NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Efficiënter werken met de juiste maaiarm
Herder One werktuigdrager.

Efficiënter werken met de juiste maaiarm

Sinds 1947 is het Nederlandse Herder bekend voor het ontwikkelen en bouwen van machines voor het onderhoud van waterlopen en bermen. Herder staat voor de hoogste kwaliteit, het beste resultaat, een lange levensduur en ergonomisch verantwoord werken. De Belgische import van Herder is sedert 2008 in handen van Pivabo BV te Kortrijk.

Robuust en gebruiksvriendelijk

Herder maakt machines op maat. Stuk voor stuk worden ze gekenmerkt door betrouwbaarheid en efficiëntie. Herders zijn handgemaakt door specialisten en bewijzen zich elke dag opnieuw in de praktijk. De Herder maaiarmen worden vooral verkocht aan aannemers en openbare diensten.

De krachtigste en meest bekende maaiarm van Herder is de Grenadier. Deze maakt het mogelijk om onder de zwaarste omstandigheden diverse werkzaamheden uit te voeren. De Cavalier is bestemd voor het middensegment van de markt. De meeste werktuigen zijn uitwisselbaar tussen Grenadier en Cavalier. Een aantal werktuigen (zoals de bekende Herder vangrailmaaier) zijn echter enkel te monteren op de Grenadier maaiarm. De Musketier is vanwege het unieke Herder bodem-volgsysteem met name geschikt voor het werken met een klepelmaaier in bermbeheer.

Uiteraard is het mogelijk om de machine van uw voorkeur aan uw persoonlijke wensen en eisen aan te passen. Aangezien Herder meer dan twintig verschillende eigen werktuigen produceert, dient de maaiarm correct hydraulisch opgebouwd te zijn. Daarom heeft Pivabo diverse productspecialisten die u kunnen bijstaan in de configuratie van uw machine.

Herder Grenadier met R-Collect zuigwagen.

Overname Fermex

In 2011 heeft Herder de intellectuele eigendom overgenomen van het bekende merk Fermex. Dat gamma stobbenfrezen was een ideale aanvulling op het reeds bestaande aanbod. Herder beschikt hiermee nu over een volledige range stobbenfrezen voor tractoropbouw en kraanopbouw, en voor zelfrijdende modellen tot 110 pk. Deze machines worden nu aangeboden onder de merknaam Herder-Fermex. Veel verhuurbedrijven zijn de laatste jaren overgestapt naar de volledig hydraulisch aangedreven zelfrijders, wegens het beperkte aantal slijtdelen en de navenant lage onderhoudskosten.

Sinds kort kan Herder-Fermex ook drie types boomknipscharen voor graafmachines van 8 tot 18 ton leveren. De zwaargebouwde grijparmen, de dubbele mesbeweging en de vangkorf zorgen voor een perfecte knip van struiken, takken of zelfs volledige bomen.

Herder Cavalier met transportstand naar achter.

Werktuigdrager Herder One

Een van de meest recente ontwikkelingen bij Herder is de zelfrijdende werktuigdrager Herder One, een totaaloplossing voor het berm- en slootonderhoud in de breedste zin.

De Herder One is een totaalconcept waarbij veiligheid, ergonomie, economie en inzetbaarheid centraal staan. De Herder One is ontstaan vanuit de gedachte dat arm en voertuig één worden, één superieure kwaliteit leveren en één servicepunt hebben voor het onderhoud.

De Herder One heeft voor de gebruiker tal van voordelen, waaronder een meedraaiende cabine, waardoor de machinist maximaal overzicht heeft over de werkzaamheden. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid, maar ook het comfort omdat de machinist de perfecte positie kan innemen, zowel bij de werkzaamheden als in transportstand. De ruime cabine vormt een aangename werkplek, voorzien van alle mogelijke luxe, inclusief de unieke Herder besturing voor het giekenstel en de werktuigen.

De Herder One is een veelzijdige machine, waarmee zowel met maaikorf als met klepelmaaier gewerkt kan worden. Uiteraard is het ook mogelijk om de machine met alle andere werktuigen die Herder in het assortiment heeft uit te rusten, zoals vangrailmaaiers of onkruidborstels. Deze brede inzetbaarheid betekent dat de machine het jaar rond ingezet kan worden, zowel aan de slootkant als in de berm van de weg.

Herder CR-10 werktuigdrager.

Klaar voor de toekomst

Naast de ontwikkeling van de One, heeft Herder recent ook een nieuwe krachtige en radiografisch bestuurbare werktuigdrager aan het gamma toegevoegd. De Herder CR10 kan vooraan uitgerust worden met diverse werktuigen zoals een klepelmaaier, bosbouwmaaier of stobbenfrees. De machine heeft een bijzonder laag zwaartepunt, een motor van 55 of 74 pk en apart verstelbare rupsen, waardoor werken op taluds nog eenvoudiger wordt.

Met het gekende gamma maaiarmen, het uitgebreid arsenaal aan werktuigen, de recent ontwikkelde Herder One en CR-10 werktuigdragers ziet Herder de toekomst hoopvol tegemoet.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details