NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Professionele machines met professionele service

Professionele machines met professionele service

Pivabo is al een kwarteeuw gedreven invoerder

De juiste machine is goud waard. Dat moet Marc Pieters gedacht hebben, toen hij zo’n 25 jaar geleden besloot om onder de naam Pivabo zelf machines voor tuin, park en milieu in te voeren. Vandaag staat zoon Philippe aan het roer en is de onderneming exclusief Belgisch importeur van tien Europese merken.

Het gamma van Pivabo omvat professionele machines voor tal van werkzaamheden in groen- en straatbeheer, van grondbewerking over blad- en afvalverwijdering tot maaien, snoeien, onkruidbestrijding enzovoort. De machines zijn afkomstig uit Nederland (Votex, Hoaf, Nimos, Herder, Herder Fermex), Italië (Muratori, Marolin), Duitsland (Kersten), Frankrijk (Ripagreen) en Denemarken (Elkaer), en vinden via een netwerk van dealers hun weg naar Belgische tuinaannemers en groendiensten. Als importeur houdt echter ook Pivabo de belangen van de eindklant nauwgezet
in het oog.

Langetermijnrelaties

“We willen zowel met onze eindklant als met onze fabrikanten een langetermijnrelatie opbouwen”, stelt zaakvoerder Philippe Pieters. “Dat betekent dat we niet zomaar met het eerste het beste merk in zee gaan, of dat we het een jaar later voor een ander inwisselen, maar dat we van meet af aan enorme aandacht besteden aan de duurzaamheid en kwaliteit die de fabrikant ons – en per uitbreiding de gebruiker – kan bieden. Onder onze huidige merken zijn er dan ook een aantal die we al sinds dag één verdelen. Die langdurige contacten zorgen ervoor dat we de eindklant steeds snel en correct kunnen helpen of depanneren. Uiteindelijk moet niet alleen de machine professioneel zijn; ook de service moet aan die standaard voldoen.”

Votex is slechts een van de tien professionele Europese merken in het gamma.

 

Eerlijk advies

Vanuit diezelfde overtuiging levert Pivabo ook gericht opleiding en advies. “Naast onze drie vertegenwoordigers, hebben we bijvoorbeeld twee demobussen, waarmee we op locatie een aantal merken en technieken kunnen demonstreren. Zeker inzake onkruidbestrijding hebben we daarmee al aardig wat groendiensten geholpen. Er leven namelijk wel nog wat misverstanden over de effectiviteit van bepaalde technieken.”

Ondertussen vindt de klant dankzij de uiterst gebruiksvriendelijke zoektool op de nieuwe website van Pivabo al met een paar muisklikken alle passende werktuigen voor zijn basismachine.

Maatwerk

Pivabo heeft 100 à 150 standaard machines op voorraad staan, die binnen 24 à 48 uur geleverd kunnen worden. Het gros van de professionele machines wordt volgens Philippe Pieters echter op maat gemaakt, op basis van onder meer de voorziene montage, de gewenste bediening… Zij gaan rechtstreeks van de fabriek naar de dealer en zijn, afhankelijk van het type, binnen de twee tot acht weken leverbaar (na levering van de trekker, indien van toepassing).   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details