NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Eenvoudige plaatsing legt weg naar totaalprojecten open
Alle essentiële onderdelen om het zwembad af te werken worden in het bouwpakket meegeleverd.

Eenvoudige plaatsing legt weg naar totaalprojecten open

Nooit werd er meer in eigen woning en tuin geïnvesteerd dan afgelopen jaar. Dat tekende zich onder meer af in de opmerkelijke populariteit van zwembaden. Wat ooit een ijdel luxeproduct was, schijnbaar ongeschikt voor ons Belgisch klimaat, is vandaag het meest gegeerde ontspanningselement in de tuin. De consument laat zich niet meer afschrikken door vooroordelen over prijs, gebruiksgemak of onderhoud; laat verouderde noties over een complexe plaatsing en installatie ook jou niet tegenhouden.

Het drukgeïmpregneerd grenen van de houten zwembaden laat ook ondergrondse plaatsing toe.

Veel tuinaannemers zullen de vraag naar de integratie van een zwembad maar weifelend ontvangen. Het storten van beton, vervaardigen van de kuip, verzekeren van de waterdichtheid en aansluiten van de technische installaties lijkt nu eenmaal specialistenwerk, enkel weggelegd voor zij die er hun dagelijkse taak van hebben gemaakt. Soms is het dat ook, al is het lang niet de enige manier om een zwembad te plaatsen. Bij Exterior Living, specialist in tuinconstructies, ontwikkelden ze de voorbij jaren alvast verschillende oplossingen op maat van zowel tuinaannemer als zwembadbouwer.

Een halfverzonken houten zwembad biedt niet alleen extra veiligheid, maar creëert ook extra zitruimte.

Modulair staal …

Een antwoord voor iedereen die een strak rechthoekig inbouwzwembad wenst, is Infiniteau. Dit modulair concept op basis van een stalen structuur en glasvezelversterkte honingraatpanelen in pvc vormt namelijk een toegankelijk alternatief voor bouwkundige zwembaden op maat. Dankzij modules van 50 centimeter kunnen de afmetingen van het bad mooi op de beschikbare ruimte in de tuin afgestemd worden, en de constructie laat zich perfect afwerken en combineren met een boordsteen of terras naar keuze. 

De plaatsing blijft daarbij eenvoudig. Na het gieten van het betonplateau kan het bad in principe al in één dag afgewerkt worden. Zoals de online instructievideo duidelijk maakt, volstaat het immers om de stalen structuur aan het beton te bevestigen en de pvc-panelen erin te schuiven. Een tand-en-groefverbinding zorgt voor een stevige koppeling, en het zelfdragende karakter van het systeem maakt het mogelijk om het bad te vullen zonder dat er gelijktijdig aangedamd moet worden. Alle essentiële onderdelen om het zwembad af te werken, inclusief liner, pomp, filters en koppelstukken, worden met het bouwpakket meegeleverd en zijn duidelijk in het bouwplan opgenomen. 

Over de duurzaamheid van de stalen structuur in de grond, tot slot, hoeft men zich geen zorgen te maken. Alle stalen onderdelen zijn voorzien van een innovatieve Magnelis-coating die het staal tegen eender welke vorm van corrosie beschermt en zelfs zelfherstellende eigenschappen heeft.

… of veelzijdig hout

Klinkt een zwembadproject in eerste instantie intimiderend, dan zullen hout en houtbewerking voor heel wat tuinaannemers meer vertrouwd zijn. De houten zwembaden van Exterior Living hoeven dan ook geen al te grote uitdaging te betekenen. Zij worden aangelegd op een betonplateau en opgebouwd uit kant-en-klare planken van drukgeïmpregneerd grenen, die middels een stevige zwaluwstaartverbinding aan elkaar gemonteerd worden. De waterdichte liner, basistechnieken en zwembadboorden in grenen of exotisch hardhout worden meegeleverd en worden eenvoudig volgens de handleiding geïnstalleerd.

Een Infiniteau inbouwzwembad werk je af met terras- en boordstenen naar keuze.

Op esthetisch vlak laten alvast steeds meer particulieren zich door de warme uitstraling van het hout charmeren. Daarenboven is er keuze tussen vier verschillende vormen, van eenvoudige rechthoek tot gefacetteerde zeshoek. Elke vorm is beschikbaar in diverse hoogtes en afmetingen, en kan naar keuze ondergronds, bovengronds of half verzonken geplaatst worden. Één basisconcept biedt zo de mogelijkheid om aan heel verschillende wensen en eisen te voldoen: een volledig ingebouwd bad is strak en esthetisch, met een deels ingegraven model creëer je een handige zitrand, en opbouwbaden elimineren zowel graafwerken voor de plaatser als risico’s voor kleine kinderen. Het nieuwste Quartoo City model, met zijn compacte afmetingen van amper 3×3,9 meter, werd zelfs speciaal ontwikkeld om ook in kleine stadstuinen een oase te creëren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details