NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Klein bedrijf, grootse daden
Om aan de top te blijven, moet u niet aarzelen om regelmatig naar het buitenland te reizen, zoals naar het Verenigd Koninkrijk, het onbetwiste ‘land van de turf’

Klein bedrijf, grootse daden

Groundsmen en greenkeepers op het allerhoogste niveau

Fert In Time Europe is een internationaal opererende speler in de wereld van innovatieve bodemvoedingsstoffen. Via zijn brede Europese distributienetwerk helpt het zijn gebruikers om bodems van de hoogste kwaliteit te realiseren. Denk hierbij aan tuinbouw, landbouw en recreatie. De diensten van Fert In Time Europe worden centraal aangestuurd vanuit Brussel, met regionale deskundige distributeurs in Europa. Zo zijn ze bijvoorbeeld actief in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Polen.

Philippe Debougnoux, zaakvoerder Fert In Time Europe: “We zijn eigenlijk vooral actief in de recreatieve sector, en dan voornamelijk golfterreinen en velden van voetbalploegen in eerste en tweede klasse. 

We kunnen kwalitatief op heel hoog niveau presteren. Onze bodemverbeteraars hebben namelijk enkele gepatenteerde moleculen die anderen niet kunnen aanbieden. Daarmee krijg je heel andere resultaten op het niveau van kwaliteit, kortom een betere grasmat.”

Op uitstap naar het stadion en het trainingscentrum van Tottenham Hotspur’s Enfield, om daar met de respectievelijke groundsmen heel wat tijd door te brengen.

Bijleren in het VK

“Het resultaat hangt natuurlijk ook heel sterk af van het team dat op die grasmatten werkt. Samen met de greenkeepers (golfterreinen) en/of groundsmen (voetbalvelden) spelen we met Fert In Time op het allerhoogste niveau. 

Daarvoor gaan we regelmatig bijleren in het Verenigd Koninkrijk, het onbetwiste ‘land of the turf’. We hebben bovendien het geluk gehad om het vertrouwen te krijgen van topmerk Indigrow, de derde grootste producent van bevochtigingsmiddelen in de wereld, waarmee we nu al jaren samenwerken. Het Britse Indigrow is gespecialiseerd in de productie van meststoffen en voedingsstoffen voor sportvelden, met meer dan 75 jaar mondiale ervaring. 

De marktleider in het VK en Scandinavië stelt ronduit uitzonderlijke normen voor zijn productontwikkeling van meststoffen, bio-stimulanten en andere producten voor de professionele sportgras-, land- en tuinbouwmarkten. Zijn voortdurende productontwikkeling levert innovatieve, efficiëntere, kosteneffectieve producten om te voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende omstandigheden over de hele wereld. Voor deze producten kregen we uiteraard de nodige toelatingen van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid om ze op de markt te brengen in België.”

We kunnen eigenlijk niet anders meer dan met bodemverbeteraars en -bevochtigingsmiddelen werken om het beschikbare water efficiënter in te zetten voor de begroeiing

Niet enkel curatief, maar zeker (ook) preventief

“Iedereen weet ondertussen wel dat het klimaat aan het veranderen is, met als gevolg steeds meer extreme weersomstandigheden. We kunnen eigenlijk niet anders meer dan met bodemverbeteraars en -bevochtigingsmiddelen werken om het beschikbare water efficiënter in te zetten voor de begroeiing. Waterhuishouding en structuur van de bodem worden dus steeds belangrijker. Een bodem in topconditie zorgt ervoor dat de planten die erop groeien minder ziektes krijgen.” “In Europa bestaat ondertussen een heel strenge milieureglementering. Daardoor wordt nu hard ingespeeld op betere immuniteit van planten. Dus kunnen we nu niet meer, zoals tien à twintig jaar geleden, enkel curatief werken – planten genezen als ze ziek zijn. Neen, we zijn verplicht om met bio-stimulanten te werken om planten sterker te maken. Dus preventief werken, in plaats van enkel curatief. Dat is een hele omschakeling. Fert In Time Europe is overigens het enige bedrijf in België dat mag werken met koudgeperst zeewierextract als bio-stimulant. Het zuivere extract, dus niet gemengd met allerlei meststoffen.”

In het Verenigd Koninkrijk komen we qua onderhoud van sportvelden in een heel nieuwe wereld terecht.

Tottenham Hotspur

“Als perfectionist ben ik enkel tevreden met de absolute top in mijn werkveld. En ik had aan mijn trouwe klanten beloofd om ze mee te nemen in de wereld van bodemverbeteraars en mijn kennis te delen.

Dus nam ik ze mee naar het VK. Want zoals je weet, daar zitten de meesters van het gras. Wimbledon, bijvoorbeeld, is de enige topcompetitie in tennis op gras. We zijn op uitstap geweest naar het stadion en het trainingscentrum van Tottenham Hotspur’s Enfield, om daar met de respectievelijke groundsmen heel wat tijd door te brengen. Daar kom je qua onderhoud van sportvelden in een andere wereld terecht. De budgetten zijn daar helemaal niet te vergelijken met hier. Dus kun je maar beter zoveel mogelijk proberen mee te nemen van de absolute toppers in de wereld en dat hier toepassen. Enkel zo bereik je de allerbeste resultaten”, besluit Philippe Debougnoux.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details