NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Groenhakselaars en houthakselaars van topkwaliteit
De nieuwe houthakselaar op rupsen WS18 – 35D RT-K.

Groenhakselaars en houthakselaars van topkwaliteit

De familiegroep Hilaire Van der Haeghe is actief in drie sectoren: landbouw, parken en tuinen, en material handling equipment.  Binnen de afdeling HH Garden, die gespecialiseerd is in de distributie van technische apparatuur voor de groene sector, vinden we de groenhakselaars en houthakselaars van het toonaangevende merk TS Industrie. David Van Roij, vertegenwoordiger bij HH Garden, gidst ons door het gamma modellen van de fabrikant die een expert is in het verkleinen en recupereren van plantenafval.

TS Industrie is het resultaat van de fusie in 2009 tussen twee fabrikanten die gespecialiseerd zijn in professionele mobiele hakselaars: Tünnissen en Saelen. Het merk TS Industrie geeft uitdrukking aan de Europese ontwikkelingsambities van de groep, waarbij wordt voortgebouwd op de geschiedenis en ervaring van de twee ondernemingen. Een strategie van volledige integratie, van het ontwerp van de machine tot de afwerking, met inbegrip van het mechanisch lassen, garandeert een perfecte controle van de kwaliteit van de TS Industrie hakselaars. 

De afmetingen van het nieuwe WS 18 – 35 D RT-K.

Twee reeksen

HH Garden biedt zowel de groenhakselaars als de houthakselaars van TS Industrie aan. 

Het gamma Green Series (GS) groenhakselaars bestaat uit dertien modellen, benzine of diesel, met of zonder aftakas, gaande van de GS Cougar 18P (18 pk benzine, tot 11 cm takdiameter en rendement tot 10m3/u ) tot de GS Cobra 90PGS (benzine/LPG, tot 21 cm takdiameter en rendement tot 45m3/u). 

HH Garden biedt ook twaalf modellen van de Wood Series houthakselaars aan, zowel benzine als diesel, met of zonder aftakas. Afhankelijk van het model, varieert de toegestane takdiameter van 10 cm op de WS10PTO tot 23 cm op de WS23 DT. 

Technologische voordelen

De revolutionaire Mixed Rotor-techniek, ontwikkeld en gepatenteerd door TS Industrie voor de groenhakselaars, combineert hamers en messen. 

Als de tak een te grote diameter heeft, trekken de hamers zich terug om plaats te maken voor de messen, die de tak eerst verkleinen. De stukken tak- en plantmateriaal gaan dan ‘door de handen’ van de hamers om tot een minimum te worden verkleind en uit de rotor te worden verwijderd. 

Doordat de hamers een grotere omtrek hebben dan de messen, worden zij gedwongen eerst te werken, waardoor de messen worden beschermd tegen slijtage en een langere levensduur hebben. De hamers zijn zeer gemakkelijk te onderhouden, aangezien hun klepels kunnen worden vervangen. 

De hakselaars van de WS-serie zijn uitgerust met de Cutting Disc technologie:  instelbare messen, gemonteerd op een zwaar vliegwiel, gaan vóór een tegenmes langs, waardoor een zuivere snede ontstaat. Dit kan worden gecombineerd met de werking van een schaafmachine voor timmerwerk.  

Het Pilot-systeem, daarentegen, heeft tot taak te fungeren als één enkele boordcomputer om de goede werking van de hakselaar te controleren en te beheren. Met zijn nieuwe Swing-functie kan dit systeem de machine op elk moment aanpassen aan de werkelijke behoeften van de gebruiker, wat leidt tot aanzienlijke besparingen op brandstof en olie. 

Een ander technisch hoogstandje is het CO2-reductiesysteem. Uitgaande van de vaststelling dat een hakselaar die gemiddeld acht uur per dag op volle toeren draait, slechts ongeveer drie uur versnippert en de resterende vijf uur min of meer stationair draait, afhankelijk van de configuratie van het terrein, heeft TS Industrie het CO2 Reduction systeem ontwikkeld: een systeem dat het versnipperingsproces regelt door het volledige motorvermogen alleen te gebruiken wanneer dat echt nodig is.

De afmetingen van het GS Puma D SR-TK.

Als een spin

“Ons aanbod omvat nu ook een hakselaar uitgerust met rupsbanden”, zegt David Van Roij. “Deze rupsbanden, met hun variabele spoor, maken het mogelijk om op hellend terrein te werken. Bovendien is de hakselaar uitgerust met een nivelleringsinrichting van 30°, die ervoor zorgt dat de rupsbanden altijd parallel aan de grond lopen, volgens het ‘Spider’-principe.” De machine kan dus ‘spinachtig’ bewegen. 

Een ander voordeel is de radiobesturing. 

Twee modellen

De nieuwe hakselaar is verkrijgbaar in twee modellen. 

De houthakselaar WS18- 35D RT-K van de Wood Series is voorzien van het Cutting Disc systeem en het No Stress-systeem (automatische regeling van de invoersnelheid, afhankelijk van de dikte en het type van het te versnipperen materiaal), hakselt takken tot 18 cm diameter, heeft een inklapbare vultrechter en een 270 graden draaibare uitworp. 

Het Green Series Puma D SR-TK-multi-groenafvalmodel is uitgerust met het gepatenteerde Power Mixed Rotor-systeem. De inklapbare trechter biedt plaats voor takken met een diameter tot 16 cm. Hij is uitgerust met de boordcomputer Pilot System en heeft een 180 graden draaibare uitworp.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details