NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Organische en minerale meststoffen uit Geraardsbergen. Alles voor groei en bloei

Organische en minerale meststoffen uit Geraardsbergen. Alles voor groei en bloei

Die producten worden geleverd aan tuincentra, tuinaannemers en kwekers in België en Noord-Frankrijk. Het bedrijf, dat in 1975 in Geraardsbergen werd opgericht door Emiel Van Israel en sinds 1995 wordt geleid door zoon Peter, heeft sterke groeiambities. Het wil fors investeren in de uitbreiding van het gamma organische en minerale meststoffen.

Positie verstevigd

Van Israel nv is een van de belangrijkste spelers op de markt. Zelfs in deze onzekere tijden wist het bedrijf zijn positie nog te verstevigen en groeicijfers voor te leggen. Aan de basis hiervan liggen aanzienlijke investeringen in terreinen en uitrustingen. De dynamiek van het bedrijf vertaalde zich de voorbije jaren in een Unizo Business Award (2014). Test Aankoop riep de Saniflor universele potgrond uit tot ‘beste van de test’.

Doos gazonmeststof Marathon & graszaad Familial.

De juiste meststof 

Het Saniflor meststoffengamma is nu reeds bijzonder uitgebreid en dekt alle mogelijke toepassingen. Het zijn niet enkel zeer werkzame en kwalitatieve producten, ze zijn ook nog eens aantrekkelijk geprijsd. Of het nu gaat om universeel toepasbare meststoffen, of om meststoffen voor specifieke planten, voor elke toepassing heeft Van Israel  het nodige in voorraad voor de groenprofessional die op zoek is naar kwaliteit en bewezen resultaat. We belichten hierna enkele van de belangrijkste producten.

• Minerale meststoffen

In dit gamma onderscheiden we zowel een universele meststof als meststoffen voor gazons. De universele variant, in korrelvorm, heeft een complete en evenwichtige chloridearme basisformule NPK 9-7-14S (+3MgO) en is daarmee uitstekend geschikt voor fruitbomen, gazon, sierplanten, moestuin…

De minerale gazonmest komt in drie verschillende samenstellingen: SPRINT voor een snel resultaat en een mooie groene kleur dankzij de hoge stikstofwaarde, MARATHON voor een langdurige en economische werking dankzij de trage afgifte van stikstof, en TRIATLON die dankzij kalkcyanamide mosvorming tegengaat.

• Kalkmeststoffen

Saniflor tuin- en gazonkalk is rijk aan calcium en magnesium. Bij een toepassing van deze kalk zal de pH-waarde van de bodem langzaamaan stijgen en het microbiologisch bodemleven gestimuleerd worden. Ook worden voedingselementen beter opgenomen, wat resulteert in een betere plantengroei. Deze korrelvormige kalk vermindert tevens de mosvorming in het gazon. Het hoge gehalte aan magnesiumoxide (14%) zorgt voor een mooie groene kleur.

Saniflor zeewierkalk is rijk aan calcium en is een base bodemverbeteraar die het microbiologisch bodemleven behoudt en de bodemstructuur verbetert. Zeewierkalk kan zowel in de moestuin als in de siertuin (behalve voor zuurminnende planten) gebruikt worden. Aan te raden gebruik: in de lente en in de herfst.

• Organo-minerale meststoffen

De Saniflor ‘Alle Seizoenen’ gazonmeststof is een organo-minerale meststof van uitstekende kwaliteit en speciaal ontwikkeld voor het onderhoud van bestaande gazons. Door zijn evenwichtige basisformule met kalk en micro-organismen wordt het gazon gevoed en mosvorming tegengegaan. Deze meststof wordt aangeraden bij mulching of bij gazons die gemaaid worden met een robotmaaier. Het is een samengestelde meststof van NPK (+CaO+Mg+SO3) 7-3-6 (+5+3+10) gemengd met ijzer (Fe) en bacteriën.

Saniflor mediterrane planten 40L & Kalkmeststof voor gazon en tuin.

Er is ook een samenstelling verkrijgbaar met extra bacteriën voor een mooie en gezond gazon. Deze heeft een langdurige werking en vormt dankzij de aanwezige micro-organismen mos en afval om tot bodemverbeteraar, wat resulteert in een betere wortelontwikkeling en meer resistentie tegen droogte.

Tenslotte omvat het Saniflor meststoffengamma ook nog klassiekers als gekorrelde koe- en kippenmest en vloeibare meststoffen voor specifieke plantensoorten. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details