NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Nieuwe waterdoorlatende oplossing voor oprit en terras
Waterdoorlatende betonklinkers, verkrijgbaar in drie grijstinten.

Nieuwe waterdoorlatende oplossing voor oprit en terras

Om grondwaterstanden op peil te houden en rioleringen te ontlasten, legt Vlaanderen al enkele jaren regels op om regenwater zoveel mogelijk op eigen terrein op te vangen en te laten infiltreren. Voor opritten en terrassen betekent dat dat waterdoorlatende oplossingen de voorkeur hebben en, in veel gevallen, zelfs verplicht zijn. Artstone ontwikkelde een eenvoudig doch uiterst effectief hulpmiddel om in quasi alle omstandigheden aan deze eisen te voldoen.

In de zoektocht naar een waterdoorlatende oplossing voor oprit of terras wordt er klassiek gedacht aan siergrind of grasdallen. Valabele oplossingen, dat zeker, maar uiteraard niet zonder beperkingen. Bovendien houdt niet iedereen van het uitzicht van deze producten, laat staan van het onderhoud dat ze vergen. In veel gevallen zal de esthetische en praktische voorkeur van de klant dan ook uitgaan naar klinkers of tegels. Daar bestaan gelukkig steeds meer oplossingen voor.

Het gepatenteerde Fluvio buffer- en infiltratiesysteem.

Waterdoorlatende klinkers

Waterdoorlatende betonklinkers worden vervaardigd met een grotere grindmaat, waardoor de klinkers een poreus karakter hebben. Water kan dus perfect door de verharding heen wegsijpelen, zonder risico op dichtslibben. De waterdoorlatende klinkers zijn verkrijgbaar in drie verschillende grijstinten en vier verschillende formaten.

Waterpasserende klinkers

Een oplossing met waterpasserende betonklinkers zet in op de verhouding tussen massa en voegen. Door de specifieke vorm van deze oplossing, beschikbaar in vier kleuren en een vast formaat van 22 x 11 x 8 centimeter, blijft tussen de stenen immers een zodanige voegoppervlakte vrij, dat regenwater eenvoudig via die weg kan doorsijpelen. De verhouding is van die aard, dat ze perfect aan de vigerende regelgeving voor waterdoorlatende verhardingen voldoet.

Ecospacers verhogen de voegoppervlakte en voldoen zo aan de regelgeving voor waterdoorlatende verhardingen.

Ecospacers by Artstone

Om voorbij te gaan aan de nog steeds beperkte esthetische mogelijkheden van bovenstaande oplossingen, echter, lanceert Artstone dit jaar een uniek en universeel hulpmiddel. De Ecospacers zijn er immers op gericht om eender welke kleiklinker, betonklinker of natuursteenklinker een waterpasserend karakter mee te geven. Het principe van het product is dan ook gelijkaardig aan dat van waterpasserende klinkers, met name de voegoppervlakte vergroten om zo voldoende infiltratie toe te laten.

Heel concreet zijn de Ecospacers kunststof afstandhouders met een dikte van één centimeter, die tussen de klinkers geplaatst worden. Ze kunnen gecombineerd worden met alle klinkers en tegels, die zo perfect aan de regelgeving kunnen voldoen. Bijkomend voordeel: in lijn werken wordt zo gemakkelijker dan ooit. Dankzij een afwerking met een waterdoorlatende invoegsplit, is de Ecospacer niet langer zichtbaar en blijft het waterdoorlatende karakter van de verharding verzekerd. Een doodeenvoudige en functionele oplossing, dus, die de keuze voor elke klant gemakkelijk maakt.

Een doodeenvoudige doch functionele oplossing.

Opbouw, fundering en Fluvio bufferblok

Uiteraard is het succes van een waterdoorlatende of waterpasserende verharding pas gegarandeerd als ook de ondergrond een waterdoorlatend karakter heeft. Gezien de steeds grotere contrasten tussen periodes van extreme droogte en momenten van zware regenval, zal het belang van buffering zelfs alleen maar toenemen. 

Met het gepatenteerde Fluvio buffer- en infiltratiesysteem biedt Artstone ook hier een oplossing voor. De blokken vervangen gedeeltelijk de fundering en zijn voorzien van een grote holte om regenwater tijdelijk te bufferen en via sleuven vertraagd in de grond te laten insijpelen. Bij zware regenval voorkomt men zelfs op locaties met een hoge grondwaterstand of moeilijk infiltreerbare ondergrond plasvorming en wateroverlast. Ook water van aanpalende verhardingen of daken kan men bovendien via deze weg
laten wegsijpelen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details