder, is verder dat BioWeedtex de groei van de aanplantingen effectief stimuleert. In tegenstelling tot geweven plastic geotextielen, die weinig vocht doorlaten en ook de bodem maar beperkt laten ademen, is de BioWeedtex namelijk een zeer waterdoorlatend geotextiel. Daardoor kan vocht gemakkelijker in de grond binnendringen en wordt het ook onder het doek behouden.

Het bruine geotextiel integreert zich mooi en esthetisch in het landschap.

Met zijn bruine, donkere kleur is het doek daarnaast in staat warmte aan te trekken én vast te houden. Deze combinatie zorgt voor een soort tropisch effect, dat opnieuw de snellere groei van de planten stimuleert.

Beperkt onderhoud

Het groenbeheer, van aanleg tot onderhoud, omvat over het algemeen heel wat arbeidsintensieve en tijdrovende activiteiten. De BioWeedtex vermindert echter aanzienlijk de tijd en kosten die nodig zijn voor het latere onderhoud. 

Op een hellend terrein voorkomt de BioWeedtex bovendien erosie. Dankzij het duurzame karakter van het geotextiel, eenmaal goed geplaatst, is het oppervlak onderhoudsarm.

Op een hellend terrein voorkomt de BioWeedtex tevens erosie.

Perfect geïntegreerd 

Door toevoeging van plantaardige hennepvezels heeft de biologisch afbreekbare BioWeedtex een uitermate natuurlijk aspect. Dat betekent dat het bruine geotextiel zich mooi en esthetisch in het landschap kan integreren. Een ideaal, discreet en ecologisch alternatief om het gebruik van herbiciden en pesticiden te vermijden, dus.

Eerst zien en dan geloven? Aarzel niet om bij MatGeco een staal van de BioWeedtex aan te vragen!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details