NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Rhododendron brengt kleur, structuur en volume in grotere tuinen

Rhododendron brengt kleur, structuur en volume in grotere tuinen

Rhodoskwekerij uit kapellen bij Antwerpen legt zich sinds 2004 toe op het kweken van Rhododendrons. Het bedrijf beslaat ruim 6 ha waar de planten in alle rust kunnen opgroeien in een natuurlijke habitat tussen vrijstaande Pinussen. Deze laatste zorgen voor gefilterd licht waardoor de bladeren een mooie, diepgroene kleur verkrijgen.

Grote tuinen hebben behoefte aan grote partijen planten. Niet enkel om afscheidingen en geborgenheid te creëren, maar zeker ook vanuit esthetisch oogpunt vormen grote massieven een blikvanger van formaat. Rhododendrons zijn hiervoor ideaal!

Rhododendrons zijn wintergroen, winterhard, geven een maand lang kleur in de tuin en ze zijn makkelijk te snoeien indien dit nodig mocht zijn. Een volgroeid massief vergt weinig onderhoud. En ook om inkijk in de tuin te vermijden is een Rhododendronhaag een mooie en duurzame oplossing.

Om het ook prijstechnisch interessant te houden, werkt Rhodoskwekerij met verschillende kwaliteiten van Rhododendrons. De goedkoopste, de B-kwaliteit, wordt meestal toegepast in het midden van de massieven. Hiermee wordt hoogte gecreëerd. Voor de omranding van de massieven wordt de AB-kwaliteit gebruikt. Als de rand “iets méér” mag zijn, komt de A-kwaliteit in aanmerking.

Zo is met Rhododendron elke vorm en hoogte mogelijk volgens de wensen van de klant. De enige beperking is de creativiteit. Verrassend mooi is een combinatie van kleuren en variëteiten. Dit zorgt voor een verlenging van de bloeitijd én een kleurrijk spektakel.

Als een klant bijvoorbeeld van wit houdt, wordt meestal gekozen voor ‘Cunningham’s White’. Een prachtige plant met een rijke bloei, maar de bloei is erg vroeg (begin mei). Om een paar weken extra witte bloei te verkrijgen, kan gewerkt worden met strepen of vlekken van ‘Madame Masson’ in de massieven. Op deze manier wordt de bloeiperiode verdubbeld..  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details