NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Nieuwe evolutie in de versnippermarkt
‘Klein in omvang, groots in prestaties’ is het credo van de nieuwe Vector 4S.

Nieuwe evolutie in de versnippermarkt

De overvloed aan regen waarmee onze tuinen deze zomer kregen af te rekenen, bleken de ideale receptuur voor een onstuimige groei van bloemen en planten. Ook hagen zwelden gretig aan en nodigden uit om te worden gesnoeid. Op zo’n tijdstip stelt een tuinaannemer zich wel eens de vraag wat met al deze snoeiresten aan te vangen. Er is een groeiend besef bij tuinprofessionals dat de tuin van de toekomst bio-circulair is. Een duurzaam tuinonderhoud met aandacht voor recyclage van tuinafval is een groeiende trend. Belgisch fabrikant ELIET heeft als geen ander een neus voor dergelijke evoluties en ontwikkelt dan ook de producten die tuinaannemers met visie nodig hebben.  

Van moderne versnipperaars wordt verwacht dat ze naast hout ook andere snoeiresten uit de tuin probleemloos kunnen verwerken. Wat is anders het nut van zo’n machine? Een versnipperaar hoeft heus niet groot en krachtig te zijn.  Hij moet vooral inzetbaar zijn om heel het jaar door in elke snoeiopdracht het afval te kunnen verwerken. Heel vaak flankeert zo’n kleine multifunctionele machine een grotere houtversnipperaar die vooral in de winter voor het zware takkenwerk van stal wordt gehaald.  

In deze optiek komt ELIET begin 2022 met een interessante machine op de markt. Het nieuwe hebbeding luistert naar de naam VECTOR 4S. 4S maakt hier opnieuw verwijzing naar vier seizoenen en zet daarmee duidelijk de multi-inzetbaarheid in de verf. De VECTOR wordt door de fabrikant als een kleine professionele versnipperaar bestempeld, hoewel hij met zijn capaciteit tot 8 centimeter heus geen doetje is. De machine wordt aangedreven door een betrouwbare 13 pk handgestarte Honda motor. Zoals gezegd valt deze VECTOR in de categorie van groenversnipperaars. Hij is dan ook standaard met een grote invoerwals uitgerust die de tuinaannemer verwent bij de invoer van allerhande snoeiresten. Het ELIET-versnippersysteem hakt dit alles in de vezelrichting keurig tot kleine  snelcomposterende snippers. Het gepatenteerde TurboDischargeTM systeem zorgt, met behulp van een geïntegreerde blaasturbine, dat ook vochtige en bladrijke snippers krachtig worden uitgeblazen.

Zoals men van de uitvinder van de zelfrijdende versnipperaar kan verwachten heeft ELIET ook deze VECTOR 4S met een aangedreven onderstel voorzien. De tuinaannemer krijgt zelfs de keuze tussen wielen en rupsen. De wielbasis is slechts 75 centimeter zodat elke tuin voor deze versnipperaar toegankelijk is.  Om de stap naar bio-circulair tuinonderhoud te zetten is de VECTOR  voor hoveniers een uiterst budgetvriendelijk totaaloplossing. Meer info over deze nieuwe versnipperaar krijg je bij de erkende ELIET-dealer. Bezoek ook tussen 8 en 12 december de landbouw- en tuinbeurs AGRIBEX op de Heizel in Brussel. Naast deze nieuwe VECTOR van ELIET vallen er nog tal van nieuwigheden en innovaties te bewonderen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details