NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Pivabo stelt voor: de Nimos Posi-Trac
Nimos Posi-Trac met onkruidborstel.

Pivabo stelt voor: de Nimos Posi-Trac

Drie jaar na de lancering van de knikbestuurde Posi-Trac stelt Nimos de nieuwe Posi-Trac F voor. Hiermee is de Nederlandse fabrikant de enige aanbieder van elektrische werktuigdragers met zowel knik- als achterwielbesturing.

Eind 2018 stelde Nimos een full-electric knikbestuurde werktuigdrager voor. Afhankelijk van de wensen van de gebruiker wordt de machine aangeboden met een loodzuuraccupakket of een lithium-ijzerfosfaataccupakket (LiFePO4). Op die manier heeft de gebruiker de garantie dat de machine een volledige werkdag autonomie heeft.

Loodzuuraccu’s zijn een vertrouwd instrument in de heftruckbranche. Hier bewezen ze al hun grote waarde. Bovendien zijn deze accu’s voor 97 procent recycleerbaar. Dit maakt dat de Posi-Trac een zeer milieuvriendelijke machine is. Een lithium-ijzerfosfaataccu is dan weer stabieler, duurzamer en heeft een grotere autonomie. Tegelijk vraagt deze accu een iets grotere investering. De accu is beter bestand tegen wisselende temperaturen en heeft geen enkel probleem met diepe ontladingen en gedeeltelijke herladingen. Bovendien kan de Posi-Trac in deze configuratie uitgerust worden met een batterijmonitoringssysteem dat de gebruiker nuttige feedback biedt over een zo optimaal mogelijk gebruik en lading van de machine.

Groot accupakket voor volledige dag autonomie.

Geruisloos werken

Accu-aangedreven machines kunnen nagenoeg geruisloos werken. De overheersende geluidsbron is nu het werktuig, en niet langer de verbrandingsmotor. De Nimos Posi-Trac bijvoorbeeld produceert maximum 68 Db(A), de dieselvariant 76 dB(A). Een dieselaangedreven werktuigdrager produceert dus evenveel geluid als vijf Nimos Posi-Tracs. Dit maakt van de Posi-Trac de ideale machine om te werken in stadskernen en woonwijken, zonder onnodige geluidshinder te veroorzaken.

Veelzijdig gebruik

Vandaag bestaan er een zestal werktuigen die gekoppeld kunnen worden aan de Nimos Posi-Trac: een onkruidborstel, zoutstrooier, veegborstel, heteluchtschroeier, sneeuwruimschild en een rotatieve maaier. Al deze werktuigen zijn door middel van een snelwisselsysteem eenvoudig aan te sluiten op de Posi-Trac. De werktuigen worden automatisch herkend door de elektrische werktuigdrager. Bovendien past de besturingssoftware zich automatisch aan aan het gekoppelde werktuig.

Even krachtig, maar schoner dan conventionele motoren

De Posi-Trac is niet minder performant dan een variant met verbrandingsmotor, integendeel. Het werkresultaat en rendement van de elektrische werktuigdrager moet niet onderdoen voor een versie met dieselmotor. Bovendien is er de extra troef dat de elektrische werktuigdrager van Nimos geen uitstoot produceert.

Nimos Posi-Trac met sneeuwruimschild en zoutstrooier.

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Ondanks de hogere aankoopprijs komt de Posi-Trac op termijn een stuk voordeliger uit dan een werktuigdrager met dieselmotor. Via Pivabo – de Belgische invoerder van deze machine – kan de gebruiker het totale kostenplaatje nauwkeurig narekenen. De kosten voor brandstof worden vaak onderschat en kunnen bij deze elektrische werktuigdrager vaak met 90 procent gereduceerd worden.

Door het wegvallen van de verbrandingsmotor heeft een elektrisch aangedreven werktuigdrager veel minder frequent en intensief onderhoud nodig. In het algemeen kan je ervan uitgaan dat, bij een normaal intensief gebruik, de meerprijs voor het investeren in een elektrisch aangedreven Nimos Posi-Trac zichzelf terugverdient na een periode van 4 à 5 jaar. Daarna is de Posi-Trac merkelijk goedkoper en zien we de winst – of besparing – jaar na jaar toenemen.

Knikken of achterwielsturing

Op vraag van een aantal klanten heeft Nimos ervoor gekozen om de Posi-Trac ook aan te bieden met fuséebesturing. Bij een knikker biedt dit als voordeel dat, eens de cabine tussen twee obstakels passeert, ook het motorcompartiment kan passeren.  Bij een achterwielbestuurde werktuigdrager kan kort draaien rond bepaalde obstakels misschien nog sneller dan met een knikker. Ook de stabiliteit van de machine zal iets beter zijn.  

 Alle voordelen van de Nimos Posi-Trac op een rij

• De keuze tussen knikbesturing of achterwiel-besturing
• Stil
• Comfortabele luchtgeveerde bestuurdersstoel
• Eenvoudige joystickbediening
• Bediening en informatie via 3.5” kleurenscherm
• Airco en verwarming
• Lage bodemdruk door 26” banden
• Drie rijgroepen instelbaar
• Tweepedaalsrijbediening
• Multifunctioneel en het hele jaar door inzetbaar

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details