NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Nieuwe generatie binnendraaiers klopt op de deur
De in breedte verstelbare onderwagen maakt hem zeer stabiel en daardoor flexibel inzetbaar in moeilijk terrein.

Nieuwe generatie binnendraaiers klopt op de deur

Yanmars doelstelling om producten constant te verbeteren leidde vorig jaar al tot een drietal nieuwe SV-modellen. Dit jaar wordt begonnen met de binnendraaiers en de 1,7 tons ViO17 neemt daarbij het voortouw. Zijn driecilinder Stage V dieselmotor geeft hem veel vermogen bij een laag brandstofverbruik.

Yanmar Construction Equipment noemt de ViO17 “de meest compacte machine in zijn soort”, die dankzij zijn robuuste monoblokchassis en variabele onderwagen tevens zowel de smalste (950 mm) als de breedste (1280 mm) kan zijn en daardoor ook de meest stabiele is. Die stabiliteit en flexibiliteit op moeilijk terrein is nog verder te vergroten doordat de machinist kan kiezen voor een extra contragewicht van 83 kg. Voor een ruimer werkbereik heeft de ViO17 een extra lange graafarm als optie en dat maakt deze machine extra aantrekkelijk voor grondnivellering en infrastructurele projecten, maar ook voor landschapsarchitectuur of stadsvernieuwing.

Als binnendraaier is de nieuwe generatie ViO17 bij uitstek geschikt voor krappe werksituaties.

Krachtige Stage V motor

De binnendraaier wordt aangedreven door een Stage V-conforme driecilinder dieselmotor met directe inspuiting. Het is de 3TNV70-XBV uit uit de veelgeprezen TNV serie. Het resultaat is volgens Yanmar een “indrukwekkend vermogen en een ongeëvenaarde controle en zet hij daarmee de norm voor prestaties, productiviteit en toonaangevende capaciteiten”.

Door gebruik te maken van de modernste motortechnologie profiteren bestuurders van een laag brandstofverbruik, maximale efficiëntie en minimale emissies. Tegelijkertijd is de nieuwe generatie niet alleen zeer duurzaam en betrouwbaar, maar ook verrassend eenvoudig te onderhouden dankzij de afneembare zijpanelen. Voor maximale veiligheid zijn de accu en zekeringenkasten ondergebracht in een afsluitbaar compartiment onder de bestuurdersstoel.

Hoge prestaties

Met een graafkracht van 9,6/16,1 kN (korte arm/bok), een trekkracht van 16,9 kN (eerste snelheid) en twee rijsnelheden (2,1 of 4,3 km/u), zet de ViO17 de standaard in prestaties voor compacte graafmachines, aldus de fabrikant. De graafdiepte van de binnendraaier ligt op 2200 mm. Dankzij het hydraulisch ViPPS-systeem met drie pompen, zowel een dubbele zuigerpomp als een tandwielpomp, levert de ViO17 een maximaal hydraulisch debiet van 48,4 liter per minuut en maximaal 210 bar druk. Bovendien zijn zowel de derde (standaard) als de vierde (optionele) hydraulische leiding uitgerust met proportionele bedieningselementen. Voor een soepele en eenvoudige bediening is het hydraulisch systeem uit te breiden met potentiometers.

De ViO17 is geschikt voor vrijwel elke toepassing en daarom leverbaar met een breed scala aan optionele extra’s en in de fabriek gemonteerde aanbouwdelen: van mechanische en hydraulische snelkoppelingen, tot graafbakken, slotenreinigingsbakken, rippers, breekhamers …

De variabele onderwagen maakt hem zowel de smalste (950 mm) als de breedste (1280 mm) in zijn klasse.

Aandacht voor machinist

Yanmar geeft bij alle graafmachine prioriteit aan comfort en praktische bruikbaarheid. Voor een maximale productiviteit hebben de cabines een ergonomische indeling met een volledig verstelbare geveerde stoel, 360 graden zicht rondom op het werkterrein en niet te vergeten de perfect geplaatste joysticks. Grote optionele rijpedalen zorgen voor nog meer comfort, terwijl drie bodemrollen zorgen voor een soepele rit. De cabine is uitgevoerd met een gemakkelijk toegankelijke ROPS, TOPS en FOPS-gecertificeerde kap.

Zijn transportgewicht bedraagt nog geen 1700 kg waardoor de ViO17 gemakkelijk samen met bakken of een licht uitrustingsstuk op een standaard GVW aanhangwagen kan worden meegenomen. Dankzij vier bevestigingspunten op de rupsbanden kan de minigraafmachine snel en eenvoudig worden vastgezet.

De ViO17 wordt aangedreven door een Stage V-conforme driecilinder dieselmotor (3TNV70-XBV) met directe inspuiting.

Yanmar bekent kleur

We hoeven ons dit jaar niet meer af te vragen of we met een nieuwe of oude generatie minigraver te maken hebben. Yanmar is namelijk overgestapt van de bekende gele kleur op een roodgekleurd uiterlijk. Daarmee voltooit de Japanse fabrikant de metamorfose van zijn machines. De nieuwe premium rode kleurstelling brengt de compacte machines in lijn met het corporate design van de Yanmar Group. De nieuwe kleurstelling was meteen zichtbaar op het eerder in deze kolommen beschreven prototype van Yanmar’s eerste elektrische minigraver, de SV17e.

Meest recente nieuwtje is de aanstelling van Roy Haaker als verkoopdirecteur van Yanmar Compact Equipment EMEA (Europa en Midden Oosten). Roy is gestationeerd in Tsjechië en heeft jarenlang ervaring in onze sector, opgedaan bij bekende bedrijven zoals Bobcat, Doosan, Terex en de Phoenix-Parker Group.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details