NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Geslaagde première van nieuwe Vredo-zaaicombinaties
Met de Fluid Feeder worden schadelijke insectenlarven (engerlingen) succesvol bestreden.

Geslaagde première van nieuwe Vredo-zaaicombinaties

Kwaliteitsverdeler/organisator Agropak en topzaden-leverancier Limagrain/Advanta maken plaatje compleet

Na de allereerste doorzaaier in 1976, is Vredo Dodewaard inmiddels toe aan haar vijfde generatie: DZ5 (DoorZaaier5). Het kersverse platform vormt de basis voor nieuw ontwikkelde, innovatieve machines die een oplossing bieden aan iedereen die professioneel zaait in de ‘fine turf’-sector.

Het platform werd op 1 juni 2022 voorgesteld tijdens de première op het veld van KVC Westerlo, ‘t Kuipje. Dat gebeurde in samenwerking met Limagrain en haar grasmerk Advanta. Uiteraard was ook Agropak, verdeler van Vredo in België en organisator van het event, van de partij. Een geslaagde dag voor groenprofessionals en sector-pers, kortom.

Ook bij de Super Compact werden gewichtsbesparing en kortere aanbouw aan de trekker gerealiseerd.

Revolutionair doorzaai-platform

Vredo koos voor een combinatie van boeiende presentaties en praktijkdemonstraties. De mooie locatie zorgde voor een heel persoonlijke benadering van alle geïnteresseerde partijen. Zo werd op een optimale manier het gloednieuw DZ5-platform voorgesteld.

Anne van Engelen, area sales manager overseeders bij Vredo: “Als eerste die dag stelden we de compleet nieuw ontwikkelde Single Compact voor. Een machine gebaseerd op het vertrouwde dubbelschijfprincipe opgesteld in een enkele rij schijven, die dankzij de perfecte incisie het zaad aflegt in de bodem voor optimale kieming. Ook passeerde de sterk vernieuwde Super Compact de revue. Hier zijn de schijven opgesteld in twee rijen en kennen daarmee een rijen-afstand van slechts 3,5 cm. Net zoals bij de Single Compact werden ook gewichtsbesparing en kortere aanbouw aan de trekker gerealiseerd, zodat ook hier met lichtere trekkers gewerkt kan worden. Tot slot kreeg de Fluid Feeder heel wat aandacht. Dit is een innovatieve machine, ontwikkeld om vloeistoffen, zoals nematoden (aaltjes) en vloeibare stimulanten, in de wortelzone te injecteren. Zo kunnen schadelijke insectenlarven (engerlingen) succesvol bestreden worden.”

Toplocatie- en faciliteiten

Limagrain levert met haar grasmerk Advanta een compleet pakket kant-en-klare graszaadmengsels aan, dat naadloos aansluit op de groeiomstandigheden in gazons, sportvelden, infrastructuur, golfbanen…

Erik Truyers, sales manager bij Limagrain: “We zeggen dikwijls dat sterke genetica en onberispelijke kwaliteit de kernwaarden van het bedrijf zijn. En we menen dat ook. Want topgenetica, dat komt niet zomaar uit een fabriek gerold. Dat is een kwestie van ‘kweken & vermeerderen’, tot je genoeg hebt om iedereen te bedienen. Daar kruipt veel tijd en moeite in.”

“We waren heel vereerd om gevraagd te zijn voor de presentatie van de nieuwe ontwikkelingen bij Vredo. De uitnodigingen voor alle deelnemers waren heel gericht verstuurd. Waardoor zowat iedereen die er was oprecht geïnteresseerde beslissingsnemers waren. Ook de locatie en faciliteiten waren ronduit top. Wat ons betreft, doen we dit zeker nog eens!”

De Single Compact legt, dankzij de perfecte incisie, het zaad af in de bodem voor optimale kieming.

Compleet plaatje

De organisator van het hele gebeuren was Agropak. Het bedrijf is kwaliteitsverdeler van duurzame en moderne mechanisatie voor grondbewerking, zaaien en planten, gewasbescherming, voedering, onderhoud groene zones en algemene werktuigen.

Gert Van Den Eynde: “Toen we op zoek gingen naar een locatie, kwamen we op de velden van Westerlo uit. Ik ken daar de terreinverzorger, en een nog te zaaien voetbalveld past natuurlijk perfect bij het ‘fine turf’-verhaal dat we wilden vertellen. Maar we presenteren graag een volledig plaatje. Dus: als je een event organiseert met een van de grootste én beste spelers op de markt, ga je op zoek naar een gelijkaardige protagonist voor de zaden. En dan kom je al snel bij Limagrain en meer bepaald Advanta uit, de professionele marktleiders qua zaadmengsels.”

“We deden niet alleen een ‘theoretische’ voorstelling van het nieuwe platform, maar toonden ook praktisch wat de mogelijkheden waren. We hebben ondertussen al twee aanvragen gehad uit de sportwereld om ook bij hen dergelijke events te organiseren. Dan weet je dat het goed was!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details