Dit artikel is ook in het Nederlands beschikbaar, klik op de button hieronder om naar dit artikel te gaan
Ga naar artikel
Cet article est également disponible en français, cliquez sur le bouton ci-dessous pour accéder à cet article
Aller à l'article
E-CutTM-reeks elimineert brandstof en motorolie - Keep it Green

NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
E-CutTM-reeks elimineert brandstof en motorolie
De 6700A E-Cut is een hybride fairwaymaaier met drie wielen voor uitstekende manoeuvreerbaarheid in krappe bochten.

E-CutTM-reeks elimineert brandstof en motorolie

John Deere lanceert elektrificatie en connectiviteit voor greenkeepers

Cofabel is vooral gekend als de exclusieve invoerder en verdeler in België van landbouwmachines, tuin- en parkmachines en materiaal voor het onderhoud van golf- en sportterreinen van John Deere. Het Amerikaanse merk bestaat dan ook al meer dan 184 jaar en is onmiskenbaar marktleider met een ijzersterke reputatie. Vooral de tractoren – boven 150 pk – zijn en blijven nog steeds de standaard, wereldwijd.

Maar vanaf nu kunnen ook greenkeepers op beide oren slapen. Want bij John Deere is de elektrificatie van de machines, groot en klein, een flinke vlucht aan het nemen. De Amerikaanse fabrikant breidt nu bovendien de elektrificatie en connectiviteit uit naar zijn golfuitrusting. Op die manier biedt hij greenkeepers de kans om milieuvriendelijker en duurzamer te zijn, maar zonder afbreuk te doen aan de prestaties. Lieven Beyl, group sales & marketing director bij Cofabel: “De nieuwe 100% elektrische John Deere E-CutTM-reeks elimineert het gebruik van brandstof en motorolie volledig. De hybride modellen gebruiken dan weer veel minder brandstof én hebben minder potentiële lekkagepunten. Bovendien wordt connectiviteit standaard geïntroduceerd in het hele assortiment. Zo kunnen greenkeepers via onlink de status – uren actief, onderhoud, status batterij, stationair draaien… – van hun machines volgen
op MyJohnDeere.com.”

De John Deere E-CutTM Walk Greens Mower werkt bijna geruisloos en breidt op die manier het ‘werkvenster’ uit.

E-CutTM Walk Greens Mower

Lieven Beyl: “De John Deere E-CutTM Walk Greens Mower werkt bijna geruisloos en breidt op die manier het ‘werkvenster’ uit. Zo kan de bestuurder nu zowel ’s ochtends vroeg als ’s avonds laat werken, zonder ook maar iemand te storen. Maar het is niet enkel voldoende om brandstof/motorolie te elimineren. Een van de belangrijkste componenten van elektrificatie is een betrouwbare accu. Daarom zorgt John Deere ervoor dat alle accu’s op zijn minst acht uur op volle sterkte meegaan.”

De John Deere E-CutTM Walk Greens maaiers kunnen met hun 58-volt, 3,2kwh lithiumbatterij ongeveer 4.650 m² maaien op één lading. 

Beide machines hebben een geavanceerd TechControlTM display, waarmee supervisors de knipfrequentie kunnen instellen op basis van de kooi- en rijsnelheid. Daarnaast bieden ze tien hoogtestanden voor de stuurstang, plus een voor/achter-verstelling en een exclusieve Cleanup Pass-modus voor maximaal comfort en gemak bij het werken en draaien. De 185 E-CutTM heeft een maaibreedte van 46 cm, terwijl de grotere 225 E-CutTM een maaibreedte heeft van 56 cm.

De elektrische kooien van de nieuwe John Deere Hybrid-fairwaymaaier besparen tot 30% brandstof en verminderen het geluidsniveau zonder afbreuk te doen aan de prestaties.

Hybrid 6700A E-CutTM en de 7700A E-CutTM fairwaymaaier

De elektrische kooien van de nieuwe John Deere Hybrid-fairwaymaaier besparen tot 30% brandstof en verminderen het geluidsniveau zonder afbreuk te doen aan de prestaties. Bovendien is door het elimineren van meer dan 150 hydraulische lekkagepunten de kans op lekken 90% kleiner geworden. Maaien of verticuteren onder zware omstandigheden? Geen probleem! 

De LoadMatchTM-functie vertraagt de snelheid van de machine wanneer de motor het zwaar te verduren krijgt, waardoor de snelheid van de maaikooien gehandhaafd blijft en kwaliteit altijd prioriteit krijgt. De 6700A E-Cut is een hybride fairwaymaaier met drie wielen voor uitstekende manoeuvreerbaarheid in krappe bochten.

Het John Deere Operations CenterTM dient als beheertool voor de gehele vloot.

Connectiviteit in de golfsector

“John Deere loopt al vele jaren voorop in connectiviteit voor landbouwmachines. En nu kan ook de golfsector profiteren van de voordelen van het John Deere Operations CenterTM. Het dient als beheertool voor de gehele vloot en biedt een ‘Loc History’ met nauwkeurige documentatie van machinegebruik, brandstofpeil en diagnostische foutcodes.”

“Daarnaast is het mogelijk om een ‘geofence’ en avondklok in te stellen. Beide waarschuwen de gebruiker bij verdacht gebruik en verhogen zo de diefstalbeveiliging. De software is gratis, zowel als mobiele applicatie als browserversie. Als je weet dat John Deere later ook op de markt zal komen met elektrische tractors en commerciële maaiers, dan zien we de toekomst vol vertrouwen tegemoet”, besluit Lieven Beyl.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details