NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Machines voor verantwoord waterbeheer
De machines van Conver onderhouden sloten, kanalen en vijvers.

Machines voor verantwoord waterbeheer

Vanaf 1 mei 2022 is Pivabo officiële importeur van de Nederlandse fabrikant Conver, die hoogwaardige machines voor landschapsbeheer en onderhoud van waterwegen ontwikkelt en produceert. Net als de merken Herder en Votex, die Pivabo al in nauwe samenwerking verdeelt, maakt ook Conver deel uit van Alamo Group NL. Conver produceert varende, amfibische en rijdende machines. Voor duurzaam waterbeheer ontwikkelde de fabrikant maai-, maaiverzamel- en baggerboten.

De kwaliteit van water moet op de juiste manier beheerd worden om ervoor te zorgen dat het voldoende zuurstof en organismes bevat. Door het toepassen van duurzaam en verantwoord waterbeheer zorgt het onderhoud van water en oevers voor meer leven en vegetatie. Zowel in als rondom het water. 

Om water op te vangen in tijden van droogte en af te voeren bij heftige regenval, is juist waterbeheer van essentieel belang. Door water op te vangen bij heftige regenval worden overstromingen voorkomen. Er is dus voldoende ruimte nodig om in korte tijd veel water op te vangen en weer af te voeren. Regenwater wordt daarnaast opgeslagen om in periodes van droogte het grondwater weer aan te vullen. Dat doen we om verdroging en verzilting van de grond tegen te gaan. 

De 485-E wordt volledig elektrisch aangedreven.

Door duurzaam waterbeheer gaan we zo goed mogelijk om met te veel of te weinig water. Een goede doorstroming van de watergangen is hierbij van essentieel belang. Algen, te weinig zuurstof, of invasieve plantensoorten (exoten) die woekeren, zorgen voor schade en een verminderde waterkwaliteit. 

Door vegetatie op de juiste manier te onderhouden ontstaat er meer diversiteit; dat zorgt dan weer voor meer leven in het water. Alternatieven zoals planten met wortels verwijderen of planten afgraven leiden tot bodemerosie.

Baggeren zorgt voor meer zuurstof in het water en doorstroming van watergangen. Wanneer een laag organisch materiaal op de bodem terechtkomt, slibt een watergang of sloot langzaam dicht. Met alle gevolgen van dien.

Varende machines

Conver produceert varende machines om plantengroei op taluds en stroomprofielen te verwijderen en waterplanten en drijfvuil uit meren te halen. 

De maaiboten kunnen makkelijk op boottrailers geplaatst en getransporteerd worden. Op elke maaiboot kunnen diverse werktuigen worden gemonteerd, waaronder een veegmesinstallatie, taludmaai-installatie, opduwframe, T-frontmaaier… Deze machines zijn praktisch en breed inzetbaar op het water. Ze komen in verschillende maten en vormen, naargelang het terrein en het type vegetatie.

De maaiverzamelboten verwijderen en verzamelen zowel drijvende als wortelende planten.

Bij de varende machines gaat er momenteel speciale aandacht uit naar het nieuwste model, de C485-E.  Deze geheel elektrische maaiboot voldoet volledig aan de laatste emissierichtlijnen en is fluisterstil. De boot heeft een breedte van 1,85 m en is geschikt voor bijna alle Conver-werktuigen.

Verder heeft de C485-E een volledig gesloten dek en een werktuigdrager met snelwisselsysteem aan de voorzijde van de boot, voor aanbouw van diverse werktuigen. De C485-E is milieuvriendelijk, veiliger om mee te werken en comfortabeler voor de machinist. Het is een boot die zijn tijd ver vooruit is.

De C485-E wordt geleverd met een oplaadbare accu die tot wel acht uur per dag meegaat. Alle functies van de maaiboot zijn elektrisch proportioneel te bedienen en aangedreven.

De maaiverzamelboten hebben dezelfde werking voor waterplanten en drijfvuil, maar verwijderen en verzamelen behalve de drijvende planten ook de wortelende planten. De gemaaide vegetatie wordt via transportbanden met grote capaciteit op het dek geladen. Al deze machines hebben verschillende werkdieptes, snijbreedten en opslagcapaciteiten. 

Het amfibievoertuig presteert zowel op land als in water.

Op land en in water

Naast de twee types varende machines, neemt Pivabo ook het amfibievoertuig in het assortiment op. Dit type machine presteert zowel op land als in water. Deze krachtige machine is ontwikkeld om sloten, kanalen en vijvers te onderhouden, ongeacht de waterdiepte. Hiermee kunnen oevers en watergangen gemaaid worden, bodemvegetatie gesneden worden, planten, plantenresten en drijvend vuil geruimd worden… De mogelijkheden zijn talrijk.  

Zoals voor de andere merken, zal Pivabo de verkoop en service van Conver via een lokaal dealernetwerk verzorgen.  Zo zijn klanten zeker van een correcte service, eender waar in het land.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details