NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Laat omheining het zicht op de (zwem)vijver niet verstoren
Wanneer de afscherming weggenomen wordt, blijven enkel de zwarte hoofdpalen staan.

Laat omheining het zicht op de (zwem)vijver niet verstoren

Zelfs wanneer er niet gezwommen wordt, zorgt de waterpartij voor extra dynamiek, variatie en sfeer in de tuin. Vooral vijvers en zwemvijvers bieden zo het hele jaar door, in elk seizoen, een visuele meerwaarde. Maar wat als er kleine kinderen rondlopen en er dus een fysieke barrière rond de waterzone nodig is? Hoe vrijwaar je in zo’n geval het fraaie uitzicht?

Een vaste omheining rond zwembad of zwemvijver is één optie. Het biedt een optimale veiligheid, maar betekent wel dat de klant moet inboeten op visuele rust en charme. Zelfs buiten het zwemseizoen, wanneer kinderen veilig binnen zitten, zal de omheining het mooie zicht op de (zwem)vijver immers verstoren. Bovendien worden kleine kinderen groot. Ook wanneer ze niet langer nodig is, kan een vaste afsluiting zo nog jarenlang de spreekwoordelijke doorn in het oog van de bewoners zijn.

In deze stadstuin in het Waasland volstond één Seguröll doek om het kleine vijvertje af te schermen.

Er is echter ook een andere oplossing: een wegneembare afscherming die op kritieke momenten snel en eenvoudig uitgerold wordt, maar nadien ook even snel weer weggenomen kan worden. Vanuit die optiek ontwikkelden tuinaannemers en -architecten David en Joeri Van Hulle tien jaar geleden de Seguröll, een verticaal oprolbare afscherming.

Modulair systeem

Het Seguröll systeem maakt gebruik van een stevig doek van 80 centimeter hoog, dat tussen twee palen op spanning wordt gebracht voor een 100% veilige afsluiting, maar ook eenvoudig weer opgerold kan worden. Wegneembare tussenpalen zorgen ervoor dat het systeem mooi aan de vorm van de waterpartij aangepast kan worden, maar tevens dat de impact op het zo doordacht vormgegeven tuinpanorama buiten gebruik tot een absoluut minimum beperkt blijft.

Het hele systeem is modulair opgebouwd en is zo geschikt voor toepassingen in alle vormen en maten, vrijstaand of tegen een muur.

De bewoners wilden dit niervormig vijvertje aan het terras niet zomaar permanent omheinen.

Klein…

Bij een woning in het Waasland vormt een kleine rechthoekige vijver een belangrijk onderdeel van de kleine stadstuin. Het vijvertje is langs drie zijden omzoomd door beplanting, maar grenst aan één kant aan het primaire tuinpad. Omdat een vaste afsluiting het vijvertje volledig aan het zicht zou onttrekken, werd ervoor gekozen om langs het wandelpad een enkele wegneembare Seguröll afscherming te plaatsen. Daarvoor werd op de twee hoeken van de beplanting een vaste paal geplaatst. De afstand tussen beide bedraagt slechts zo’n vijf meter, waardoor de afsluiting met één enkel doek van zes meter gerealiseerd kon worden. Om voldoende spanning te creëren werd centraal nog één tussenpaal voorzien, die in open toestand evenwel eenvoudig weggenomen wordt.

Dankzij slim gepositioneerde, wegneembare tussenpalen volgt de afscherming mooi de afgeronde vorm.

rond…

In de streek van Maldegem was men dan weer op zoek naar een oplossing voor een kleine niervormige vijver in een halfrond beplantingsbed aan het terras. Twee Seguröll hoofdpalen, elk voorzien van een tien meter lang doek, en enkele slim gepositioneerde en wegneembare tussenpalen volstonden hier om een tijdelijke afsluiting te creëren, volledig volgens de contouren van het afgeronde beplantingsbed.

… of lang

Maar het kan gerust ook wat groter. Een smalle, meterslange vijver in de streek rond Brussel wordt sinds enkele jaren, wanneer nodig, afgebakend door vijf Seguröll doeken op rij. Enkel de hoofdpalen, waar de doeken aankomen en vertrekken, blijven als vaste elementen in de tuin staan. Aan één kopse kant wordt de vijver afgebakend door beplanting.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details