NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Flanders Expo wordt omgetoverd tot een waar paradijs voor de groenprofessional

Flanders Expo wordt omgetoverd tot een waar paradijs voor de groenprofessional

Van 27 tot en met 29 september wordt Flanders Expo in Gent omgetoverd tot een waar paradijs voor de groenprofessional. Dankzij een uitgebreide reeks van veiligheidsmaatregelen in het kader van Covid-19 wordt Green opnieuw dé vakbeurs voor tuinaannemers, tuin- en landschapsarchitecten, overheid, studiebureaus en retailers.

De groensector heeft niet stilgezeten in de periode van crisis: tuinen en parken stonden centraal in het welzijn van het grote publiek. Groene ruimte is van onschatbare waarde in deze tijden. Op 27, 28 en 29 september is het eindelijk zover en komt de sector opnieuw samen op Green in Flanders Expo in Gent. Meer dan 150 bedrijven tonen op Green in de meest veilige omstandigheden hun expertise, kwalitatieve producten, diensten en innovaties. Van levend groen, tuinhout, -machines, stadsmeubilair en speeltuigen, bestrating en beton tot meststoffen, beschermingsproducten, vijvers, zwembaden, fonteinen en professioneel tuingereedschap.

In de kijker op Green

Om innovatie en beleving te stimuleren kan de bezoeker op Green een Demo Park, de Green Idea én de 1.2.Tree Award ontdekken. In het Demo Park tonen standhouders hun nieuwste machines voor grond- en houtverwerking en andere tuingereedschappen in actie. Ook het innovatieparcours Green Idea wordt tijdens Green 2020 uitgebreid: 30 standhouders zetten hun nieuwste product of dienst in de kijker.

Voor de derde keer wordt tijdens Green ook de 1.2.Tree Award uitgereikt. Met deze award bekroont Green het mooiste boomproject en zet zo de symbiose tussen tuinaannemers, -architecten en boomkwekers in de kijker. Succesvolle en duurzaam ontwikkelde tuin- en parkprojecten kunnen enkel ontstaan door een professionele aanpak, zowel bij de conceptfase door de tuinarchitect, als bij de realisatie en uitvoering door de tuinaannemer maar ook door de stielkennis van de boomkwekerij die de leverancier is van unieke bomen. Green wil deze samenwerking met de uitreiking van de 1.2.Tree Award nog versterken. Meer informatie over inschrijven en het wedstrijdreglement is te vinden op green-expo.be.

Green met coronamaatregelen

Na weken wachten kreeg de beurssector op 23 juli het fiat van de Nationale Veiligheidsraad om beurzen opnieuw op te starten vanaf 1 september mits het strikt naleven van het beursprotocol en het verplicht dragen van een mondmasker, en dit voor zover de epidemiologische omstandigheden het toelaten. De overheid ziet in dat een beurs, net zoals een shoppingcenter en een grote handelszaak, in de eerste plaats een “pop-up” marktplaats is waar handelgedreven wordt.

Omdat de veiligheid en gezondheid van exposanten, bezoekers en alle betrokken personen bij een beurs van het grootste belang is, legt Easyfairs, de organisator van Green, zichzelf strikte normen en procedures op inzake ontsmetting en hygiëne. Om het belang hiervan te onderlijnen heeft Easyfairs een partnership afgesloten met het bedrijf SGS, dat internationaal gerenommeerd is inzake veiligheid en de controle erop.

Op deze manier zorgt de organisatie ervoor dat Green de safest place to meet wordt voor de volledige groensector. Vooraf online registreren en het dragen van een mondmasker is dan ook verplicht. De traditionele nocturne van Green gaat deze editie helaas niet door en de openingsuren werden licht gewijzigd.

Praktische info en registratie

via www.green-expo.be

 

Zondag 27 september: 9u30 tot 18u

Maandag 28 september: 13u tot 20u

Dinsdag 29 september: 9u30 tot 18u

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details