NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Een accu multi-tool die de  benzinevariant zal wegblazen
Ook bij gebruik van de cultivator is de DPAS-2600 lekker in balans.

Een accu multi-tool die de benzinevariant zal wegblazen

Je ziet ze bij steeds meer hoveniers in het busje liggen. En dat is niet verwonderlijk, want een multi-tool is ideaal voor professionals in groenaanleg en groenonderhoud. Met de komst van de ECHO DPAS-2600 accu multi-tool zet EuroGarden zwaar in op deze markt: “Deze machine gaat de benzinevariant vervangen, dat weten we zeker”, zegt Johan Teeuwen, category manager en verantwoordelijk voor de introductie in de Benelux.

Het Japanse ECHO machines is al meer dan zeventig jaar fabrikant van de beste machines voor tuin, park en bosbouw. Het bedrijf is uitgegroeid tot een topdriespeler op de wereldmarkt. Het zet in op kwaliteit en daarmee ook op hoeveelheid draaiuren. Met een ECHO weet je dat je een premium machine in handen hebt.  

De stokkettingzaag is erg populair onder de gebruikers van deze multi-tool.

1 machine, 7 functies

Veel hoveniers gebruiken een multi-tool omdat ze één aandrijfunit hebben en op de koppeling/aandrijf-as meerdere toebehoren kunnen gebruiken. Dat is niet alleen handig, het is ook nog eens efficiënt qua kosten. In het geval van de ECHO DPAS-2600 zijn dat er maar liefst zeven: een grastrimmer/bosmaaier , een heggenschaar, een stokzaag, een cultivator (frees), een kantensnijder, een veegborstel en een bladblazer. En dat allemaal aangedreven door 56 volt accupower. 

Natuurlijk is het mogelijk om het toerental van de machine te regelen. Een borstel werkt nu eenmaal op een ander toerental dan een kettingzaag. Daarom zijn er drie waarden in te stellen, zodat je altijd het juiste toerental voor jouw klus of omstandigheden kunt kiezen. Met slechts 2,4 kilogram is het gewicht, zeker in combinatie met de schouderriem, erg laag.  

Met de 56 volt accu kun je tot zo’n 2,5 uur werken.

Krachtige prestaties

Het vermogen van de DPAS-2600 is vergelijkbaar met een 25 cm3 benzine-variant. Daarmee is er eigenlijk geen reden meer voor hoveniers om nog voor zo’n luide verbrandingsmotor te kiezen. De 56 volt accu’s zorgen voor evenveel kracht. Je kunt op een volle lading tot meer dan tweeënhalf uur werken. 

Er zijn twee types batterijen leverbaar; een 2,5 Ah en 5 Ah variant. Hoe meer Ah een accu heeft, des te langer je ermee kunt werken. Maar ook het gewicht neemt dan toe. “Als je heggen wil snoeien, dan wil je een zo licht mogelijke machine, en juist dan is de 2,5 Ah accu wel een handige optie”, zegt Johan Teeuwen.

De ECHO veegborstel is superhandig en neemt je werk uit handen.

Deze nieuwe ECHO multi-tool behoort tot de X-series machines. Alle machines in deze serie zijn ontwikkeld voor de hoogst denkbare prestaties en arbeidsduur. Er wordt enkel gebruikgemaakt van onderdelen van de beste kwaliteit. Denk daarbij aan lagers, aandrijflijnen en elektronische componenten. ECHO doet geen concessies als het gaat om kwaliteit, waardoor je verzekerd bent van optimale prestaties, ergonomie en levensduur.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details