NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Honderd jaar ervaring en expertise in land- en tuinbouwmachines
Ontdek de wendbare en performante telegeleide bermmaaier van BlueBird.

Honderd jaar ervaring en expertise in land- en tuinbouwmachines

Vorig jaar blies Machines De Schutter (MDS) honderd kaarsjes uit. Wat in 1922 bescheiden startte als smederij, is vandaag uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van machines en toebehoren voor land- en tuinbouwprofessionals. Dankzij een solide dealernetwerk in de Benelux is MDS een vertrouwde partner voor de sector. In dit artikel zet account manager Marco Luyten de relatie met de Italiaanse fabrikant BlueBird in de kijker.

MDS – gevestigd in Reet – is al ruim een eeuw hét adres voor professionals die op zoek zijn naar kwalitatief hoogstaande machines en toebehoren voor de aanleg en het onderhoud van tuinen, parken en andere groene zones. 

“Ook al bestaat ons team uit slechts vijf mensen, toch beschikken we over een jarenlange ervaring en gedegen technische kennis waarmee we onze klanten vakkundig adviseren”, zegt Marco Luyten. “Ons compacte team is een echte troef, omdat we op die manier snel en persoonlijk kunnen communiceren met onze dealers, merkfabrikanten en eindgebruikers. Zij appreciëren die korte communicatielijnen en onze nauwe betrokkenheid met de markt.”

Maak kennis met het vijfkoppig MDS-team dat garant staat voor jarenlange ervaring en technische expertise!

Breed assortiment van lokale merken

MDS is niet enkel synoniem met ervaring en technische expertise, maar uiteraard ook met topproducten voor land- en tuinbouw. 

“We werken enkel met de beste merken en met fabrikanten waarmee we een hechte band hebben opgebouwd”, bevestigt Luyten. “We zijn erg trots op het brede aanbod van producten dat we aanbieden. Die lijst is te lang om op te sommen, maar we leveren handbediende machines, een breed assortiment tweewielige trekkers (‘motoculteur’ in de volksmond) en bijbehorende aanbouwwerktuigen, en een groot aanbod aanbouwwerktuigen voor vierwielige trekkers. In de markt zijn we vooral bekend als de specialist in hakselaars en in tweewielige trekkers die vaak worden ingezet bij gazonrenovatie. Daarnaast kunnen onze klanten bij ons terecht voor tal van unieke accessoires en aanbouwwerktuigen, met Gamo in de hoofdrol.”

“Een van de sterktes van ons ruime aanbod is de focus op Europese – en dus lokaal geproduceerde – merken”, zegt Luyten. “Meer zelfs: onze catalogus bestaat voor 95 procent uit hoogstaande Italiaanse producten. Onze primaire doelgroep is en blijft de professionele vakman, maar ook particuliere klanten – die op zoek zijn naar lichtere machines – helpen we graag verder.”

Exclusief verdeler voor BlueBird

Voor de professionele gebruiker spreken de volgende merken zeker tot de verbeelding: Nibbi, Ortolan, CARONI, Negri, Gamo en BlueBird. Stuk voor stuk merken die krachtige gereedschappen aanbieden om de zwaarste klussen vlot te kunnen uitvoeren. 

Luyten wil graag de samenwerking met de Italiaanse fabrikant BlueBird in de spotlight zetten. “We zijn erg trots op het feit dat MDS sinds kort exclusief distributeur is voor het volledige productengamma van BlueBird Industries, en dit voor de hele Benelux! Dit partnership biedt ons de kans om ons bestaand merkenassortiment en bijbehorende klantenservice een niveau hoger te tillen.”

De snoeischaren van BlueBird zijn een onmisbare tool voor elke tuinprofessional.

Organisch gegroeide samenwerking

Hoe kwam deze samenwerking tot stand? Luyten: “Van origine is het Italiaanse BlueBird een fabrikant van tweetaktmotoren. Het bedrijf werd in december 1978 opgericht als fabrikant van bosmaaiers en trimmers met eigen ontworpen verbrandingsmotor, met een specialisatie in wijn- en olijfbouw. Over de jaren heen heeft de fabrikant dit aanbod uitgebreid met een zeer brede waaier van krachtige tuinmachines en vierwielige trekkers. De samenwerking tussen MDS en BlueBird bestaat al vele jaren voor één specifiek product, met name de tweewielige zwadmaaier, in de volksmond beter bekend als de ‘BUSH BOY’.”

“In 2022 klopten ze bij ons aan om een nieuw assortiment van machines te komen voorstellen, waaronder accu-aangedreven takken- en snoeischaren en allesmaaiers. Momenteel hebben ze ook een telegeleide bermmaaier in hun aanbod, die niet alleen compacter is dan concurrerende modellen, maar ook een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt. We waren snel overtuigd van dit mooie aanbod, waardoor we beslisten om exclusief verdeler te worden. Onze samenwerking is op een gezonde, organische manier gegroeid.”

Investeren in innovatie

“De samenwerking met BlueBird biedt ons heel wat mooie opportuniteiten om de markt verder te veroveren met compacte, accu-aangedreven machines voor land- en tuinbouw. Vanuit onze dealernetwerk merken we duidelijk hoe de vraag naar elektrische machines toeneemt. Op dit vlak zitten we bij MDS zelf ook niet stil. Ik kan alvast verklappen dat we volop werken aan eigen accu-aangedreven innovaties, in nauwe samenwerking met ons dealernetwerk. Wordt dus zeker vervolgd!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details