NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Performante machines voor grondwerkers, tuinaannemers en groendiensten. Zorgeloos zeven

Performante machines voor grondwerkers, tuinaannemers en groendiensten. Zorgeloos zeven

Voor de vleesverwerkende sector maakt het bedrijf bijvoorbeeld brochettenmachines, gehaktballenvormers en hamburgermakers. Bij de groenprofessional is het gekend om zijn FleXiever zeefmachines en schudzeven. Die kunnen in diverse standaarduitvoeringen geleverd worden, of in een aangepaste maatwerkversie volgens de noden van de klant.

De FleXiever Garden, voor kleinere zeefwerken

Voor particulieren en groenprofessionals die slechts zelden grond hoeven af te zeven, ontwikkelde SMO het kleinste broertje uit de FleXiever familie: de FleXiever Garden. Dit is een elektrisch aangedreven eendeks minizeef in kruiwagenmodel, die licht en dus makkelijk verplaatsbaar is. De zeef met zeefoppervlak van 92×61 centimeter kan makkelijk beladen worden met een schop of een kleine transportband. De FleXiever Garden wordt ook vaak gebruikt door bedrijven uit de industrie voor staalafname, en door technische scholen.

FleXiever Garden

De FleXiever Mini Screener, een echte allrounder

Voor de meeste courante toepassingen is een schudzeef uit het Mini Screener gamma aangewezen. Deze zijn stationair verkrijgbaar met vaste voet, op zwenkwielen of in een trailerversie. De machines beschikken over een zeefoppervlakte van 183×90 centimeter en over een geluidsarme elektromotor van 230V-0,52 kW. De eenvoudigste versie, met een gewicht van 260 kilogram en een storthoogte tussen 132 en 150 centimeter, is gemonteerd op stevige zwenkwielen en voorzien van hijsogen.

Alle Mini Screeners kunnen gevuld worden met een minigraver, bobcat, schop of transportband. Hun compacte zeven zijn geschikt voor diverse materialen, zoals compost, zwarte grond, zand, houtchips, granulaten, biomassa, insecten, houtskool, aardappelen, zaden…

FleXiever Mini Screener op trailer.

De Mini Screener MC is voorzien van een transportband van 3 meter en is een van de meest compacte machines in zijn segment. De mobiliteit wordt nog verhoogd door de aanwezigheid van een trekhaak en een hijsjuk. Bij de Mini Screener Big Bag kan het afgezeefd materiaal onmiddellijk in een Big Bag opgevangen worden. De trilmotor is traploos instelbaar en de capaciteit bedraagt 10-15 t/h. Een verdere ontwikkeling hiervan is de Mini Screener XL, voorzien van twee achter elkaar geplaatste zeefoppervlakken, waardoor u in drie fracties kunt afzeven.

Trailer-gemonteerd voor nog betere verplaatsbaarheid

De Mini Screener is ook verkrijgbaar in een trailer-gemonteerde versie voor extra verplaatsbaarheid. De MS Trailer Basic is specifiek ontworpen voor bedrijven die actief zijn in bodemonderzoek. De Mini Screener wordt geplaatst op het U-vormig chassis van een aanhangwagen (430 kilogram) met onderbroken wielas. Er kan manueel uitgesorteerd worden aan het zeefdek, en de machine kan uitgerust worden met een vernevelinstallatie.

De MS Trailer uitvoering is extra voorzien van een 2 meter lange transportband. Bij het zeven draait de machine 90° ten opzichte van de rijrichting, waardoor een vrije doorgang gecreëerd wordt. Deze versie is omwille van haar compactheid heel populair bij tuinaannemers en verhuurbedrijven.

Kopen of huren?

Deze en andere machines uit het FleXiever gamma kunnen aangekocht worden bij SMO Machinebouw. Wie slechts af en toe een zeefinstallatie nodig heeft, kan die ook huren bij een van de verhuurbedrijven waarmee SMO samenwerkt (lijst op aanvraag).

FleXiever Mini Screener.

Maatwerk

Voor heel specifieke en minder courante toepassingen kunt u steeds overwegen om bij SMO Machinebouw een speciale zeefinstallatie op maat te laten ontwerpen en bouwen. Onze knowhow garandeert een perfecte uitvoering hiervan. In het verleden bouwden we reeds specifieke machines voor bodemonderzoek of voor het zeven van vlas, katoenzaad, non-ferro metalen, ijzeroxide, kikkererwten en baggerpontons.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details