NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Innovatief en praktisch terras rond Hasseltse zwemvijver
Cedral terrasplanken bestaan in twee breedtes en vier kleuren. Bij dit landelijk huis werd gekozen voor de brede plank in het grijs.

Innovatief en praktisch terras rond Hasseltse zwemvijver

Al jaren was Tony op zoek naar een invulling voor zijn binnenkoer. De ruimte werd niet benut, maar vroeg wel veel onderhoud. Zijn kinderen droomden luidop van een buitenzwembad, en een architect bracht het idee aan om een zwemvijver te plaatsen. Niet gek, dachten de bewoners, maar wat leggen we errond? Tony ging zelf op zoek naar een oplossing en kwam terecht bij de Cedral terrasplanken.

In eerste instantie was Tony Van Swijgenhove niet gewonnen voor een zwemvijver. Modder aan zijn voeten en vissen aan zijn tenen, daar paste hij liever voor. De architect overtuigde hem dat een zwemvijver erg proper is en dat er geen vis in huist. De vrijheid in vorm en esthetiek van zo’n vijver sprak Tony wel aan. Dat paste beter bij zijn landelijke woning dan een traditioneel, rechthoekig zwembad. Gespecialiseerd zwemvijverbouwer Balder uit Heusden-Zolder legde vorige zomer het 150 vierkante meter grote natuurlijke zwembad aan. Het resultaat mag er zijn! 

Cedral Terrace moet niet geschilderd of geolied worden. De buitenvloer verweert subtiel, met een mooi, natuurlijk patina als resultaat.

Geen hout of tegels rond het zwembad

Tony, boekhouder van beroep, is technisch aangelegd. Hij houdt ervan om zelf oplossingen te zoeken voor zijn huis en tuin. 

“Zo vond ik voor ons binnenzwembad een technisch snufje dat zo ongekend was, dat ik van de zwembadbouwer afstand van verhaal moest doen als ik wilde dat hij het gebruikte. Hij gebruikt het nu standaard!”, lacht Tony met enige trots. “Ik ging dus ook zelf op zoek naar een terrasvloer. Tegels wilde ik niet. Zelfs tegels die ze ‘antislip’ noemen zijn toch glad als ze nat zijn. Zeker bij een buitenzwembad, dat meer dient om in te plonsen dan te zwemmen, is dat gevaarlijk. Houten planken wilde ik ook niet. Die vind ik wel mooi, maar ze vragen te veel onderhoud.” 

Cedral terrasplanken brachten de oplossing

“Tijdens mijn online opzoekingen zag ik ineens een pop-up van Cedral Terrace, terrasplanken uit vezelcement. De look stond mij meteen aan en ze hadden de eigenschappen die ik zocht: antislip en qua onderhoud niet meer dan af en toe eens van vuil en bladeren ontdoen met de tuinslang of bladblazer. Een dealer in de buurt toonde mij stalen, en ik was verkocht”, vertelt Tony. 

Om de planken te leggen, klopte hij bij zwemvijverbouwer Balder aan. Die had nog niet gewerkt met  Cedral Terrace, maar wilde het wel plaatsen. Het product past immers mooi in hun duurzaamheidsplaatje. 

De brandveilige en robuuste Cedral Terrace buitenvloer heeft een natuurlijke warme charme.

Plaatsing zoals houten planken 

Luc Aerts, projectmanager bij Balder, beaamt dat dit vrij nieuwe product vele voordelen biedt: “Het is een onderhoudsarme terrasvloer. Het water loopt weg tussen de planken, waardoor de vloer niet glad wordt en de planken hebben een uniek oppervlak dat zorgt voor natuurlijke grip. Het is stevig materiaal met een lange levensduur. De plaatsing is gelijkaardig aan die van houten planken, met ongeveer dezelfde verwerkingsduur. We bevestigden de Cedral terras-planken met een onzichtbaar schroefsysteem aan een houten onderconstructie. De vele hoekjes en kantjes aan dit terras waren wel een uitdaging, zeker omdat dit materiaal zeer solide en hard is, maar het resultaat is adembenemend.” 

In het ontwerp werd met verschillende legrichtingen gespeeld.

Inspirerend project 

“Deze nieuwe terrasvloer heeft ons zo aangenaam verrast, dat we ze nu overal voorstellen”, zegt Luc. Ook Tony en zijn huisgenoten zijn enthousiast. “De planken zijn aangenaam om op te lopen, het water blijft er niet op staan en we krijgen er niets dan complimenten over. Ook onze architect was zodanig onder de indruk, dat hij het al in andere projecten heeft voorgeschreven”, sluit Tony tevreden af.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details