NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
NAAR EEN SLIM EN EFFICIËNT MACHINEPARKBEHEER
De STIHL Smart Connectors zijn vlot installeerbaar op machines.

NAAR EEN SLIM EN EFFICIËNT MACHINEPARKBEHEER

Al meer dan 90 jaar biedt STIHL de beste machines voor de zwaarste taken in tuin- en landschapsaanleg, landbouw, bosbouw en de bouwsector. Behalve op kwaliteit en betrouwbaarheid focust STIHL ook op innovatieve oplossingen. Maak kennis met STIHL connected, een digitale oplossing om uw apparaten en machines slim en efficiënt te beheren. 

Bent u op zoek naar een manier om het machinepark in uw bedrijf zo goed mogelijk te beheren? STIHL connected is hiervoor de ideale oplossing, dankzij een optimale samenwerking van verschillende componenten en toepassingen. Die bouwstenen zijn STIHL Smart Connectors, STIHL accu’s, de STIHL connected Box en de STIHL connected App, met de STIHL connected Portal als sluitstuk. Met deze toolset gaat u aan de slag om uw machinepark – en het gebruik ervan – te analyseren, te beheren en te plannen, waar en wanneer u maar wil.

De Smart Connector verzendt verzamelde gebruiksgegevens via bluetooth naar telefoon of tablet.

Webgebaseerde toepassing

STIHL connected is een veilig webgebaseerd systeem dat gebruiksgegevens van machines verzamelt in de cloud, waardoor deze data achteraf makkelijk geraadpleegd kunnen worden. 

Alles start met de installatie van een Smart Connector op een machine. Hoewel de volledige functieomvang van de STIHL Smart Connector enkel bij volledig ondersteunde STIHL machines gegarandeerd is, kunt u ze ook voor andere merken gebruiken. De Smart Connector verzendt de verzamelde gebruiksgegevens via bluetooth naar een telefoon of tablet waarop de STIHL connected App werd geïnstalleerd. Vervolgens worden alle gegevens veilig opgeslagen in de STIHL cloud, waarna de gebruiker ze kan raadplegen in het STIHL connected Portal.

Tal van voordelen

STIHL connected biedt u als professional vele voordelen. 

Heel wat bedrijven beschikken over een uitgebreid machinepark en/of stellen werknemers in ploegen te werk. In dergelijke situaties is het niet enkel handig om een goed overzicht van alle machines en apparaten te bewaren, maar ook om bijvoorbeeld te weten wat de laatste locatie van een machine was. 

Een ander voordeel is de mogelijkheid om preventief onderhoudsbeurten te plannen, waardoor u de downtime aanzienlijk beperkt. Dankzij STIHL connected kunnen planners in uw bedrijf hun coördinerende taken – wanneer welke machine beschikbaar is – dus beter invullen, tot grote tevredenheid van de eindgebruikers op de werkvloer. En op basis van de verzamelde gebruiksgegevens kunt u relevante gegevens vlot doorgeven aan dealers.

De STIHL connected Box geeft de bedrijfsgegevens van de STIHL connected producten door aan de STIHL Cloud.

Van looptijdinformatie tot geolocatie

Als we verder inzoomen op deze voordelen, dan halen eindgebruikers die al gebruikmaken van STIHL connected vaak de volgende concrete pluspunten aan.

Altijd en overal een overzicht van het volledige machinepark – met bijbehorende looptijden en uit te voeren onderhoudsbeurten – zorgt voor de nodige rust op de werkplek. Ook de looptijdinformatie (met totale gebruikstijd en dagelijkse gebruiksduur per machine en apparaat) vinden gebruikers erg nuttig. Daarnaast zijn een gebeurtenissenoverzicht en apparaatstatus zeer handig om te bepalen welke machines onderhoud vereisen of gebruiksklaar zijn, inclusief notities en afbeeldingen om een gebeurtenis (zoals een herstelling) te documenteren. Tot slot appreciëren gebruikers ook de geolocatie-functionaliteit van STIHL connected: met de nearby-functie krijgen ze een overzicht welke machines in de buurt beschikbaar zijn.

STIHL connected Portal

Het STIHL connected Portal vormt het sluitstuk van het STIHL connected systeem. Deze portaalsite biedt u tal van manieren om machineactiviteiten te analyseren, te evalueren en in te plannen. Via handige grafieken ontdekt u dag-, week- en maandwaarden van machinelooptijden en bekomt u meer info over het toerentalbereik van apparaten (zodat u de levensduur van de accu kunt verlengen). Via de portaalsite kunt u trouwens ook machines en medewerkers in teams indelen en rechtstreeks contact opnemen met dealers van machines.

Met de STIHL connected Box kunt u overal aan de slag om gebruiksdata van machines te verzamelen.

Ook voor particuliere gebruikers

Niet enkel professionele gebruikers hebben baat bij STIHL connected. Ook voor particulieren kan deze innovatieve oplossing interessant zijn, al was het maar om tijdig eventuele onderhoudsbeurten te kunnen plannen. En dit verhoogt dan weer de veiligheid bij het gebruik van specifieke machines of apparaten.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details