NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Een dak voor jouw tuinhuisje

Een dak voor jouw tuinhuisje

Het moment is eindelijk daar, je hebt de knoop doorgehakt en het tuinhuisje gaat er komen. Dan moet je na gaan denken over één van de belangrijkste onderdelen van het tuinhuisje: het dak. Want zonder dak geen tuinhuisje. Er bestaan verschillende soorten daken met elk hun eigen voor- en nadelen.

Platte daken

De meest gekozen vorm is een blokhut met een plat dak. Dat de voorkeur vaak uitgaat naar dit soort daken bij een tuinhuisje is goed te verklaren. Een plat dak is eenvoudig te plaatsen en goed te onderhouden. Om een optimale afvoer van regenwater te garanderen is het dak niet helemaal plat, maar heeft het een lichte hoek. Een plat dak ziet er bovendien modern en stijlvol uit, en past bij iedere tuininrichting. Een lessenaarsdak is vergelijkbaar met een plat dak, maar heeft een iets grotere helling. Dit type dak bestaat net als het platte dak uit één vlak, en is naast het platte dak de eenvoudigste afdichting van een blokhut.

Puntdaken

Het bekendste puntdak is het zadeldak. Bij een zadeldak bestaat het dak uit twee dakvlakken die tegen elkaar aanliggen, wat er uitziet als een omgekeerde V. Mocht je graag een veranda oftewel overkapping willen bij je blokhut, dan is een zadeldak erg mooi. Het geeft een knusse en klassieke uitstraling, en het zorgt voor wat extra ruimte bovenin het tuinhuis. Wil je er echt helemaal voor gaan, en is een zadeldak of een plat dak je te saai? Kies dan voor een blokhut met kapschuur. Dit type dak heeft veel weg van een zadeldak, maar is hoger uitgevoerd waardoor je nog meer opslagruimte hebt. Voor een mooie overkapping bij je tuinhuisje zijn alle daktypes mogelijk, kies dus wat past bij de stijl van jouw tuin. Plat dak, puntdak, overkapping of niet – voor elke tuin is er een passend tuinhuis.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details