NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
ICL introduceert de revolutionaire biologisch afbreekbare CRF-technologie eqo.s® voor de professionele turfmarkt

ICL introduceert de revolutionaire biologisch afbreekbare CRF-technologie eqo.s® voor de professionele turfmarkt

ICL Growing Solutions introduceert een revolutionaire biologisch afbreekbare coatingtechnologie voor haar gecontroleerd vrijkomende meststoffen (CRF) in de turfmarkt: eqo.s®-technologie. De nieuwe coating voor stikstof voldoet aan toekomstige (EU) meststoffenwetgeving en zal fieldmanagers en greenkeepers helpen de efficiëntie van het voedingsstoffengebruik te verhogen en hun CO2 voetafdruk te verlagen met behoud van de hoge kwaliteit van hun grasvelden.

Met de gepatenteerde eqo.s release-technologie neemt ICL het initiatief in het aanbieden van een volledig biologisch afbreekbare coating met snellere afbraak van ureum. De innovatie zal in eerste instantie worden geïntroduceerd in ICL’s premium CRF producten: Sierrablen en Sierrablen Plus.

CRF’s met eqo.s technologie zorgen voor optimale prestatie van de grasmat. De innovatie is grondig getest in het veld en blijkt even betrouwbaar te zijn als de huidige coatings, waardoor de hoge kwaliteit van ICL-producten behouden blijft. De eqo.s release technologie laat een consistent en voorspelbaar afgiftepatroon van voedingsstoffen zien en beperkt tevens de impact op het milieu door het verlies van voedingsstoffen te beperken en de voedingsstoffen-gebruiksefficiëntie te verhogen. Nadat alle voedings-stoffen zijn vrijgekomen breekt de coating sneller af dan ooit tevoren.

Wat grasprofessionals moeten weten

CRF-producten met de nieuwe eqo.s-technologie hebben dezelfde voordelen voor grasprofessionals als de huidige CRF-producten met bestaande coatingtechnologieën, aangezien ze beide de Nitrogen Use  Efficiency en de voedingsstoffen opname door de plant verbeteren.
Bovendien:

  • Veldproeven met eqo.s tonen een duidelijke vermindering van stikstofuitspoeling, vervluchtiging en denitrificatie aan;
  • Eqo.s laat een verbeterde groei en kwaliteit zien met minder meststoffen, omdat met eqo.s minder bemestingen per groeicyclus meestal voldoende zijn;
  • Eqo.s laat dezelfde consistente, betrouwbare afgifte van voedingsstoffen zien voor een optimale groei.

“Onze CRF-producten zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit en de eqo.s technologie werkt vergelijkbaar met de vorige coatingtechnologieën, maar met enkele belangrijke verbeteringen”, bevestigt Dr Andy Owen, ICL lnternational Technical Manager Turf & Landscape.

“De applicatiesnelheden en hoogwaardige resultaten blijven, en zelfs het uiterlijk van het product is vergelijkbaar. Het is goed nieuws voor fieldmanagers en greenkeepers, want hun CRF-producten zullen dezelfde hoge prestaties leveren als voorheen. Wat het revolutionair maakt, is dat de volledig biologisch afbreekbare eqo.s coating sneller wordt afgebroken en volledig voldoet aan de toekomstige meststoffenregelgeving.”

Verspreiding van de eqo.s revolutie

Hoewel de eqo.s technologie eerst wordt geïntroduceerd in ICL’s premium CRF-series Sierrablen en Sierrablen Plus, is ICL ervan overtuigd dat het bedrijf medio 2026, wanneer de nieuwe eisen inzake biologische afbreekbaarheid op de EU-markt verplicht worden, in staat is om de biologisch afbreekbare coatings te leveren voor al zijn turf CRF’s. Om aan de verwachte marktvraag te voldoen, heeft ICL

20 miljoen dollar geïnvesteerd in een nieuwe productielijn voor eqo.s release technologie in haar fabriek in Heerlen, Nederland.

Voordelen van CRF’s voor grasprofessionals, fieldmanagers en greenkeepers

  • Meststoffen met gecontroleerde afgifte zijn een precisietechnologie die voedingsstoffen over een langere periode vrijgeeft via een innovatieve coating. De curve voor de afgifte van voedingsstoffen sluit nauw aan bij de behoeften van het gras gedurende de hele groeicyclus, wat resulteert in een sterke, gezonde grasmat die beter bestand is tegen slijtage en ziekten.
  • Less is more: het gebruik van CRF betekent een aanzienlijke vermindering van het gebruik van meststoffen, omdat er minder toepassingen per seizoen nodig zijn in vergelijking met andere vormen van voeding.
  • CRF’s hebben voordelen voor het milieu in vergelijking met conventionele meststoffen, aangezien het gebruik ervan greenkeepers en fieldmanagers in staat stelt grasvelden van hoge kwaliteit te creëren met een aanzienlijke vermindering van stikstofverlies naar het milieu, de bodem en het grondwater.
  • CRF’s zijn een onderdeel van de duurzame oplossing om toekomstige meststoffendoelstellingen conform het hoogste niveau van (EU-)wetgeving te behalen.

Voor meer informatie, bezoek icl-growingsolutions.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details