NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
GPS-technologie voor robotmaaiers
BM 2000 guarding the goal.

GPS-technologie voor robotmaaiers

Tot op de centimeter

Belrobotics zoekt voortdurend naar nieuwe mogelijkheden voor zijn professionele automatische maaiers. In die zoektocht hebben de ingenieurs van Belrobotics een nieuw accessoire ontwikkeld met een RTK-GPS geleidingssysteem dat het gras tot op de centimeter nauwkeurig weet te maaien!

De RTK-technologie voor robotmaaiers: feedback

Meerdere klanten maken al gebruik van deze nieuwe GPS-technologie en zij zijn allemaal bijzonder positief. Zo ook het Belgian Football Center in Tubeke, dat beschikt over meerdere voetbalvelden waarop de Rode Duivels, maar ook de jeugdploegen, trainen. Het gras moet dus perfect gemaaid zijn om voetbal van het hoogste niveau mogelijk te maken. Voor de greenkeepers is het hard werken, want zij moeten ervoor zorgen dat de velden op ieder moment bespeelbaar zijn en moeten de maaischema’s dus goed beheren.

Antenne GPS RTK.

Robotmaaier met GPS voor sneller maaien

Frédéric Veraghaenne, directeur operations van het Belgian Football Center, legt uit dat het RTK-systeem het voordeel heeft dat de velden sneller gemaaid kunnen worden, doordat meerdere passages op dezelfde plek tijdens eenzelfde maaibeurt vermeden worden. Omdat de velden veel gebruikt worden, is het beheer van tijd een complex gegeven. Tijd winnen levert dus
voordelen op. 

Voor het bedrijf Keymolen is dit nog belangrijker. Een klassieke robotmaaier zonder RTK-technologie zou immers tot vijf dagen nodig hebben om zijn terrein te maaien. Doordat zijn Bigmow is uitgerust met deze technologie kan die tijd teruggedrongen worden tot drie passages van twee uur! Na iedere passage moet de maaier opgeladen worden, maar dan nog is de gewonnen tijd impressionant. 

Deze technologie heeft echter niet enkel invloed op de maaitijd, maar ook op hoeveel gras die verschillende modellen kunnen maaien. Een kleinere maaier kan immers een groter oppervlakte maaien omdat er minder tijd verloren gaat. Bovendien raken onderdelen zoals de wielen of de lagers minder snel versleten, aangezien de robot enkel maait op de specifiek aangegeven zones. 

BM 2050 (rtk model) in Perwez.

Robotmaaier met GPS voor een mooier grasveld

Dankzij dit hoogtechnologisch geleidingssysteem kunnen de maaiers voortaan in rechte lijnen maaien. De gebruiker kan momenteel kiezen uit acht configuraties. Bovendien zal een robot met deze configuratie niet meer keren, omdat hij een zone met langer gras niet zal zien als een obstakel. Dit is goed voor professionele sportvelden die er steeds perfect moeten bij liggen! 

Een GPS voor uw Connected Line model

Tot slot kan de RTK-GPS technologie geïnstalleerd worden op al onze modellen van het gamma Connected Line. Op de robot en het te maaien veld wordt een antenne geplaatst en er wordt ook een extra module op de computer aangesloten. Dankzij deze elementen kan de exacte positie van de maaier achterhaald worden en kan deze sneller en in rechte lijnen maaien. 

Momenteel werkt het systeem op basis van een wifi-signaal met een bereik tot 250 à 300 meter. Om deze zone te vergroten kunnen ook versterkers gebruikt worden. De ingenieurs van Belrobotics kijken momenteel nog een stap verder en willen 4G inzetten om het leven van de klanten nog eenvoudiger te maken!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details