NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
TOTAALAANBOD IN BUITENAANLEG VOOR DE PROFESSIONAL
Stockage Domspro, Brusselsesteenweg 220, Brussegem

TOTAALAANBOD IN BUITENAANLEG VOOR DE PROFESSIONAL

In mei 2022 werd Doms, de Brussegemse groothandel in poorten, omheiningen en staaldraad, overgenomen door bedrijvengroep Buildmat. Met deze overname bouwt Buildmat zijn netwerk van succesvolle bedrijven in de bouw en industrie verder uit. Welke troeven levert deze synergie op voor de bouw- en tuinprofessional? Jo Verfaellie, gedelegeerd bestuurder van de groep, geeft tekst en uitleg. 

Doms werd in 1988 opgericht door Serge Doms. Van bij de start kende dit bedrijf een sterke groei. De voorbije decennia groeide Doms, met vestiging in het Vlaams-Brabantse Brussegem, uit tot een gespecialiseerde groothandel in omheiningen, hekken, poorten en staaldraad.

“Om de continuïteit voor zijn klanten, personeel en leveranciers te waarborgen en de sterke groei van Doms te bestendigen in een snel veranderende markt, koos Serge Doms ervoor om zijn activiteiten over te dragen aan Buildmat”, bevestigt Jo Verfaellie. “In mei 2022 rondden we de overnamegesprekken af. Serge en zijn team blijven actief binnen de groep, zodat we hun waardevolle ervaring en expertise maximaal kunnen blijven inzetten voor onze klanten. We hebben ondertussen al de nodige stappen gezet om die kennis te borgen.”

Plasitor afsluiting.

Verbreding en specialisatie

Dat de Buildmat-groep een ambitieuze en dynamische organisatie is, is een understatement. 

“Vanuit onze missie om klantgerichtheid, innovatie en digitalisering centraal te stellen in ons aanbod van producten en diensten, streven we naar een gezonde groei via gerichte overnames. Dit biedt ons de kans om zowel voor verbreding als specialisatie te gaan, gericht op specifieke segmenten. Voor elk van onze werkmaatschappen investeren we volop in een gestroomlijnde logistiek en toeleveringsproces en een klantvriendelijke website en webshop.”

Gevulde wand Zenturo Super.

Complementair productaanbod

Met de overname van Doms – en bijhorende naamsverandering naar Domspro – richt Buildmat zich vanaf nu ook naar de bouw- en tuinprofessional, met een breed productassortiment voor buitenaanleg. 

Jo Verfaellie: “Deze oplossingen sluiten perfect aan bij de oplossingen die de andere werkmaatschappijen van onze Buildmat-groep aanbieden. Zo is er Deschacht uit Oostakker, dat al meer dan vijftig jaar bouwproducten verdeelt, waaronder materialen voor riolering, afvoer, dak, gevel en isolatie. Met Foylo in Antwerpen leveren we folies, verpakkingen en dekzeilen. ODM, met hoofdkantoor in Grâce-Hollogne, verdeelt het volledige gamma van MRO-artikelen (Maintenance, Repair en Operations). Dankzij Technicel in Westerlo staan we sterk in hoogkwalitatieve, innovatieve systeemoplossingen voor de vloerder. Via Collinet zijn we actief op het vlak van watertechnologie. En met LSDRAIN bieden we onze klanten aluminium tegel- en klinkerdeksels en afwateringssystemen aan.”

Nylofor 3D van Betafence

Investeren in groei Domspro

In 2023 spaart de Buildmat-groep kosten noch moeite om Domspro nog sterker in de markt te zetten. 

“Uiteraard blijven we investeren in nieuwe, innovatieve producten voor buitenaanleg”, geeft Jo Verfaellie aan. “Van omheiningen tot terrassen en van poorten tot staaldraad: klanten kunnen steeds op ons rekenen voor duurzame, recycleerbare en onderhoudsvriendelijke oplossingen. Hiervoor doen we trouwens een beroep op een pool van trouwe productpartners. Dit ruime aanbod zal snel te zien zijn op onze splinternieuwe Domspro-website, waardoor onze klanten vlot de gewenste producten kunnen bekijken en bestellen.”

“In elk geval blijven we vanuit Buildmat voortdurend de sectoren scannen waarin we actief zijn, op zoek naar vernieuwende producten en technologieën. Zo kunnen we binnen elke werkmaatschappij snel schakelen en klanten de allerbeste service bieden voor hun bouw- of outdoorproject.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details