NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Huurmarkt speelt extra troeven uit
Materiaal kan ook, indien gewenst, naar een werkplaats gebracht worden. Binnen de 24 uur!

Huurmarkt speelt extra troeven uit

In onzekere tijden stevig investeren in de aankoop van materieel is lang niet vanzelfsprekend. Niet voor gevestigde waarden, en al zeker niet voor jonge starters. Dat ondervindt de huurmarkt, die daarop inspeelt. Neem nu Huurland, dat prat gaat op een onmiddellijke beschikbaarheid van alle machines én zijn aanbod en aanwezigheid flink heeft uitgebreid. 

Alle machines zijn onmiddellijk beschikbaar in de filialen te Aalst, Brugge, Dendermonde, Eke, Gent, Kortrijk, Maldegem, Oostende, Roeselare en Zellik. In De Prijkels, Nazareth kun je Huurland XL vinden, het specialisatiefiliaal voor groot materiaal. In 2021 nam Huurland het verhuurbedrijf Global Rent in Boortmeerbeek over. Zo kunnen de klanten op de as Brussel-Leuven-Mechelen nóg beter bediend worden.

Huurland zet heel hard in op de uitbreiding van een moderne vloot voor de tuinaannemer.

Ook ‘gevestigde’ waarden

Sofie Ameloot, net als zus Isabelle en broer Pascal bedrijfsleider: “We hebben, naast enkele andere sectoren, altijd heel hard ingezet op de uitbreiding van een moderne vloot voor de tuinaannemer. Denk daarbij aan hoogtewerkers, boomsnoeiers en zowat alle aanverwanten. En dat zorgt ervoor dat we, zeker de laatste jaren, een fikse toestroom kennen uit de groene sector. We merken dat de ‘gevestigde’ tuinaannemer, die gebruikelijk graag zelf klein en groot materiaal aankoopt, steeds meer de weg vindt naar de materiaal-verhuurmarkt. En ook degenen die net komen piepen en eerst even willen aftasten of deze sector wel aan hen besteed is, en of het wel genoeg duiten in het zakje zal brengen, vinden vlot de weg naar een van onze winkelpunten.”

Zowel starters als geroutineerde tuinaannemers vinden gemakkelijk de weg naar de materiaal-verhuurmarkt.

Nooit ver weg

“We moeten het ook niet onder stoelen of banken steken”, gaat Sofie Ameloot verder. “We leven al een paar jaar in vreemde tijden. En zeker de laatste maanden komt daar nog eens een oorlog aan onze achterdeur bij kijken. Bijgevolg wordt – door toenemende onzekerheid – meer en meer een rem gezet op investeringen. Daardoor spelen de jonge ondernemers graag op zeker en kiezen ze resoluut voor het huren
van materiaal.” 

“Dat komt uiteraard met enkele overduidelijke voordelen. We zijn, vooral in Oost- en West-Vlaanderen, nooit ver weg. Er zijn meer dan genoeg plaatsen te vinden waar je je materiaal kan komen afhalen. Of we brengen het naar je werkplaats, indien gewenst. Binnen de 24 uur! Maar ook rond Brussel en omstreken zijn we steeds meer aanwezig, door onze filialen in Zellik en nieuweling Boortmeerbeek.”

“Als je gereedschap huurt in plaats van koopt, ben je bovendien altijd zeker van het juiste materiaal op het juiste moment. Zo kun je als tuinaannemer eigenlijk aan alle projecten beginnen zonder telkens aangepaste benodigdheden/uitrusting te moeten kopen. Want de ene keer werk je bij wijze van spreken op een gigantisch golfterrein, maar de andere keer moet je al je materiaal door een minuscuul tuinpoortje proppen. En uiteraard zijn ook het onderhoud en de eventuele herstellingen voor ons. Het enige dat we verwachten van onze klanten is dat ze het gehuurde materiaal netjes komen afleveren. Dat valt goed mee, toch?”

Huurland verzorgt regelmatig opleidingen, onder andere voor hoogtewerkers.

Opleiding en instructie

Sofie Ameloot: “Jonge starters hebben dikwijls nog heel veel advies nodig. En daaraan komen we graag tegemoet. Je kan namelijk niet verwachten dat je, als je vers van school komt, meteen alles weet wat een doorgewinterde vakman of -vrouw al jaren aan ervaring heeft opgedaan. Daarom zetten we heel hard in op onze instructievideo’s die je op onze website én op het Huurland-kanaal van YouTube kan vinden. We merken dat die video’s best wel veel bekeken worden, ook door de meer geroutineerde professionals. Er is dus vraag naar. Bovendien verzorgen we regelmatig opleidingen. Die zijn zowel bij ons intern te volgen als via opleidingscentra als Syntra.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details