NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Nieuwe KOMATSU PW98MR-11 mobiele midigraafmachine

Nieuwe KOMATSU PW98MR-11 mobiele midigraafmachine

BIA presenteert de Komatsu PW98MR-11 mobiele graafmachine. Deze mid-size “short tail” bandenkraan vult de kloof tussen de compacte en de grote bouwmachines en is daarmee erg efficiënt en polyvalent inzetbaar in de bouw, openbare werken of landschapsarchitectuur. De machine biedt een lager brandstofverbruik, meer bestuurderscomfort en een gemakkelijke toegang tot alle servicepunten.

Nog beter uitgerust

Komatsu luisterde naar haar klanten en levert een machine met een uitzonderlijk comfort, nog meer veiligheidsfuncties, een intuïtieve ergonomische bediening, betere prestaties, een optimale wendbaarheid en een vereenvoudigd onderhoud. Hiermee beschikt de PW98MR-11 over de meest complete standaarduitrusting op de Europese markt. Bovendien voldoet deze graafmachine aan de Europese Stage V emissienormen zonder SCR uitlaatgasbehandelingssysteem, wat betekent dat er geen AdBlue® nodig is. 

“Deze ideale combinatie van omvang en prestaties was echt een belangrijk uitgangspunt voor de Komatsu ontwerpers” zegt Alex Visentin, product manager compacte mobiele graafmachines bij Komatsu. “De machinist kan zich concentreren op zijn werk aan de voorkant van de machine zonder zich zorgen te maken over de draaicirkel van de achterzijde in besloten omgeving. Dit maakt de machine uiterst veelzijdig met de laagste bedrijfskosten in haar klasse. Geen enkele andere fabrikant biedt dit aan.”

Veelzijdigheid en efficiëntie

De proportionele joystick zorgen voor een nauwkeurige bediening van de verschillende aanbouwdelen met standaard een extra hoogdebiet hydrauliek. De optionele Komatsu attachment control laat toe om vele types hulpstukken te bedienen wat de machine uitermate flexibel inzetbaar maakt.

De machinist controleert de volledige machine vanuit zijn vingertoppen. De rijrichting, onderwagenuitrusting en handmatige/automatische asvergrendeling kunnen worden bediend met knoppen op de joysticks of op het dashboard.  Schakelen tussen de bediening van de giek of het parallelle blad gebeurt zonder de rechter joystick los te laten.

Ondanks zijn compacte afmetingen biedt de PW98MR-11 unieke hijskracht. De combinatie van kracht, compact formaat en volledige controle maken de PW98MR-11 de ideale keuze voor het werken in smalle straten, bij wegenwerken of bij rioleringswerken. De zwenkbare giek laat toe om parallel aan gebouwen of omheiningen te werken, terwijl de versterkte dubbele hefcilinder het mogelijk maakt om in alle veiligheid vrachtwagens te laden. Bij het werken op oneffen of gladde ondergrond zorgt het standaard sperdifferentieel op beide assen voor een optimale tractie en stabiliteit.

Dankzij zijn EU Stage V motor voldoet PW98MR-11 aan de steeds strenger worden milieueisen in stedelijke gebieden, zodat de machine een rendabele investering voor de toekomst betekent.

De nieuwste KOMTRAX-telematica, die bij BIA is geïntegreerd in het SmartFleet platform, laat toe de machines permanent te monitoren qua lokalisatie, gebruiksdata en technische parameters met als doel de return-on-investment verder te optimaliseren. Een keuze uit één van de servicepakketten garandeert een zorgeloos duurzaam gebruik en maximale uptime.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details