Dit artikel is ook in het Nederlands beschikbaar, klik op de button hieronder om naar dit artikel te gaan
Ga naar artikel
Cet article est également disponible en français, cliquez sur le bouton ci-dessous pour accéder à cet article
Aller à l'article
Hard inzetten op zuiverheid van kwaliteit - Keep it Green

NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Hard inzetten op zuiverheid van kwaliteit

Hard inzetten op zuiverheid van kwaliteit

Nieuw gebouw én talent voor Advanta

Advanta is onderdeel van Limagrain, Europa’s grootste plantenveredelaar en aanbieder van zaaizaden voor professioneel gebruik in de groen- en landbouwsector. De onderneming biedt professionals de nieuwste rassengenetica en zaadtechnologie, afgestemd op de eisen van modern groenbeheer. Hun hoogwaardige gras- en veldbloemenmengsels worden gebruikt in gazons, openbaar groen, sportvelden, golfbanen en infrastructurele projecten.

Het bedrijf blijft ook sterk doorgroeien, dus moest er uitgekeken worden naar een nieuwe locatie. En vers bloed. In de persoon van Karel Vercruysse, die Erik Truyers zal bijstaan als sales- en marketingmedewerker.

Karel Vercruysse zal Erik Truyers bijstaan als sales- en marketingmedewerker.

Van planten naar klanten

Wat Advanta onderscheidt, is de innovatieve benadering van gazonbeheer. Ze hebben specifieke mengsels en cultivars ontwikkeld die bestand zijn tegen intensief gebruik, schaduw, droogte en andere uitdagingen die vaak voorkomen op sportvelden. Door voortdurend onderzoek en ontwikkeling streven ze ernaar om graszaden te verbeteren en te innoveren om te voldoen aan de steeds veranderende behoeften van de industrie.Karel Vercruysse: “Dat innovatief karakter mag je héél letterlijk nemen. Ook bij mezelf. Want bij mijn vorige werkgever maakte ik deel uit van de afdeling ‘research en development’. Ik ging bij mijn overstap in najaar 2022 naar Advanta letterlijk van planten naar klanten. En het is hier goed toeven. Want de kwaliteit van de mengsels is bijzonder hoog. We werken hier met een eigen label waarmee we voor bijvoorbeeld Engels raaigras niet minder dan 98% zuiverheid halen. Een stuk hoger dan wat de Europese norm dicteert. We selecteren onze rassen heel secuur en gebruiken enkel de top van de jaarlijks gepubliceerde rassenlijst.”

Kleurrijke veldbloemen voor een prachtig landschap

Karel Vercruysse: “We weten dat verschillende regio’s en klimaten specifieke eisen stellen aan veldbloemenmengsels. Daarom hebben we aangepaste mengsels ontwikkeld voor verschillende omstandigheden, zoals droge gebieden, vochtige omgevingen en schaduwrijke locaties. Deze mengsels zijn samengesteld uit zaden van bloemen met verschillende bloeiperioden, zodat er het hele jaar door een prachtig kleurenpalet ontstaat. 

Zo creëren we voor elke situatie een specifiek product. Geen passe-partouts. Enkel de beste kiemkracht en hoogste zuiverheid zijn goed genoeg. 

Ook passen we ons voortdurend aan de veranderende weers- en klimaatomstandigheden aan. Want de traditionele inzaaimomenten veranderen daardoor ook. En daardoor worden onze mengsels steeds geëvalueerd en indien nodig aangepast.”

De veldbloemenmengsels zijn samengesteld uit zaden van bloemen met verschillende bloeiperioden, zodat er het hele jaar door een prachtig kleurenpalet ontstaat.

Veiligheid van productie en werknemers is primordiaal

Omdat het oude hoofdkwartier in Avelgem niet meer voldeed, werd recent een nieuwbouw gezet in Kluisbergen. Het gebouw is helemaal aangepast aan de huidige normen inzake veiligheid en productie. Karel Vercruysse: “Met ons nieuwe hoofdkantoor zetten we alweer enkele grote stappen. 

Denk hierbij aan de sterk toegenomen veiligheid van productie en werknemers. En omdat we niet alleen een productieomgeving, maar ook kantoren hebben gebouwd, werd ook hard nagedacht over comfort en ergonomie. Ook qua duurzaamheid werden stappen in zevenmijlslaarzen gezet. We doen aan ver doorgedreven waterbuffering, er liggen heel wat zonnepanelen op het dak, er werd een warmtepomp geïnstalleerd en we werken exclusief met elektrische heftrucks.”

“Bij ons zijn homogene mengsels van primordiaal belang. Dus werd hard ingezet op zuiverheid van kwaliteit. Onze menginstallaties van weidemengsels zijn nu helemaal apart van de gazon-mengsels. Ook het transport werd geoptimaliseerd. Zo zijn er op geen enkel moment nog overschotjes te vinden. Los van de snelheid van leveren en sterk toegenomen service die we nu kunnen bieden. Tot slot dachten we ook na over onze verpakkingen. Ook daar hebben we nu veel meer mogelijkheden. We kunnen gaan van 5 tot 25 kilogram, maar het is ook geen probleem om vlot zakjes te vullen van 100 gram. We zijn, met andere woorden, helemaal klaar voor de toekomst en verdere groei van Advanta!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details