NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Gespecialiseerde machines voor onderhoud van tuin, park en golfterrein

Gespecialiseerde machines voor onderhoud van tuin, park en golfterrein

Cofabel is vooral gekend als de exclusieve invoerder en verdeler in België van landbouwmachines, tuin- en parkmachines en materiaal voor het onderhoud van golf- en sportterreinen van John Deere. Het Amerikaanse merk bestaat 184 jaar en is onmiskenbaar marktleider, met een ijzersterke reputatie.

Naast John Deere verdeelt Cofabel – een dochteronderneming van Groep Arvesta, belangrijkste toeleverancier voor land- en tuinbouw in België en bij het grote publiek vooral gekend van Aveve – andere prestigieuze merken zoals Kramer, Wiedenmann, Infinicut, Greenworks, Jensen, Turfco, Smithco, Wessex en GKB.

Met een volle batterij kan een elektrische Kramer ruim vijf uur werken

John Deere en Kramer

Cofabel is stevig marktleider in gespecialiseerde machines voor het onderhoud van de golfterreinen in België. De Amerikanen van John Deere spelen daar een belangrijke rol in. John Deere Golf heeft namelijk een zeer compleet gamma loop- en zitmaaiers voor greens, fairwaymaaiers, trim-, surrounds- en rough-maaiers, enzovoort. 

Als aanvulling verdeelt Cofabel ook exclusief voor België het Duitse merk Kramer, een middelgroot productiebedrijf dat veel waarde hecht aan eigen onderzoek en ontwikkeling. Kramer verdeelt verreikers en wielladers op verschillende Europese markten. Alle producten van het merk Kramer kenmerken zich door geavanceerde techniek en zijn oerdegelijk, hoogstaand en minutieus afgewerkt. 

Jensen, sinds 1884 heer en meester wat park-, tuin- en bosbouw betreft

Eerste échte bioboer

Van Kramer werd in België enkele jaren geleden voor de allereerste keer een honderd procent elektrische wiellader verkocht. De primeur was voor bioboer Frank Lambert uit Gistel. Op zijn bioboerderij in Zevekote houdt hij melkkoeien en varkens. Lambert teelt ook bieten, maïs en spelt. Hij gebruikt de machine elke dag om stallen schoon te maken en voederbakken te vullen.

Als bioboer draagt hij natuurlijk duurzaamheid hoog in het vaandel. Op de stallen liggen zonnepanelen en in het najaar komt er een kleine windmolen op de boerderij. 

De elektrische versie van het landbouwvoertuig is krachtiger dan het dieselmodel, omdat ze twee motoren heeft. Voor het opladen is geen aparte lader nodig, zoals bij de meeste elektrische wagens. Al het nodige zit vast aan de batterij. Om de machine op te laden, heb je enkel een eenvoudig stopcontact nodig. Met een volle batterij kan bioboer Frank vijf uur werken.

Nieuw: Greenworks

In de nooit aflatende zoektocht naar topmerken biedt Cofabel nu ook de elektrische grasmachines van Greenworks aan. Maar dit zijn niet zomaar elektrische grasmachines. Ze zijn geluidsarm en veroorzaken zeer weinig trillingen, waardoor ze ideaal zijn om langere tijd mee te werken. Tevens zijn ze bijzonder krachtig, door weldoordacht gebruik van toptechnologie. Want door de unieke 24, 40 & 60 volt-toepassing – met dubbele aarding voor de veiligheid! – laadt de batterij sneller op dan ze ontlaadt. Zo kom je bij gebruik van een 4 Ah-batterij aan 1 uur werktijd bij volle belasting.

Dit jaar werd het partnerschap met Infinicuts – cilindermaaiers op batterijen – vernieuwd

Enkel referentiemerken

Cofabel gaat er prat op enkel met merken in zee te gaan die een referentie zijn in hun branche. Zo werken ze voor hun houthakselaars samen met het Duitse Jensen, sinds 1884 heer en meester wat park-, tuin- en bosbouw betreft. En nog dit jaar werd het partnerschap als officiële distributeur voor Infinicuts – cilindermaaiers op batterijen – vernieuwd voor België. Met enkele grote bestellingen voor een paar voetbalclubs in de Pro League, waaronder Standard Luik, als gevolg.

“We zijn altijd op zoek naar merken die ons aanbod kunnen verbeteren en de resultaten kunnen leveren die zelfs de meest veeleisende van onze klanten verwachten”, besluit Luc Sterckx, Director Machines bij Arvesta.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details