NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Houthakselaar met grote diameter en volledig elektrische versie
De TP 175 E-ZE is de toekomst voor nog groener werken.

Houthakselaar met grote diameter en volledig elektrische versie

Evogreen is distributeur van machines en gereedschappen voor groenprofessionals. Het familiebedrijf werkt samen met gerenommeerde fabrikanten en marktleiders als Posch, Tuchel, Linddana en FSI Power-Tech. Evogreen gaat prat op een efficiënte dienst na verkoop, jarenlange ervaring, een grote voorraad machines en onderdelen, en een vloot demonstratiemachines. In zijn streven naar het aanbieden van oplossingen op maat, presenteert het bedrijf nu twee nieuwe machines. 

De TP 280 Mobile T van Linddana is ontworpen voor het zware werk.

TP 280 Mobile T

“In het algemeen zijn de houthakselaars niet groter dan 20-22 of zelfs 23 centimeter in diameter”, zegt Raphaël Nix. “De TP280 Mobile T van de Deense fabrikant Linddana versnippert takken tot een diameter van 28 centimeter, wat voorheen voorbehouden was aan modellen met een aftakas.” 

Tot de sterke punten behoren onder meer de in hoogte verstelbare uitwerppijp, de grote opvouwbare trechter, de unieke controlebox, de verticale invoerwalsen met ‘haaientanden’ en verstekmessen in gehard staal, het TP Opticut-systeem (4 verstekmessen), de 74 pk Hatz fase V dieselmotor met laag brandstofverbruik en geluidsreductiemodus, en het TP TWIN DISC-systeem (rotor met dubbele schijf voor efficiënt uitwerpen). Deze houthakselaar voot het zwaar werk werd onlangs geleverd aan Roeland Braem (Bomen Braem) in Stekene.

Primeur: TP 175 E-ZE

Als Europees marktleider heeft Linddana geïnvesteerd in de ontwikkeling van een prototype van een volledig elektrische hakselaar. Nu stelt de Deense fabrikant met trots de volledig elektrische hakselaar TP 175 E-ZE voor. 

De houthakselaar is uitgerust met vier lithiumaccu’s van 65 V, 288 Ah NMC LINIMN-COO2 met een oplaadtijd van 0-100% van 7 uur en een gegarandeerde bedrijfstijd van 4 uur. De gebruiksduur kan worden verlengd met twee extra batterijen in optie. Aangezien de oplader geïntegreerd is, is het mogelijk te werken tijdens het laden. 

De voordelen van een elektrisch model zijn onmiskenbaar: weinig onderhoud, stadsgebruik, milieuvriendelijke werking, laag geluidsniveau. De kers op de taart is dat de eenheid is gemonteerd op een geremd chassis van minder dan 750 kilogram, waarvoor geen BE-vergunning vereist is en dat vrijgesteld is van technische inspectie. Naast de garantie van drie jaar (of 1.000 uur), heeft de batterij een garantie van vijf jaar. De veiligheid wordt te allen tijde gegarandeerd door het TP E-Stop systeem en de extra veiligheidskit met 2 of 4 noodstopschakelaars die de rotatie van de invoerwalsen stoppen.  Het TP Opticut-systeem – twee verstekmessen op de rotorschijf – vermindert trillingen, verbetert de stabiliteit van de spanning van de machine, en zorgt voor een gelijkmatige snipperkwaliteit die ideaal is voor verwarmen en mulchen.  Ondertussen start en stopt de TP Pilot automatisch de invoerwalsen op basis van de schijfsnelheid, beschermt hij de motor om een efficiënte werking en een lange levensduur te garanderen, beschikt hij over een tijdregistratiefunctie en bewaakt hij de batterijcontrole. Last but not least is er nog de TP Vario Spout, de in hoogte verstelbare uitwerppijp. 

De TP 175 E-ZE

“Naast het onbetwistbare ecologische aspect moet ook worden gewezen op het economische aspect van zo’n elektrisch model, aangezien de kostprijs steeds democratischer wordt in vergelijking met modellen met een verbrandingsmotor, die altijd duurder zijn in aanschaf en onderhoud. Deze reeks versnipperaars vertegenwoordigt duidelijk de toekomst,” besluit Raphaël Nix. 

Onnodig te zeggen dat de prestaties van deze volledig elektrische versie die van hun tegenhangers met verbrandingsmotor evenaren.

Voor alle commerciële vragen: Bert Nickmans 0493 39 00 32 of [email protected]  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details