NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Maak kennis met een nieuwe generatie accu-gedreven zitmaaiers
Drie krachtpatsers van CRAMER op een rij (van links naar rechts): de 82LT107 Lawn Tractor, de 82ZT107 Zero Turn en de 82ZT132.

Maak kennis met een nieuwe generatie accu-gedreven zitmaaiers

Als specialist in tuinmachines en onderdelen is EuroGarden officieel importeur van het merk CRAMER. Al vele jaren staat dit merk garant voor kwalitatief hoogwaardige tuinmachines, zoals kettingzagen, bosmaaiers, heggenscharen, bladblazers, gazonmaaiers en zitmaaiers, op maat van zowel professionals als consumenten. In dit artikel stelt Johan Teeuwen, category manager OPE bij EuroGarden, twee nieuwe zitmaaiers voor. En die blijken over heel wat sterke troeven te beschikken…

Vooraleer we inzoomen op de voordelen van de nieuwe maaiers, wil Teeuwen het 82V-batterijassortiment van Cramer kort in de kijker zetten. Want via dit assortiment schakelt CRAMER enkele versnellingen hoger op het vlak van kwaliteit, veiligheid, betrouwbaarheid en vermogen voor tuinmachines.

Teeuwen: “De machines van het 82V-platform leveren meer vermogen met minder stroom dan vergelijkbare systemen met een lagere spanning. Dankzij een lagere stroom moeten batterijcellen immers niet op maximale belasting werken, waardoor tijdens het gebruik minder warmte gegenereerd wordt. Dit heeft een positieve impact op de efficiëntie en levensduur van een batterij. Ook verkleint het risico op plotselinge onderbrekingen door oververhitte cellen en motoren. Allemaal zaken die een tuinprofessional naar waarde weet te schatten!”

Ontdek het gebruikscomfort van een duurzame, veilige en wendbare machine.

Lancering compacte zitmaaiers

In het aanbod van krachtige zitmaaiers is CRAMER al jaren toonaangevend. “In 2022 lanceerden we bij EuroGarden de CRAMER 82ZT132, een professionele, enkel door een ingebouwde 82V batterij aangedreven zero-turn zitmaaier. Dit was de eerste professionele zitmaaier van dit type die op een 82V-platform werkt, met bovendien een stalen mulchdek van 132 cm en drie motoren van 1,5 kW. Op één acculading kun je tot vier hectare maaien.”

Als vervolg op deze robuuste en zware machine stelt Eurogarden twee nieuwe, compactere zitmaaiers voor: de stickgestuurde 82ZT107 Zero Turn en de handgestuurde 82LT107 Lawn Tractor. Maak kennis met een nieuwe generatie zitmaaiers die uitpakken met indrukwekkende cijfers qua bereik, duurzaamheid en kostenbesparing.

Op maat van tuinprofessional

Beide zitmaaiers hebben heel wat raakvlakken. Teeuwen legt uit: “Zowel de 82ZT107 als 82LT107 hebben een maaibreedte van 107 cm, waarbij de maaimessen rechtstreeks aangedreven worden door een elektromotor. Ze hebben allebei verwisselbare accu’s: vanaf minimaal drie batterijen kun je gradueel opbouwen naar zes stuks, om zo zelf het vermogen van de maaier te bepalen. Een belangrijke troef hierbij is dat de batterijen niet ingebouwd zijn in de machines, waardoor je de accu’s extern (en dus beschermd) kunt opladen.”

“Beide zitmaaiers zijn staalrobuust gebouwd, wat een enorme meerwaarde voor de professional betekent. Hij kan rekenen op machines die tegen een stootje kunnen, en dus hun investering meer dan waard zijn. De stickgestuurde versie – dus met hendels – is zeer wendbaar, al vereist dit toch ook de nodige behendigheid van de gebruiker. De versie met stuur – die iets lager geprijsd is – is beschikbaar voor gebruikers die een duidelijke voorkeur voor ‘normaal’ sturen hebben.”

Een schitterend totaalpakket voor elke tuinprofessional.

Investering in duurzaamheid

Qua duurzaamheid en kostenbesparing spreken de cijfers voor zich. “Met het gebruik van een van deze nieuwe zitmaaiers vermijd je jaarlijks tot 8,5 ton CO2-uitstoot”, geeft Teeuwen aan. “Bovendien realiseer je – rekening houdend met een gebruiksduur van vijf jaar – een Total Cost of Ownership-besparing van maar liefst 7.600 euro. Deze cijfers overtuigen heel wat dealers en klanten om te investeren in een CRAMER-zitmaaier. De trend naar accu-gedreven tuinmachines is sowieso niet meer te stoppen.”

De nieuwe zitmaaiers van CRAMER hebben verwisselbare accu’s: vanaf minimaal drie batterijen bouw je gradueel op naar zes stuks, om zo zelf het vermogen te bepalen.

Focus op ergonomie en veiligheid

Niet alleen op het gebied van performantie, duurzaamheid en TCO gooien de CRAMER-zitmaaiers hoge ogen. Ook qua ergonomie en veiligheid staat alles op punt. Teeuwen: “Met een instelbare bestuurdersstoel, functionele ledverlichting, een duidelijke bestuurdersdisplay binnen handbereik en een handig laadbakje voor extra tuingereedschap, beschikt de gebruiker over tal van interessante features. En wat dacht je van zeven instelbare maaihoogtes – van 38 tot 114 mm – 90 kg laadvermogen en een snelheid van zo’n 12 km per uur? De nieuwe zitmaaiers van CRAMER zetten de toon, zoveel is duidelijk!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details