NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Hof van Eden bovenop een garage in de stad

Hof van Eden bovenop een garage in de stad

Tuinarchitect en -aannemer Bert Daenekindt uit Moeskroen wist zijn bedrijf sinds het jaar 2000 uit te bouwen tot een bloeiende zaak met tien medewerkers. Hij ontwerpt en realiseert kleine en grote tuinen voor Vlaamse, Waalse en Franse opdrachtgevers. Zowel ontwerp als uitvoering, coördinatie, opvolging en onderhoud behoren tot zijn takenpakket. Daenekindt werd bedacht met talloze erkenningen en awards, onder andere als ‘Vlaamse tuinaannemer van het jaar’. Zijn jongste bekroonde realisatie is een daktuin in het centrum van Kortrijk.

Mooi palmares

‘Functioneel mooi én origineel in al zijn eenvoud, zo kan je de realisaties van Tuinen Bert Daenekindt best omschrijven. Vanuit een jarenlange expertise zorgt hij qua stijl en materiaalkeuze voor een ideale symbiose tussen de bestaande woning en tuin.’ Dit was het commentaar van de jury bij zijn verkiezing in 2014-2015 tot ‘Vlaamse tuinaannemer van het jaar’ in de categorie ‘tuinen kleiner dan 1.000 m2’.

Ook bij zijn andere deelnames aan de wedstrijd viel hij bijna altijd in de prijzen met goud en zilver. In 2019, bij zijn vijfde deelname aan de wedstrijd, werd hij opnieuw uitgeroepen tot ‘Vlaamse tuinaannemer van het jaar’, nu met een kleine, opmerkelijke daktuin in Kortrijk.

Elke vierkante meter benut

Deze compacte daktuin, aangelegd boven de garage van de opdrachtgevers, maakt optimaal gebruik van elke beschikbare vierkante meter. Op een oppervlakte van net geen 220 m2 wist hij een terras, een zwembad, een comfortabel en volledig uitgerust poolhouse en een sfeervolle beplanting onder te brengen. Omdat het terras niet rechtstreeks met de woning verbonden was, voorzag hij de ruimte van alle noodzakelijke comfort, zodat de bewoners niet onnodig naar beneden hoefden om iets bij te halen. Het werd een volledig autonome belevingszone, waar de bewoners een hele dag lang ongestoord kunnen genieten.

Voorzien van alle comfort

Het poolhouse, gebouwd op een bevloering van 1 x 1 meter grote betontegels, werd voorzien van een gashaard, een koelkast, een diepvriezer, een toilet en een keuken. Een volwaardige, luxueuze woon- en leefruimte, zeg maar. Ook op het vlak van onderhoud van de beplanting werd volop rekening gehouden met het comfort van de bewoners. Zo werden alle aluminium plantenbakken uitgerust met een automatisch beregeningssysteem. Ook de terrasverlichting werd geautomatiseerd. Voor het terras zelf werd gebruik gemaakt van duurzaam en stabiel Ipé.

Uitgekiende en gevarieerde beplanting

Alle beplanting werd aangebracht in grote aluminium plantenbakken, voorzien van een licht
substraat om het dak niet te zwaar te belasten. Bij het beplantingsschema werd gezorgd voor een gevarieerde selectie. Er werd onder andere gebruik gemaakt van de groenblijvende Quercus ilex,
verbena, miscanthus, pennisetum siergras, geranium en blauwe regen. Andere blikvangers op het terras zijn de krentenboom en de grote olijfboom. Alle details kloppen bij dit project en hebben geleid tot een luxueuze oase van rust, waar de bewoners voor korte of langere tijd kunnen ontsnappen aan het drukke stadsleven. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details